Aplikasi Saiki Dibukak kanggo Penghasilan Dasar kanggo Skema Pilot Seni

Warta aplikasi saiki mbukak kanggo Pendapatan Dasar Skema Pilot Seni. Portal aplikasi bakal ditutup tanggal 12 Mei 2022.

Aplikasi ing gov.ie/BasicIncomeArts

Mangga maca Pendapatan Dasar kanggo Skema Pilot Seni: Pedoman kanggo pelamar lan Pitakonan sing Sering Ditakoni kasedhiya ing kene: Penghasilan Dasar kanggo Skema Pilot Seni: Pitakonan sampeyan dijawab

FAQs kanggo Anggota Seniman Visual Irlandia kasedhiya ing kene

Tujuan umum saka skema kasebut yaiku kanggo ngatasi ketidakstabilan penghasilan sing bisa digandhengake karo sifat kerja sing intermiten, periodik, lan asring adhedhasar proyek ing seni. Skema kasebut bakal nyinaoni pengaruhe para seniman lan para pekerja seni kreatif babagan praktik kreatif nyedhiyakake keamanan penghasilan dhasar, saengga bisa nyuda precarity penghasilan.

Skema pilot Pendapatan Dasar kanggo Seni bakal ditindakake sajrone periode 3 taun (2022 - 2025).

Tujuane yaiku kanggo nliti pengaruh penghasilan dhasar kanggo pola kerja seniman lan kreatif kanthi menehi kesempatan kanggo fokus ing praktik, lan nyuda katrampilan seni minangka akibat saka pandemi lan kontribusi kanggo sektor kasebut. wutah maneh bertahap sawise pandemi.

Pangiriman pilot minangka prioritas utama kanggo Menteri Catherine Martin, Menteri Pariwisata, Budaya, Seni, Gaeltacht, Olahraga lan Media, kanggo ndhukung pemulihan ing sektor seni lan budaya lan menehi kepastian sing dibutuhake kanggo para seniman lan kreatif sing milih. kanggo entuk manfaat saka skema pilot.

Skema pilot mbukak kanggo seniman sing layak lan buruh sektor seni kreatif.

Kanggo pitakon email basicincomeforthearts@tcagsm.gov.ie

Layanan Telpon Surat Suara (mung akses kanggo cacat/aksesibilitas): 091 503799

 


Sumber: Visual Artists News Irlandia