Array Collective Win Turner Prize 2021

Array Collective diumumake minangka pemenang Turner Prize 2021, penghargaan internasional terkemuka kanggo seni kontemporer, ing Coventry Cathedral. Tanggal gambar: Rebo 1 Desember 2021. Pameran Hadiah Turner ing Galeri & Museum Seni Herbert minangka sorotan saka jabatane kutha iki minangka Kutha Budaya Inggris. Kredit foto: Matt Alexander / PA Wire

Kita bangga amarga kolektif seni berbasis Belfast, Array, wis menangake Hadiah Turner taun iki - seniman Irlandia Lor pisanan sing nampa penghargaan bergengsi.

Juri menehi hadiah kanggo Array Collective kanggo karya seni sing duwe pengarep-arep lan dinamis sing ngatasi masalah sosial lan politik sing penting sing mengaruhi Irlandia Lor kanthi humor, serius lan kaendahan. Juri kesengsem karo carane Array Collective basis Belfast bisa nerjemahake aktivisme lan nilai-nilai menyang lingkungan galeri, nggawe pameran sambutan, immersive lan kaget.

'The Druithaib's Ball' (2021) minangka instalasi immersive sing dipusatake ing síbín sing dibayangake ("pub tanpa ijin") kanthi atap ngambang sing digawe saka spanduk sing digawe kanggo protes lan demonstrasi.

Alex Farquharson, direktur Tate Britain lan ketua juri Turner Prize, marang kantor berita PA:

"Mesthi wae, keputusane angel banget. Nanging apa sing ditarik para ahli hukum, aku mikir, loro-lorone minangka kombinasi saka seriuse masalah sing ditangani, ing jagad sing beda-beda, nanging kabungahan, pangarep-arep, kesenengan, kejutan…. sing padha nindakake karya politik minangka karya seni.

"Aku rumangsa yen pameran kasebut pancen sukses nerjemahake semangat apa sing ditindakake, kepiye carane, [shebeen] sing apik tenan iki, pub ilegal, gaya Irlandia Lor ing tengah galeri kanthi video sing apik tenan iki. saka pagelaran sing cukup mesmerising ...

"Nalika ing ngisor iki kabeh pesen sing serius, mbayangake urip, ngluwihi sektarianisme, ngluwihi patriarki, yaiku kampanye kanggo hak reproduksi, kanggo hak LGBT +, nanging maneh kanthi semangat sing ora masuk akal lan sentuhan entheng sing tetep jero lan nyenengake, lan dheweke felt sing pancen ana ing ruang pameran kanthi cara sing nggumunake.

Kasuksesan kasebut diumumake ing upacara ing Katedral Coventry, Inggris ing ngendi dheweke diwenehi hadiah dhuwit £25,000 (meh €30,000).

Dhaptar sing paling kuat limang taun iki digawe saka kabeh kolektif artis kanggo pisanan ing sejarah penghargaan kasebut, ora ana wong sing dipilih.

Papat nominasi liyane - Black Obsidian Sound System (BOSS), Bagian Masak, Gentle / Radical lan Project Art Works - kabeh dianugerahi £ 10,000.

arraystudiosbelfast.com/

@arraystudios

listen to Podcast VAN - Episode 5: Array Collective kanggo wawancara karo anggota Array Emma Campbell lan Clodagh Lavelle karo Joanne Laws (Editor Lembar Warta Artis Visual) ing ngendi wae sampeyan entuk podcast lan ing situs web kita kene.