Kritik | Abigail O'Brien 'Kaadilan - Ora Ana Cukup'

Galeri Highlanes (offsite), 4 September – 15 Oktober 2021

Abigail O'Brien, Harvey, 2021, Aston Martin Volante, variabel dimensi, tampilan instalasi, mantan Gréja Methodist, Laurence Street; foto duweni artis lan Galeri Highlanes. Abigail O'Brien, Harvey, 2021, Aston Martin Volante, variabel dimensi, tampilan instalasi, mantan Gréja Methodist, Laurence Street; foto duweni artis lan Galeri Highlanes.

Abigail O'Brien solo pameran, 'Justice - Never Enough', minangka bagéan saka program Galeri Highlanes kanggo Drogheda Arts Festival 2021. Dipasang ing tilas gréja Methodist, langsung ing sebrang dalan saka galeri utama, pameran iki kalebu 12 karya fotografi lan instalasi patung sing diiringi. dening lagu sing direkam. 'Keadilan - Aja Cukup', nyimpulake proyek 15 taun ing ngendi artis wis njelajah jender liwat papat Kardinal Virtues - Prudence, Temperance, Fortitude lan pungkasane, Justice.

Awak karya iki pivots ing koktail James Bond siji-liner, mobil Aston Martin lan gerakan MeToo, karo Harvey Weinstein secara harfiah ing tengah papan. Potongan patung tengah yaiku bangkai Aston Martin Volante, sing bisa urip ing taun 2000-an. Wungu dening platform andhap asor ing gembong, karya judhulé Harvey, 2021. Kita bisa njamin mobil wis kacilakan amarga arang mobil kaliber iki bakal dibuwang; kaca ngarep sing pecah lan airbag sing kempes ngonfirmasi dina-dina pungkasan obyek mewah iki.

Ing jubin ndhuwur retrofitted (sing asline gereja langit-langit dhuwur) kisaran liwat paramèter saka reca O'Brien. A longkangan swarga ing jubin ndhuwur ndadekake misale jek yen mobil wis salah siji tiba saka langit utawa arep munggah munggah. Apa wae, kaya sing kita ngerti, mobil kasebut mati. Iki dikepung dening gambar sing nggambarake apa sing digawe - mobil sing bisa dikonversi kanthi cepet lan kanthi kuat ngrujuk marang agen rahasia fiksi, James Bond. Tembok kasebut akeh pedununge kanthi karya fotografi sing ukurane padha. Edging ing hyperreal, saben foto nuduhake Aston Martin ing pra-negara, sadurunge mati. Bagean lan bagean mesin sing sampurna ngisi komposisi, saben pigura nyuarakke cat lan mobil mewah sing polesan. Werna, cemlorot lan wujud sing berlebihan nggawa interpretasi porno. 

Ningali pengawasan produksi sing kaya ngono nggawe aku mikir babagan Tacita Dean Kodak (2006). Film gelung Dean babagan produksi film ireng lan putih ing pabrik Kodak ing Prancis beda-beda ing konsep nanging duweni potensi nuduhake pengamatan sing cedhak, kepincut, babagan langkah-langkah kanggo ngasilake apa sing biasane katon mung sawise rampung, kanthi upaya kanggo njupuk apa sing keluwih. ing relevansi utawa dienggo.

Saben judhul foto, sing uga kutipan saka film James Bond, ana ing endi wae ing gambar kasebut. Siji ndeleng misogyny disguised minangka Pesona, humor miskin presented minangka pinter pinter, lan paling kabeh, unchecked maskulinitas beracun sing terus roaming kamar urip lan bioskop ing baleni.

Mobil, sing ditampilake ing dalan, statis lan patung, duwe pengaruh sing ora bisa ditolak. Iku penasaran sing wangun unforgiving kuwi bisa dadi apik minangka reca. Mobil mewah ana ing omah nalika ditampilake lan, ing kono, dheweke duwe asosiasi sing khas karo kasugihan lan kekuwatan. Chris Burden kang Porsche karo Meteorite (2013) teka ing pikiran, karya sing nguatake lan ngembangake mobil kemewahan vintaj luwih adoh kanthi bobote marang meteorit. Umumé, kendaraan akrab sing nuntut pengamatan tinimbang nggunakake bisa kanthi efektif nyetel adegan kanggo ujian maneh, imajinasi maneh utawa, luwih langsung, indulgensi ing metafora.

Ing kene, kita duwe metafora multiplying metafora. Karya patung, Harvey, irisan ing sisih siji, cobwebbed lan kamungkinan wis dirampok bagean terkenal sawijining isih, katon nggegirisi, uga mati. Lagu sing terus-terusan, Kaadilan - Aja Cukup dening James O'Neil saka Sundel lan Wolves, jeblugan saka sakcedhake langsung. Lagu kasebut ngebaki papan sing cocog karo sing katon campuran kaendahan lan nistha. Seeping liwat iku pratelan frustasi saka deprivation saka kaadilan kanggo korban rudo pekso, seksual penyalahgunaan, jawatan, serangan, panganiaya lan trafficking.

Pameran iki nawakake macem-macem aspek saka Aston Martin sing njaga kasugihan lan daya apung. Siji bisa mindhah antarane marveling ing mobil ing produksi, kanggo kenek dening Kutipan kayata "sijine sandhangan maneh lan aku bakal tuku lollipop", kabeh nalika wreck ing kamar lingers. Dadi, versi sirkulasi saka siji bab tartamtu efektif, nanging pengulangan Aston Martin bisa jarring. Diwiwiti lan rampung minangka metafora sing bisa ngubengi kesempatan kanggo mbongkar kerumitan lan rincian masalah sing ditangani. Swara, simbol lan metafora lanang nduweni lantai. Iki jelas disengaja, nanging tekstur saka pirang-pirang swara ora kejawab. Ora ana sing bisa ditindakake yaiku kekurangan figurasi. Mung obyek sing digambarake kanthi visual lan iki nggawa pertunjukan. Iku ndadekake papan kanggo Urut saka tombol reset ing identitas Aston Martin. Mobil wis glethakaken metu ing sawetara negara: ngrugekke, ngandhut lan morbid. Ora tau diumumake kanthi lengkap, rasane wis siyap direframe dening pembalap anyar. Iki kurban rattles ing papan kaadilan, ora cukup nanging nggawe swara migunani.

Jennie Taylor minangka panulis seni sing manggon lan kerja ing Dublin. 

jennietaylor.net