Profil Pameran | Verisimilitude sing nggumunake

JONATHAN BRENNAN REVIEW PAMER SOLO RON MUECK ing MAC ING BELFAST.

Ron Mueck, Woman karo Sticks, 2009, dicet silikon, polyurethane, baja, kayu, rambute sintetik, 170 x 183 x 120 cm, tampilan instalasi, MAC; foto dening Simon Mills, duweni artis lan The MAC.⁠ Ron Mueck, Woman karo Sticks, 2009, dicet silikon, polyurethane, baja, kayu, rambute sintetik, 170 x 183 x 120 cm, tampilan instalasi, MAC; foto dening Simon Mills, duweni artis lan The MAC.⁠

Ndeleng Ron Mueck nuduhake saiki ing MAC (29 Juli - 5 November) Aku golek dhewe grasping kanggo TCTerms referensi. Kaping pisanan, saka sajarah seni: saka patung polychrome Spanyol abad kaping pitulas nganti tokoh-tokoh sing mutasi lan mutilated saka sedulur Chapman; banjur ngluwihi, saka awak 'plastinated' Gunther von Hagens kanggo robot humanoid paling anyar diarak ing pameran ilmu. Malah kunjungan kanak-kanak menyang Museum Lilin Nasional ing Dublin teka ing pikiran. Nanging, ing babagan hiperrealisme sing luar biasa, ora ana sing cedhak karo rendering Mueck babagan wujud manungsa ing kabeh rincian tanpa kompromi. 

Ing awal kariré, Rodin dituduh 'casting from life' kanggo nggawe tokoh sing ukurane urip, Jaman Perunggu (1875). Kajaba iku, ana sing kepengin weruh apa sing lagi diputer. Insights menyang proses tliti lan laborious artis diwenehake liwat foto Gautier Deblonde lan video saka Mueck ing karya ing studio kang, sing bookend iki presentation saka pitung karya utama artis. 

Youth (2009/11) minangka remaja cilik, tanpa alas kaki, ireng nganggo jins jins lan kaos putih, sing diangkat kanggo nampilake tatu tusuk getih ing weteng. Getih wis nyebar, nyerep ing sandhangane sing diangkat. Minangka galur kanggo ndeleng daging kapapar ngisor, expression - tutuk mbukak, eyebrows wungu - kurang saka medeni saka incredulity; iku bebarengan Kristus lan Doubting Thomas. Maneh, aku kaget amarga ora ana titik referensi, kayata kekurangan etnis minoritas sing diwakili ing bentuk patung ing museum, galeri, lan patung umum. Aku uga ngeling-eling babagan jumlah kematian sing ana gandhengane karo tusukan ing London, sing tekan rekor ing taun 2008, setaun sadurunge karya rampung. 

Reaksi pisanan lan paling ketok kanggo karya seni ing pertunjukan sing luar biasa iki mung kanggo gumun ing verisimilitude lan perhatian sing rinci. Iki ndudohke sampeyan lan tenan ora bisa overstated. Kulit bisa mottled lan babylike, utawa scratched lan cuaca-diantemi; rambute bisa stubble utawa wispy, limp utawa wiry. Sawetara tokoh nuduhake jejak rereget ing pori-pori utawa ing kuku lan kuku. Ing Ibu lan Bocah (2003), kemilau cairan amniotik sing dribbles saka bayi lan blumbang ing dhadha ibune dibedakake kanthi cetha saka bintik-bintik kringet ing irung, sing muncul saka upaya tenaga kerja. Potongan pungkasan iki nggambarake wayahe bayi wis diselehake ing weteng ibune sing isih abuh, sadurunge tali pusat dipotong. Biasane diwakili, ing film lan televisi, minangka wayahe bungah lan lega. Nanging ing kene, tangane ibune tetep dijepit ing sisihe, ekspresine ora bisa dingerteni; iku bemused utawa serem, melankolis, utawa mung kesel? Ing kasus apa wae, gambaran budaya sing biasa - dhewe ora nyata - wis dirusak. 

Wanita karo Shopping (2013) minangka 'wong' sing padha, saiki wis salin lan jejeg. Tangane isih dicekel ing sisih, wektu iki ditimbang karo tas blanja plastik, diisi barang-barang sembako. Bayi kasebut isih ndeleng munggah ing posisi sing padha, wektu iki dilebokake ing jero jas sing bulging. Wong wadon iku isih dadi juru ngemban lan ngemban, tangane isih ora bisa nggegem, ekspresine isih misterius. 

Konstanta kapindho ing karya Mueck yaiku dolanan kanthi skala. Potongan terobosan dheweke, Bapak mati (1996-7), nggambarake mayit wuda saka bapak seniman dhewe, ngaso banget ing daging abu-abu. Patung iki setengah ukuran urip, nalika reclining tokoh wadon saka Ing amben (2005) dawane 6.5 meter. karo Bapak mati, diminution nggawa pathos menyang wangun Stark lan Clinical, bleakness saka subyek ironically magnified. Dampak emosional saka nggedhekake nanging luwih angel ditemtokake ngluwihi rasa kagum sing wiwitan. Tuladhane, Panggonan peteng (2018) punika 1.5 meter-dhuwur, sirah tanpa awak, kang verges ing menacing. Nanging, iki bisa uga amarga setelan contrived ing ireng, kamar aperture sempit lan sorotan siji. Tokoh gunung saka Ing amben, karo dhengkul wungu, lan tangan siji dipencet kanggo dheweke pipi, iku melankolis lan ilang ing pikirane. Ing kene skala sing digedhekake nuduhake sawetara kerusuhan batin sing monumental, kaya-kaya dheweke ora bisa ninggalake amben, ora duwe daya kanggo ngetutake pandangane sing adoh. 

Kanthi meh kabeh tokoh ing acara iki, kalebu dongeng Wanita karo Sticks (2009), nggodho - bisa uga ora bisa dihindari - kanggo nyoba maca ekspresi tokoh-tokoh utawa posisi kanthi sengaja ing garis pandang. Nalika aku nglakoni, ana wektu sing kelip-kelip sing aku rumangsa yen aku sing diamati. Pengawas nyritakake reaksi sing beda-beda Bapak mati – saka tittering anak kanggo wong wadon sing langsung bledosan nangis. Aku nyekseni klompok sing nyatakake kepinginan kanggo mbendel bayi sing nembe lair ing tangane. Iku bakal katon yen impuls manungsa iki kanggo mbayangno narasi ngandika akeh babagan kita minangka pamirso minangka bab karya piyambak. 

Jonathan Brennan minangka seniman multidisiplin sing adhedhasar ing Belfast.