Metu Saiki! – Januari – Februari edisi Lembar Berita Seniman Visual

Anthony Haughey, Intervensi Seni Anthem, Fort Dunree, ing Eve of the Anglo-Irish Treaty Signing, 5 Desember 2021; foto dening Anthony Haughey, duweni artis lan Artlink. Anthony Haughey, Intervensi Seni Anthem, Fort Dunree, ing Eve of the Anglo-Irish Treaty Signing, 5 Desember 2021; foto dening Anthony Haughey, duweni artis lan Artlink.

Lembar Warta Seniman Visual edisi Januari/Februari 2022

 

Ing edisi pertama VAN ing taun iki, kita nampilake macem-macem proyek, pameran, pemutaran lan festival sing nyenengake ing saindenging negara, nalika taun 2021 wis rampung.

 

Ing Cover

Anthony Haughey, Intervensi Seni Anthem, Fort Dunree, ing Eve saka Anglo-Irlandia Prajanjian Signing, 5 Desember 2021; foto dening Anthony Haughey, duweni artis lan Artlink.

 

Columns

Layang. Cornelius Browne nganggep titik pandang udara lan obyek penerbangan.

Sabar. Andy Parsons ngrembug babagan residensi ing Rumah Sakit Universitas Sligo.

Glimpses. Clíodhna Shaffrey nyritakake persiapan sing isih ditindakake kanggo Biennale Venice.

Revisi Pelangi. Hannah Tiernan mbahas inisiatif tur 'Mundur << Maju >>Rekam'.

Persimpangan Katalitik. Mary Catherine Nolan nglaporake babagan simposium anyar sing diatur dening Indeks Film Artis Irlandia.

Kali Ireng Dhewe. Gwen Burlington ngrembug babagan film anyar Patrick Hough.

Tugas Sisyphean. Rod Stoneman mbahas pameran anyar ing NUI Galway, nampilake karya mahasiswa PhD adhedhasar praktik saka Burren College of Art.

 

Fokus Regional: Tipperary

Dadi 'Saka Panggonan'. Helena Tobin, Direktur Seni, Pusat Seni South Tipperary.

Pusat Seni Sumber. Brendan Maher, Direktur.

Edgelands. John Kennedy, Seniman Visual

Adus alas. Karen T Colbert, Seniman Visual.

Kapal Kekuwatan. Carissa Farrell, Penulis lan Kurator.

 

Festival

Gotong-royong. Conal McStravick nganggep sejarah aktivis lan komunitas perawatan ing 17th Festival Seni Film & Media Berwick.

Langgeng Ephemeral. Jennie Taylor wawancara karo Eoin Dara, kurator Festival Seni Visual TULCA 2021.

Tuladhane Soko Nang njaba. Frank Wasser nglaporake FIX 21 minangka pemain lan pengamat.

 

Kritik

Alice Maher lan Rachel Fallon, Peta, 2021, [Rincian]; foto dening Ros Kavanagh, duweni seniman lan Rua Red.

'Alur Bawaan' ing Market House, Craftwork, Cappoquin

'Dear www' ing glór, Ennis.

Helen Hughes, 'lan Ya, daydreamer SurRender, Pusat Seni Roscommon

Alice Maher lan Rachel Fallon, 'Peta' ing Rua Red.

Joseph Beuys lan Asbestos ing Galeri Hugh Lane.

 

Profil Pameran

Praktek Emansipasi. Miguel Amado nggambarake acara Daniela Ortiz ing Sirius.

Banyu - Luwih utawa Kurang. Susan Campbell nyemak acara solo Marie Hanlon.

 

Residential

Aksi warga. Seán Beattie wawancara karo Anthony Haughey babagan residensi Artlink.

 

Acara VAI

Ambisi Lestari. Joanne Laws nglaporake babagan VAI Get Together 2021.

 

Profil Proyek 

Situs Tes. Róisín Foley mbahas proyek anyar ing Kyrls Quay, Cork City.

Panutup Putus. Cathy Fitzgerald nglaporake acara kinerja anyar ing IMMA.

 

Profil Organisasi

Stack. Gabrielle Flynn ngomong karo Elizabeth Kinsella babagan pameran ing Galeri Seni Solas.

Kontemporer Global. Kate Antosik-Parsons wawancara karo Annie Fletcher babagan IMMA 30th ulang taun.

Mikir Umum. Megs Morley ngomong karo Francis McKee babagan carane institusi sinau lan mikir umum karo seniman.