Penghargaan VAI 2022: Telpon kanggo Aplikasi - Eksperimen!

"Karesidenan kanggo nyedhiyakake wektu lan papan kanggo sing dianugerahi kanggo eksperimen ing praktik seni"

Eksperimen! menehi wangun alternatif saka residensi. Adhedhasar umpan balik saka anggota, jelas yen mayoritas seniman visual angel njupuk wektu metu saka urip kanggo njupuk kauntungan saka residensi omah. Kita wis krungu crita babagan masalah karo wektu istirahat saka pakaryan liyane, kewajiban kulawarga, lan mung wektu sing dibutuhake kanggo lelungan menyang papan liya sajrone wektu sing suwe. Mula, kita wis ngrancang residensi iki kanthi dhukungan riset sing mbukak kanggo aplikasi saka seniman ing kabeh tahapan karir.

Tujuan saka residensi kasebut yaiku supaya para seniman dana kanggo eksperimen. Selaras karo pembelaan kita babagan dhukungan para seniman ing kabeh tahap karir, residensi kasebut bakal nyedhiyakake dana 3000 Euro kanggo seniman kanggo nindakake riset sing dirancang kanggo nggawe praktik kasebut menyang level sing anyar. Iki bisa nyoba bahan anyar, nindakake latihan, investigasi pengaruh nggunakake strategi netral karbon minangka bagean saka prakteke, sinau luwih lanjut ing area spesialis, lelungan, utawa nindakake studi kelayakan sing nyumbang kanggo dhukungan praktike.

Program iki mung mbukak kanggo saiki Anggota VAI. Aplikasi grup kudu mesthekake yen kabeh anggota grup sing nglamar minangka anggota saiki. Penerima sing sukses bakal dibayar ing rong tranche, 1,500 Euro nalika nyedhiyakake versi rencana sing dianyari sing diajukake, lan imbangan nalika ngirim laporan pungkasan pengalaman lan temuan, sing uga bisa diterbitake ing The Lembar Warta Artis Visual lan/utawa Area Manual situs web VAI.

Jendhela Aplikasi bakal mbukak ing dina Selasa, 1 Maret 2022.
Tenggat wektu kanggo aplikasi yaiku Minggu, 1 Mei 2022.
Keputusan bakal dilaporake sadurunge 31 Mei 2022.

Mangga mlebu kanggo ngakses formulir aplikasi

Isi ing ngisor iki mung bisa diakses kanggo anggota, mangga mlebu.


Sumber: Visual Artists News Irlandia