Mblidhen nga Niamh O'Malley | Irlanda në Venecia 2022 hapet zyrtarisht

Irlanda në Venecia 2022, përfaqëson përfaqësimin kombëtar të Irlandës në Ekspozitën e 59-të Ndërkombëtare të Artit të La Biennale di Venezia Mbledh nga artisti Niamh O'Malley. Mbledh është kuruar nga Temple Bar Gallery + Studios Kuratorial Team, Clíodhna Shaffrey & Michael Hill

Skulpturat dhe veprat e imazheve lëvizëse të Niamh O'Malley na mbajnë në hapësirën për të cilën janë krijuar. Duke përdorur çelik, gur gëlqeror, dru dhe xhami, ajo formon dhe monton objekte për të krijuar një peizazh të qëllimshëm formash. Skulptura të gjata dhe të lira, të qëndrueshme dhe me konsol, me imazhe lëvizëse me ritëm dhe lak, banojnë dhe gjallërojnë.

Kjo ekspozitë është një thirrje për t'u mbledhur. Fton lëvizjen dhe komunitetin. Është edhe joshje edhe kërkesë, për prekje, takim dhe banim. Ajo tërheq vëmendjen për vendndodhjen e saj drejt fundit të gjatësisë së Arsenales; një vend me pragje, dritare, xhama, vrima, kanale kanalizimesh, ndenja, dhe një vezullim uji dhe drita e ditës. Skulpturat e O'Malley tregojnë për të mundësuar, ofruar mbrojtje, përcjellje të ndjesive të prekjes dhe më shumë - të kapjes, mbajtjes, përkëdheljes së sipërfaqeve, duke ofruar një moment lidhjeje dhe ekuilibri të pasigurt.

Një botim i krijuar nga Alex Synge do të shoqërojë ekspozitën duke përfshirë tekste të porositura nga Brian Dillon, Lizzie Lloyd dhe Eimear McBride.

Për më shumë informacion shihni: templebargallery.com/…/ireland-at-venice-2022-gather

Irlanda në Venecia 2022 është e hapur për publikun nga 23 prilli deri më 27 nëntor 2022.

Irlanda në Venecia është një iniciativë e Kulturës Irlandë dhe Këshillit të Arteve të Irlandës.

Image: pamje e Niamh O'Malley: Mbledh, Pavijoni i Irlandës, Bienalja e 59-të Ndërkombëtare e Venecias, 2022. Foto: Ros Kavanagh.

Shënim i Avokimit:
Irlanda në Venecia 2022 asistohet nga një ekip prej Ndërmjetësuesit e ekspozitës të cilët menaxhojnë mbikëqyrjen e Pavillionit Irlandez. Si pjesë e punës sonë të avokimit, VAI ka konfirmuar se Ndërmjetësuesit e Ekspozitës në Irlandë në Venecia 2022 kanë pozicione me pagesë dhe stafi merr një paketë të plotë mbështetjesh, duke përfshirë një pagë dhe mëditje. Është për të ardhur keq që ka qarkulluar dezinformata se këto ishin pozita të papaguara tani ose në kohën e reklamimit të pozitave, pasi nuk është kështu. Irlanda në Venecia 2022 ka një politikë të pagesës së artistëve e cila ka qenë në fuqi që në fazat e hershme të planifikimit.

Burimi: Artistët Pamorë News Ireland