Sareng Waktos Dimimitian Deui

EAMON O'KANE NULIS Ngeunaan kamajuan karirna langkung ti 10 taun ka pengker.

Dina 2005, kuring nyerat tulisan pikeun VAN anu judulna 'Constant Production and Exposure', anu ngagariskeun lintasan karir kuring dugi ka éta (eamonokane.com). Dina waktos éta, kuring cicing di Bristol sareng janten dosen Seni Rupa di Universitas Kulon Inggris. Kuring sareng opat anu sanés parantos nyetél rohangan galéri anu dijalankeun ku seniman anu disebut LOT, anu lumpat salami sataun sareng ngalibatkeun program anu ambisius sareng dinamis.

Pikeun paméran anu kuring curahkeun sareng LOT, judulna 'REMOTE', kuring naros ka sadaya seniman dina acara éta pikeun ngirim instruksi, gambar sareng poto pikeun proyék-proyék ku pos atanapi email, teras kuring ngalaksanakeun proyék-proyék éta di luar rohangan. Ideu na dilumangsungkeun kusabab kabutuhan, sabab kami henteu ngagaduhan dana inti dina waktos éta, sareng kusabab minat pikeun karya basis instruksi Sol Lewitt. Kuring resep ningali naon anu bakal kajadian dina prosés tarjamahan tina ideu / pitunjuk kana karya seni. Kuring narjamahkeun pitunjuk pikeun karya seni dumasar témbok-na-jandéla ti seniman sapertos David Shrigley, Katie Holten, Niamh O'Malley, Garret Phelan, David Sherry, Liam O'Callaghan, Sophia Gref, John Beattie sareng Joel Croxson.

Taun salajengna kuring ngalaksanakeun a okaneonline leutik2karésidénan genep bulan di British School di Roma, sareng kuring ngahasilkeun karya pikeun paméran solo di Baden Baden sareng Berlin sareng di Draíocht di Dublin. Padumukan parantos kabukti penting pikeun kuring, sareng kuring kantos nguntungkeun karésidénan di Roma ti saprak éta. Kuring balik deui ka guru pinuh waktos di Bristol salami sataun tapi teras nyandak kaputusan anu sesah pikeun ninggalkeun padamelan salaku dosen senior di ditu sareng ngalih ka Dénmark sareng kulawarga kuring pikeun cicing di kampung halaman pamajikan abdi di Odense. Kuring ogé ngalakukeun karésidénan tilu bulan di Center Culturel Irlandais di Paris dina usum semi taun 2008, dimana kuring ngahasilkeun karya pikeun paméran solo di New York sareng Berlin sareng séri paméran solo di Inggris.

Mangrupikeun waktos karésidénan di Odense nalika kuring ngamimitian papacangan sareng warisan Freidrich Fröbel, anu nimukeun TK. Pamajikan kuring parantos nginjeum buku ti perpustakaan umum lokal pikeun kuring anu judulna Primer Eames, ditulis ku Eames Demetrios, incu Charles sareng Ray Eames. Kuring henteu ngan ukur mendakan yén Charles Eames diusir tina diajar arsitéktur pikeun kasatiaanana kana visi Frank Lloyd Wright tapi ogé, sapertos Wright, Eames parantos diajar di TK asli di Amérika Serikat. Salaku tambahan, buku ngaguratkeun kumaha akina Charles Eames Henry parantos hijrah ti Limerick ka Amérika dina taun 1800an. Ieu masihan kuring ide pikeun karya seni anu bakal nyambungkeun deui Eames sareng Limerick, dimana kuring cicing salami sataun di 2000-2001.

Kuring ngamimitian ideu pikeun ngawangun modél walk-in dua kamar, hibrida ti imah sareng studio Eames, sareng nganggo salah sahiji rohangan pikeun séri karya dumasar kana hubungan antara Eames, Lloyd Wright sareng Fröbel. Kuring ogé junun kéngingkeun ijin pikeun nyaring pilem Charles sareng Ray Eames dina pamasangan. Kamar anu langkung alit janten ruang interaktif dimana kado Fröbel tiasa diaksés sareng objék anu didesain ku Eames sareng anu sanés ogé perabotan anu dirancang ku kuring nyalira.

Kuring mendakan yén nyayogikeun aksés ka pilem Eames disamping 'area play' interaktif ieu seueur akibatna héran. Barudak sareng déwasa ngamimitian perjalanan anu paralel dina penemuan sareng pangalaman anu dibagikeun. Kusabab sejarah, kontéks sareng pendekatan anu beunghar sareng rupa-rupa anu dirujuk ku pilem Eames sareng kabuka studio studio interaktif Fröbel, para pamilon tiasa nalungtik patarosan rumit ngeunaan munculna komputasi, fana manusa sareng asal muasal jagat raya. Pagawean janten pondasi pikeun pamasangan interaktif kuring salajengna (1).

Proyék sanés, anu parantos ngembangkeun sareng nyandak sababaraha bentuk, dimimitian di 2007 nalika kuring nyiapkeun damel pikeun paméran solo di Pusat Seni RCC anu énggal di Letterkenny. 'The House and the Tree' nampilkeun rekonstruksi bagian aslina ti imah kolot kuring anu dibongkar satengah abad ka pengker, sareng éta ogé kalebet pilem arsitektur vernakular anu katilar ti kabupatén, ditambih ku rékaman audio tina Sean-fhocail (Paribasa Gaelik). Tangkal sycamore, anu didahar ku Raja James II tuang, ditiupkeun dina badai di 1999. Fragmen potongan-potongan tangkal ngawangun inti acara, sareng gambar témbok ageung tina tangkal éta nyalira. Sateuacana kuring nganggo areng kanggo gambar tembok tina gambar tangkal, tapi ieu mangrupikeun pertama kalina tangkal anu diduruk, gambar témbok sareng popotongan kai dipamerkeun silih sisi.

Proyék ngajantenkeun paméran wisata kalayan karya-karyana ngembang sareng robih nalika aranjeunna ngalih ti tempat ka tempat anu sanés. Dina waktos kuring ngembangkeun The Eames Studio Limerick, kuring ogé damel di Bristol sareng tukang kayu lokal pikeun ngarobih tangkal sycamore kana méja sareng korsi gaya abad tujuh belas, sami sareng anu dianggo ku James II. Kuring ngadeukeutan pamasangan paméran di Plan 9 di Bristol ku cara anu sami sareng kuring bakal ngadeukeutan periode panilitian di studio kuring. Maksad kuring pikeun damel langsung sareng matérial sanés tina prasangka ngeunaan kumaha acara éta bakal dipasang sateuacan opat dinten dipasang. Kuring neundeun sadaya kai runtah tina prosésna, damel sareng potongan kai ieu di luar angkasa salami opat dinten sareng akhirna netepkeun peletakan potongan-potongan éta kana lantai.

Dina 2009, kuring nganggo jati réplika pikeun mapatkeun panerapan ulang tuang James II di ArtSway di New Forest. Deui, kuring ngahaja nyandak pendekatan improvisasi kumaha karya seni kedah mekar. Ngagunakeun jati gaya abad tujuh belas anu dihasilkeun di Bristol, kuring ngarahkeun réénactment, anu dilakukeun ku English Civil War Reenactment Society. Ieu lumangsung di dua tempat di Leuweung Anyar tanggal 19 April, ampir 320 taun ka dinten ti kajadian anu sabenerna. Kuring masihan reactors sinopsis singget ngeunaan riwayat tukang sareng nyungkeun aranjeunna pikeun ningkatkeun kalungguhan anu dipasihkeun. Pilem ieu ditémbak sakaligus teras diédit. Parabotan dipasang dina rohangan galéri kalayan dokuméntasi pidéo dina réénactment. Ieu dihubungkeun sareng panerapan anu sanés, anu lumangsung dina dinten anu sami, tina moro anu dipimpin ku James II, anu mangrupikeun raja terakhir anu moro di Leuweung Anyar. Kuring resep ngahubungkeun dua tempat éta nganggo kanyataan yén James II parantos sumping kaduana.

Paméran ieu sumping deui ka Irlandia di 2010 pikeun acara solo kuring 'The Twentieth Of April Genese belas Dalapan puluh Salapan' di Galeri Crawford Municipal di Cork, bari dina waktos anu sami Fröbel Studio dipidangkeun dina paméran anu judulna 'Days School: The Look of Learning' di kota Lewis Glucksman Gallery. Karya ti kadua paméran kalebetkeun kana Dublin Kontémporér 2011. Masang dua pamasangan anu tétéla teu aya hubunganana dina paméran anu sami nyababkeun kuring ngeunteung kana hubunganana, sareng ieu ngarah kuring ka padamelan énggal anu pakait sareng éntropi sareng karbon. Karya anu paling anyar anu aya hubunganana sareng ieu judulna arsip kai sareng ayeuna dina acara di Museum Vigeland di Oslo salaku bagian tina Patung Norwegia Biennale.

Badan padamelan anu sanés anu ngajajah ideu ngeunaan éntropasi hubunganana sareng kompleks pabinihan pepelakan di luar Odense anu kuring mésér di 2009. Rumah kaca (ukuran 6,000 méter pasagi) parantos dianggo dugi ka dinten urang nyandak, sareng kuring parantos ngadokumentasikeun buruk ajeg ti saprak éta. Survei gedong-gedong dina minggu-minggu munggaran éta, kuring janten sadar kana sababaraha prosés padamelan anu kalebet dina ngajaga sareng ngajalankeun 'lingkungan hortikultura dikontrol'. Arsitéktur sareng desain mempermudah panggunaan paling épisién pikeun rohangan pepelakan kalayan padamel minimal. Unggal inci rohangan dianggo, sareng sistem rumit tina tabel gulung anu ageung ngamungkinkeun aksés ka sadaya pepelakan. Ieu saéstuna diwangun nganggo sababaraha komponén di luar rak ti gudang standar pasokan gedong: pipa drainase beton dianggo salaku pilar pendukung, pipa baja pikeun mékanisme rolling teras méja plastik ageung sareng pigura aluminium.

Jalur beton panjang nyambungkeun sadaya rohangan ti rumah kaca nyalira ka kamar pot, kalayan monster mesinna anu nyiduh taneuh, ka kantin, ruang pengepakan sareng teluk muatan. Trollies ageung dianggo pikeun mindahkeun pepelakan ti luar angkasa ka luar angkasa, sareng sistem panyiraman anu rumit diwangun ku rébuan pipa palastik anu nyayogikeun cai tina sumber listrik ogé sumur cai bawah tanah sareng panahan cai hujan anu ageung.

Prosés adaptasi komplek ieu kana studio seniman damel dimimitian dinten urang nyandakna. Setupna panasaran cocog sareng kabutuhan studio: gedong lega kalayan sagala rupa ukuran sareng jangkungna kalayan aksés anu hadé pikeun anu séjén. Seueur alat sareng bahan ogé mendakan kahirupan énggal: palastik kanggo ngarangkep karya seni, pariuk pariuk pikeun campuran lukisan, kabel perpanjangan, lampu, truk palét, sareng sajabina. Rébuan pipa beton anu rusak digunakeun pikeun ngeusian tambakan anu teu dihoyongkeun, sedengkeun troli transportasi logam dianggo pikeun ngawangun témbok anu tiasa dipindahkeun sareng méja stainless steel ageung dianggo dina nyetél bengkel étch. Sadaya kaputusan tumut kana logika tinangtu sareng karaos siga séri whispers Cina antara gedong éta nyalira. Salami prosés ieu, kuring ngaraos ayana hantu jalma anu parantos ngawangun sareng damel di gedong-gedong.

Gawe di situs ieu salami genep taun ka pengker, kuring lalaunan ngamimitian nyobian ngalacak logika kuring nyalira. Karya seni anu kuring produksi di dieu parantos seueur dumasar kana lensa sareng pamasangan. Unsur anu pikaresepeun pikeun média ieu nyaéta, sanaos aya iterasi, karya-karyana henteu pernah réngsé, atanapi sahenteuna parantosanna ditunda dugi ka situsna parantos sapinuhna balik deui ka alam atanapi kuring parantos kadaluarsa - anu mana anu pangpayunna. Kuring ngembangkeun karya ieu pikeun acara solo utama di Galeri Butler di Kilkenny di 2017, sareng kuring nganggo gambar anu dicandak dina situs éta pikeun paméran solo anu bakal dilaksanakeun di Amérika Serikat, Jérman sareng Dénmark di 2016–2017.

Catetan: The Fröbel Studio parantos dipidangkeun di New York, LA, Quimper, Dublin sareng Norwich, sareng nembé ngumbara Irlandia kalayan dukungan ti Skéma Wisata Dewan Seni dina séri paméran solo anu dikurilingan ku Linda Shevlin, dimimitian di Roscommon Arts Center teras ngumbara ka Riverbank Pusat Kesenian, Pusat Seni Galway sareng, paling anyar, Model di Sligo.

Gambar kénca ka katuhu: Eamon O'Kane. Gedong Eunteung Hideung 1 (Studi Kasus), 2014, akrilik dina kanvas, 150 x 200cm; Eamon O'Kane, 'Dua Puluh April genep belas Dalapan puluh Salapan' pamasangan pamasangan.

Ninggalkeun comment hiji