Kolom | Garis kulawarga

Alice Rekab ngeunteung kana hiji proyék lumangsung nu explores idéntitas hideung jeung campuran-ras di Irlandia.

Alice Rekab, Prisma Samir, 2021, Kolase Gambar Digital; gambar © jeung kahadean artis. Alice Rekab, Prisma Samir, 2021, Kolase Gambar Digital; gambar © jeung kahadean artis.

'Garis kulawarga' nyaeta proyék multi-platform Kuring geus dimekarkeun kalawan rojongan ti Douglas Hyde Galeri sarta Déwan Seni Irlandia. Butuh bentuk paméran solo karya anyar commissioned; program umum tina bengkel, dimekarkeun dina kolaborasi jeung Éireann na I (arsip komunitas pikeun migran Hideung di Irlandia); screenings publik, featuring karya Martina Attille, Hideung Audio Film Koléktif, Larry Achiampong, Jennifer Martin, Holly Graham, Zinzi Minott, sarta Salma Ahmad Caller; jeung baliho publik ku Henrique Paris dina kolaborasi jeung Cypher Billboard, London. 'FAMILY LINES' ngajalajah pangalaman migrasi sareng kasalametan dina unit kulawarga sareng museurkeun kana kahirupan Black and Mixed-Race di Irlandia sapanjang generasi. 

Kami anak anu maot bodas tina perkawinan campuran anu lahir kana rohangan anu bodas pisan. Dublin dina ahir 1980-an sarta mimiti 1990-an éta monoculture sarta kuring ngan hiji kuring terang ku dad Hideung jeung nini. Kuring diajar carita urang ku haté - saha kami jeung dimana kami asalna. Kuring mawa poto. Kuring ngajar jalma kumaha nyebut ngaran kulawarga urang, Rekab. Bagian anu dipotong tina potongan anu langkung ageung, conto inti, inventaris ringkes: Temne1, Sierra Leone, Magburka2, Syria, labneh3, granat stew4, lawon dagang, Dublin, pasantrén, palajaran elocution, biarawati, bapa kuring maén gitar, indung kuring. artis. Ieu mangrupikeun serpihan kahirupan anu diinget sareng dicaritakeun deui, dirajut janten carita anu padu pikeun ngaréspon kana pamariksaan anu diinterogasi:  “Kaleresan anjeun ti mana?”

Kusabab warna kulit kuring anu hampang, jalma-jalma naroskeun naha kuring budak bapa. Kuring nyarioskeun bagian anu béda tina carita kulawarga kuring ka jalma anu béda. Rédaksi otomatis ieu mangrupikeun prosés redaksi-salaku-pertahanan-mékanisme; eta dijieun kuring nepi salaku jalma anyar unggal waktu. Ieu métode storytelling nu asalna tina nyaho yén teu sakabéh kuring wilujeng sumping di hiji spasi. 

Karya anu kuring parantos dilakukeun pikeun 'FAMILY LINES' mangrupikeun bagian tina prosés ngarebut deui redaksi otomatis ieu sareng janten otomatis salaku metode ékspérimén pikeun nyiptakeun seni. Ngaliwatan paméran ieu Abdi hoyong transformasi negation kudu ngabejaan deui saha Kami béda unggal waktu, dina dinamisme sarta fluidity nu datangna kalawan Campuran-Ras jeung Irlandia. Film, patung jeung prints dina objék rujukan paméran digali ti kaliwat pribadi kuring ogé sajarah budaya dibagikeun. Aranjeunna nyambung sareng ideu ieu pikeun ngadamel anu énggal sareng koheren tina gambar anu fragméntasi tina titik anu béda dina waktosna. Inohong jeung objék fase asup jeung kaluar pisibilitas, anu layered jeung dibawa babarengan dina cara nu teu bakal mungkin di luar gambar. 

'FAMILY LINES' nyaéta ngeunaan berjuang pikeun ngahijikeun saha anjeun dina kabudayaan anu anjeun ageung. Unggal unsur program ngahubungkeun sareng ngajentrekeun ideu ieu ku cara anu béda sareng bernuansa sorangan, ngajalin aranjeunna sareng masalah pribadi sareng politik sareng nampilkeun karya anu ngainterogasi, ngasuh, mikanyaah sareng émut saha kami sareng dimana kami asalna.

Alice Rekab nyaéta seniman anu berbasis di 

Dublin.

alicerekab.com

Catetan

1 Nini abdi Temne - urang pribumi Sierra Leonean.

2 Magburka mangrupakeun kota leutik di padesaan Sierra Leone, tempat nini kuring dilahirkeun.

3 Hidangan Levantine tradisional tina curd susu ferméntasi dilayanan kalayan bawang bodas sareng minyak zaitun.

4 Stew Sierra Leonean tradisional dijieun kalayan kacang.