Kolom | Tujuh Steeples

Cornelius Browne ngagambarkeun novel panganyarna Sara Baume.

Kornelius Browne maca Tujuh Steeples ku Sara Baume; poto ku Paula Corcoran, kahadean tina Cornelius Browne. Kornelius Browne maca Tujuh Steeples ku Sara Baume; poto ku Paula Corcoran, kahadean tina Cornelius Browne.

Tujuh taun katukang, nalika kuring ngalukis paméran solo munggaran kuring, 'Weathering', pikeun Galeri McKenna di Omagh, Sara Baume nyebarkeun novél debutna, Spill Simmer Falter Wither. Keajaiban pangarang ieu, kuring ngarasa, nyaéta kamampuan pikeun nyaluyukeun pamiarsa kana musik anu aya di luar noise kahirupan manusa. Kalayan cet minyak, kuring ngarep-ngarep pikeun ngahontal anu sami. 

Langit dramatis cinyusu ieu geus invigorated canvases kuring, tapi remen aranjeunna nuju ngawangun arah cloudbursts bentang-extinguishing. Hujan ngagelebug mobil, ngalukis baseuh dina jok tukang, kuring asup kana kompartemen sarung. Kuring ngajaga waktos lukisan kuring, sareng muka buku ngaku ayana sanés kana rohangan kuring. Lately, uleman ieu dipasrahkeun ka pujangga Mary Oliver jeung Dorothy Molloy. Publikasi novel anyar Baume, Tujuh Steeples, geus katempo kuring ngabagéakeun pendamping sheltering anyar. 

John McGahern panginten novel paling sosial sadaya bentuk seni, acan Tujuh Steeples kaciri teu bisa bergaul nepi ka jadi antinovel. Sapasang pasangan, Bell sareng Sigh, nyéwa bumi terpencil di padésan, sareng ngaleungitkeun diri tina dunya. Tujuh taun kaliwat, hiji aeon of stagnation semu jeung ngalalaworakeun, antukna Bell jeung Sigh niat nanjak gunung nu saksi datangna maranéhanana, acan salawasna sataun slips by. Hiji rasa tumuwuh yén sora naratif jeung titik vantage tinggi ieu bisa entwined. Tina kalimah bubuka, gunung téh sumanget, "pinuh ku panon mini" milik mahluk anu nyicingan lamping na. Kahirupan non-manusa animates kaca nu nuturkeun, imah jadi hiji insectarium, saolah-olah Baume sabenerna manjangkeun parameter sociability. 

Kuring geus jadi devotee Baume saprak novél kadua nya, Hiji Jalur Dijieun ku Leumpang; khususna garis dimana narator nyarios yén éta nyandak "lima taun pendidikan formal pikeun terang yén anu kuring leres-leres hoyong janten seniman luar." Ieu oge pangalaman kuring, sarta ieu heartening ningali eta di print. 'Weathering' dicét sapanjang jalan anu sami ka basisir anu kuring sareng pamajikan kuring leumpang unggal dinten salami dasawarsa sateuacan kuring mimiti ngalukis. Salah sahiji titik miang Baume sacara tulisan Tujuh Steeples ieu wondering lamun sakabeh novel bisa ditulis ngeunaan hiji jalan. 

Baume mangrupikeun seniman visual anu henteu ngahalangan objék anu anjeunna ciptakeun tina buku anu anjeunna nyerat. Anjeunna ngajelaskeun debut non-fiksi na, gawéan tangan, salaku anak cinta seni sareng prakték nyeratna. Éta buku, meditasi anu jero pikeun hirup salaku seniman, museur kana ukiran sareng lukisan ratusan modél manuk. Anyar-anyar ieu, Baume parantos damel dina séri modél kapal wadahna kalayan layar. Nalika kuring ngawangun kalimah ieu dina sirah kuring, dina leungeun kuring kuring nyekel salah sahiji gunung anu dilakukeun ku Baume pikeun ngagungkeun publikasi Tujuh Steeples. 

Salami konci anu munggaran taun 2020, kuring mimiti komunikasi unggal isuk sareng biarawati Benedictine abad ka-dua belas. Dina yuswa opat belas, Hildegard of Bingen janten anchorite, insulated ti dunya luar. Nalika dunya ditutup, kuring mendakan hiburan dina musik paduan suara sareng tulisan mistis. Ieu kana aura emanating tina bahan ieu nu lajeng karek diterbitkeun gawéan tangan ngahontal leungeun kuring. Pas éta mulus. Tujuh Steeples ngambekan hawa anu sami. Bell sareng Sigh mundur ti dunya sapertos Hildegard. Aranjeunna ngawangun kuil, jalan-jalan anu teu béda-béda janten ziarah. Bell enteng némpél unsur dunya nya salaku wujud berkah. Baume intimates, kuring ngarasa, yén kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nempatkeun diri dina jalan seni, dina cara nu sarua yén individu cloistered nempatkeun diri dina jalan pangalaman agama. 

Dorothy Molloy ningal sajak-sajakna salaku "model leutik" anu anjeunna damel unggal dinten - "objék anu saeutik, tepat." Salaku hujan clears, sarta kuring neruskeun lukisan, éta pleases kuring mikir panyair sarung-kompartemen kuring ngarasakeun parusahaan Bell na Hhh. 

Cornelius Browne mangrupikeun seniman basis Donegal.