Kritik | Gerry Blake 'Imah Tempat'

Galeri Municipal, dlr Leksikon; 25 Maret - 3 Juni 2022

Gerry Blake, Kota Monaghan, 2019, poto; kahadean tina artis jeung Galeri Municipal, dlr Lexicon. Gerry Blake, Kota Monaghan, 2019, poto; kahadean tina artis jeung Galeri Municipal, dlr Lexicon.

paméran Gerry Blake urang, 'Imah Tempat', di Galeri Municipal, dlr Lexicon presents runtuyan potret fotografik jalma di imah maranéhanana sarta runtuyan misah wangunan kosong, dikembangkeun ku artis salila tilu taun ka tukang, bari iinditan sabudeureun Irlandia. Dina kontéks ieu, fotografi maénkeun peran ganda dina dongéng sareng dokuméntasi. Karya anu judulna sanggeus ngaran hareup unggal subyek urang, nu condong nambahkeun kahaneutan sarta ngarasakeun pribadi kana gambar geus intim. 

Seuseueurna labél témbok mangrupikeun kutipan langsung tina subjek potret; sora individu ngajelaskeun kumaha aranjeunna meunang imah maranéhanana, atawa naha maranéhna hirup di tempat husus ieu. Basa langsung jeung paguneman diterapkeun sapanjang, ngajéntrékeun kahirupan di pondok, beus dirobah, parahu jeung imah-dibagikeun. Rohangan galeri boga kualitas naratif, mawa sauntuyan microworlds, dijieun ku niat unwavering unggal subjek urang pikeun meunangkeun otonomi, spasi pribadi tur martabat. Karya-karya dina rohangan utama sadayana ukuran anu sami sareng nempatkeun jarak anu sami, anu kumaha waé langkung ngantebkeun carita anu béda. Tembok partisi nembongkeun karya fotografik unframed naon sigana hiji imah ditinggalkeun balik pager kai, kalawan badag, derelict, imah Victoria di sisi séjén.

Featuring dina séri téh photograph, judulna Kamla, saha nu boga reueus imah di Cork. Kembang anu terang, dirawat sareng gaya pribadi subjek nyumbang kana atmosfir anu kuat dina kahirupan bumi. sapotong Cyan depicts nu boga anyar parahu, nu anjeunna balayar ti Inggris ka Irlandia. Anjeunna pinuh immersed dina interior parahu urang, cahaya alami illuminating anjeunna, bari nyorot kegigihan na nyieun imah. euy keur diuk di luar pondok anyar na. Pose na negeskeun yén anjeunna teu nyaman sareng prosés renovasi, dikurilingan ku alat sareng crumbling, tékstur anu subur. 

Angela mangrupikeun potret awéwé di dapurna anu pinuh ku cahaya, anu nyuarkeun komposisi potret fotografi kontemplatif Jackie Nickerson, Seamus Heaney (1932-2013), Pujangga, Playwright, Penerjemah, Pemenang Nobel (2007), disimpen dina koleksi Galeri Nasional Irlandia. Cahya malah, ngamangpaatkeun balm tina karapihan anu didamel sareng teu diganggu. Courtney nembongkeun hiji awéwé diuk dina undak tina beus dirobah tempat manehna geus hirup pikeun sataun kaliwat. Anjeunna ngajelaskeun logistik pikeun ngajantenkeun bumina, sareng kabébasan anu dipasihkeun ka anjeunna. Karasa penting yén manéhna linggih dina undak-usuk dina cara batur bakal diuk dina stoop atawa emper exterior hiji imah. Poto Jin nembongkeun subjek posing jeung sapedah na di luar imah. Anjeunna ngajelaskeun kumaha nyéwa sareng seueur déwasa sanés masih mahal, tapi éta saé. Ngabogaan sapédahna kana panangan nunjukkeun karep pikeun kamerdékaan.

Potongan David jeung Lois nampilkeun bapa sareng putri sisi-sisi dina poto anu misah; duanana dipoto di jero beus. Labél éta ngajelaskeun kalayan perasaan kabutuhan kumaha David nyetir beus ka situsna sareng ngusahakeunana supados tiasa dicicingan. Anjeunna nyarios, "Aya kompor, ranjang, jamban kompos sareng tilelep anu nyandak cai tina tong di luar". Kadua gambar dieusi ku seueur obyék, rak, jaring lancah, sareng cahaya anu lembut, anu nyarioskeun carita kahaneutan bumi. David ningali ka handap, remen sareng eusi, tapi aya jejak anu beurat dina anjeunna. Lois neuteup ka luhur, maké tops herang, dibingkai ku latar barang-barang cozy sapertos koko, ketel, kompor, pot kopi sareng lawon gingham.

Di tukangeun galeri, subruang anu langkung alit nunjukkeun sét gambar anu sanés, seragam dina skala sareng kurasi. 'Imah Kosong' mangrupikeun kisi poto-poto gedong kosong di Irlandia. Saatos ngaliwat gambaran anu haneut, jujur, sesah, sareng lucu jalma-jalma di bumina, bagian tina acara ieu ngadepkeun pamirsa kalayan katerangan gedong-gedong anu teu dicicingan. Tina 16 lembar éta, aya sababaraha wangunan anu kaduruk, aya ogé anu teu dipaliré, sareng aya imah anu nembe kosong. Hiji boga gerbang kabuka, signifying naon datang saméméh atawa leuwih pertinently, naon nu kudu. Tiiseun anu ngalayang dina gambar ieu ngabagi sensitipitas artikulasi artis Inggris George Shaw ngeunaan suburbia soré. Dibandingkeun sareng lukisan Shaw ngeunaan bumi suburban anu kosong, fotografi Blake mangrupikeun dokuméntasi murni tina gedong-gedong statik, teu diabaikan salaku barang bawaan, katenanganna disanghareupan ku permanén anu teu jelas. 

Dina rasa, 'Home Place' sangsara dina kesederhanaan na; eta teu alamat complexities tina krisis perumahan, tapi motong kana jantung masalah. 'Imah Kosong' ngaluarkeun panyalahgunaan lahan sareng sumber daya anu teu tiasa dipungkir anu gagal ngajaga hubungan urang sareng gedong. Gemblengna, paméran netepkeun logika dalit sorangan, dimana gedong sareng jalma-jalma ngawartosan sareng ngajagaan masing-masing. 

Jennie Taylor mangrupikeun panulis seni anu cicing sareng damel di Dublin.

jennietaylor.net