Kritik | Kevin Atherton, 'The Return'

Galeri Butler; 6 Agustus – 2 Oktober 2022

Kevin Atherton, tinju ulang patandingan, 1972-2015, pilem / pintonan; gambar kahadean artis sarta Galeri Butler. Kevin Atherton, tinju ulang patandingan, 1972-2015, pilem / pintonan; gambar kahadean artis sarta Galeri Butler.

Dina hiji titik sababaraha taun ka pengker, salila junket seni-dibiayaan utamana aneh ka Sisilia - di satengahing heatwave a - kuring jeung worker seni sejen manggihan diri urang nonton jam video wayang bari sweltering dina beurat curtained, pangkeng tukang wayang urang. Maksudna, papanggih deui wayang buatan Sicilian di Kevin Atherton's 'The Return' di The Butler Gallery, 25 taun ti harita, karasa teuing geura-giru. Tapi bari dua encounters miboga sababaraha hal di umum - wayang, heatwave a, pilem - ieu awak karya nu muterkeun kalawan naratif linier, reframed flashback kuring, bari spasi abu tiis diteundeun nu awon tina panas dina bay.

'The Return' ngagaduhan salapan karya - seuseueurna pilem digabungkeun sareng pagelaran ogé sababaraha potongan patung sareng fotografi. Ti taun 1970-an nepi ka kiwari, karya-karya ieu ngawengku nu terus-terusan asup deui artis kana karya. Nyaéta, anjeunna nganggo deui karya-karya anu kapungkur, ningali deui sareng ngémutan deui tina sudut pandang anu bakal datang. Di Tinju Re-Pertandingan, (1972-2015), pilem artis heubeul (énergetik dina konéng, kolor silky) projected onto footage of dirina ngora (ngagem kolor oranyeu). Sanajan umur atra na, anjeunna trounces nonoman upstart ieu dina dua menit. 

Sapotong Tanda Tangan (2018), citak 3D dina batu kapur, mangrupikeun miniatur, potret diri ganda. Hiji inohong nembongkeun kaluar tato - signature sorangan dina leungeun jero - mun ganda idéntik na. Jarak umur maranéhanana di dieu ngan sababaraha menit. Tato éta nyata, dibuktikeun ku poto panangan Atherton dina témbok caket dieu. Dina Dua Pikiran - Wayang/Person Version (1978-2013-2018) mangrupa karya ulang dipiguraan dua kali. Ieu nembongkeun artis ngora, projected on hiji témbok, questioning pilem ngeunaan dirina heubeul, projected onto tembok nyanghareup. Panonton, bray antara dua, ayun ti hiji ka séjén kawas ditarik ku senar. Engké maranéhna, seniman ngora jeung kolot, diganti ku versi wayang. 

pamakéan Atherton dirina dina karyana teu rencana sadar di awal; anjeunna dipaké sorangan sabab éta pilihan cheapest. Évolusi revisitations Atherton henteu ogé direncanakeun tapi tumuwuh tina éksplorasi na naon, dina 1970s, média anyar. Rekaman awal pikeun Dina Dua Pikiran Dijieunna pikeun dianggo dina pagelaran dina dinten anu sami tapi dina waktosna, nyapasangkeun rékaman sareng diri anu langkung ageung ngarobih padamelan, ngalegaan éta kalebet patarosan sanés ngan ukur ngeunaan artis sareng diri, tapi ngeunaan sepuh sareng duka. 

Karya eponymous, Anu mulang (1972-2017), ayana dina rohangan poék leutik di tengah acara. Dina hiji témbok, artis salaku nonoman, nyekel papan di tukangeunana, lalaunan ngahurungkeun nembongkeun, nangtung di sisi séjén, kabogoh na lajeng - engké pamajikanana - Vicki, anu maot dina 2005. Dina témbok nyanghareup, artis. , 45 taun heubeul, deui kabukti lalaunan, dewan tukangeun manehna nembongkeun beungeut Vicki urang. Butuh momen pikeun nyadar yén éta téh screenshot ti karya heubeul nu anjeunna nyekel, aya, di sisi séjén.

Aya ogé playfulness di dieu - a wit nu underpins unggal karya. Absurdity gelut, ngobrol sorangan, mupus hiji karya heubeul, pamer tato ka doppelganger leutik - ieu sadayana enteng underlined ku constancy artis. Sareng di 'Galeri Digital', di lantai luhur, gulungan karya sajam, aya permata kalebet Buku Pengamat Manuk – tilu menit nyintreuk buku manuk heubeul anu, ku perhatian kaméra urang, panasaran noel. Di ténis Ball, artis néwak sarta mulih bal ténis ka dirina loba ngora. Kuda Beusi (1987), pilem 20 menit perjalanan karéta antara Wolverhampton sareng Birmingham, di dieu ogé. Paguneman antara artis jeung sobat sabalikna, sarta jandela gerbong, pigura bentang ngaliwatan nu, dina interval hiji mil, 12 hideung, cut-kaluar kuda beusi anu ngawarah. Kuda-kuda téh tétéla aya kénéh.

formalisme ieu kaayaan gawéna kawas Kuda Beusi leuwih atra dina karya patungna, Sapotong Tanda Tangan (2018) jeung Ganda Joy (1986 & 2021) sareng dina gambar na dipiguraan sareng poto di lantai handap. Karya-karya ieu ogé nyumbang kana kohérénsi kuat paméran anu jelas dipuseurkeun kana konsép dumasar kana waktos. Kajujuran sareng kurangna postur Atherton ogé ngabentuk sabagian ageung tina beurat karya, anu sadayana tiasa ngalawan kalemahan rohangan anu sigana sempit sareng teu aya aliran intuitif. Survei anu leres ngeunaan padamelan éta, kalebet 'Galeri Digital' di lantai luhur, bakal nyandak sémah dua jam - lumayan pikeun anu siap nyéépkeun waktos. 

Clare Scott mangrupikeun seniman, panulis sareng panaliti dumasar di tenggara.