Kritik | Patrick MacAllister, 'Peering Out'

Puseur Seni Putri Duyung, Bray; 1 Juli - 13 Agustus 2022

Pat MacAllister, 'Peering Out', panempoan instalasi, Puseur Seni Putri Duyung, Juli 2022; photograph ku Gillian Buckley, kahadean artis jeung Mermaid Arts Center. Pat MacAllister, 'Peering Out', panempoan instalasi, Puseur Seni Putri Duyung, Juli 2022; photograph ku Gillian Buckley, kahadean artis jeung Mermaid Arts Center.

Pameran tina 31 lukisan minyak sareng média campuran dina acara Patrick MacAllister 'Peering Out' ngatur sauntuyan kontras tonal sareng variasi rippling dina skala anu narik sémah pikeun éksplorasi anu langkung caket. Projecting ayana bahan kuat dina spasi galeri, karya dibere conjure hiji pangalaman seni immersive nu affirms kapasitas cet kaget. 

Urutan tampilan departs tina daptar nu dibéré bareng, enlivening prosés nempoan. Kronologi nyieun ogé jumbled; lukisan panganyarna anu interspersed kalawan batur dating deui sajauh 2017. Ieu scatters bukti transisi MacAllister dijieun tina téma figurative kana abstraksi.1 

A unpredictability melang sarupa kapanggih diantara lukisan. Intriguingly, edges of loba - geus conventionally dipiguraan - anu salajengna bolstered di cet, ku kituna aksi dina muterkeun kaluar dina spasi konstrain. Ieu bisa jadi titik rujukan pikeun judul paméran,2 jeung, dihaja atawa henteu, encapsulates dampak panganyarna dina gerakan jeung COVID-19.  

Papanggihan munggaran nyaéta kalayan The Leavetaking (2017), karya leutik dina minyak dina kertas jeung tékstur permukaan lampu nu evokes panas, pamandangan sunlit. Nada beureum-bumi cair, muter kaluar umber jeung layung, drizzles kana rivulets nunjukkeun halimun panas dissipating nu inohong shimmer sarta mindahkeun antara bentuk mungkin. Sanajan cet ieu thinly digawé, jero kahontal ngaliwatan layering; kelir seuneu diterapkeun dina taneuh warna kapur, anu dina gilirannana obscures undertones poék. Interplay antara strata lends mood sareng zat, sedengkeun di luhur disimpen titik crusty jeruk cadmium. 

Impasto mark-nyieun, garing atawa juicy, mangrupakeun unsur ngulang acan serbaguna tina basa visual MacAllister urang. Sakuliah karya, éta punctuates sarta nekenkeun spasi négatip - kadang badarat salaku 'buffetings lemes badag'3 - sarta, dina conto engké, usik hubungan abstrak. Nambahkeun animasi, kontras jeung pelengkap, eta mindeng néwak lampu ambient, mucunghul, salaku panuduh ngalir sabudeureun, pikeun ngarobah warna. Improvisasi kalawan sauntuyan implements, artis ogé gouges jeung skor di tempat, excavating surfaces jeung countering gaya protrusions maranéhanana leuwih audacious.

In Manuk dina Kawat (2018), chunky daubs tina cet bodas, kalawan ridges béda, nangtung bangga tina beungeut cai. Sanajan lending dimensi sculptural maranéhna boga impor anatomis saeutik, datang di sakuliah, gantina, salaku latihan dina lukisan murni. Pagawean mangrupa maelstrom aktivitas nu manuk eponymous nembongan ka darat nyanghareupan handap, suku splayed na trapped dina kawat barbed ominous. Gerakan ieu di Manuk dina Kawat 2 bisa dibaca boh arah, kalawan ambiguitas sarupa kapanggih dina Anjing 2 (2018): scanning katuhu-kénca nembongkeun subjek canine, kénca-katuhu manifests banteng ngecas, sirah ka handap, najong nepi kokotor.

Lukisan anu langkung kuat nunjukkeun minat kana sajarah sosio-politik. Potrét Grup (2018), diwangun tina patchwork tina tanda kuadrat badag, boga rasa pertengahan abad ka-XNUMX, sarta hint tina luminosity backlit kapanggih dina oeuvre of Jack B Yeats. Didominasi ku inohong sudut disusun dina tiers antara wangunan teetering, komposisi, formalitas jeung elemen kacau nyarankeun sababaraha acara Landmark. Rujukan sajarah dina Lockout 2 (2018) langkung eksplisit. Ngagambar dina poto monokrom tina tuduhan baton pulisi di O'Connell Street taun 1913, tokoh-tokohna anu sederhana, ngan ukur dibédakeun ku latar bodas anu 'anyaman', kalayan tanda-tanda umber unsur paling haneut dina palette anu tiis. 

Bari sweeping trem lagu anu deployed dieu pikeun ngabubarkeun rigidity umum, dinamisme jeung intimations of detil abound dina sacara bébas rendered. Patempuran Cable Street (2017) jeung dina inky, acan luminous Satapak (2019). Jangkauan MacAllister ngalegaan ogé pikeun ngémutan tanda linier Wangunan Loka Kenangan (2020), jangkung jeung Beban Parancah (2021), sugestif tina struktur kawas grid.

Urban masihan jalan ka bentang di atmosfir Laut Dalam (2018) jeung Tanjungjaya 1 (2019), sedengkeun gerak ka arah abstraksi ngahasilkeun rujukan kosmis, spiritual sareng mitologis. Flanking lawang ka galeri kadua anu delectable Lampu jeung Beurat, Jahitan jeung Kebon tulang, sadayana ti 2019, sedengkeun di antara karya-karya alit di jerona nyaéta permata-encrusted, Daoism-inspirasi. Waspada, sapertos Lalaki nyebrang Aliran (2021). Ti taun anu sarua, Lukisan Collage sareng Tembok Mémori (sugan ngagunakeun unsur lukisan kaliwat) kaciri némbongkeun progression dina pamakéan collage. Diantara séjén, bagan ieu avenues anyar Éksplorasi pikeun artis inventive kalawan leuwih pikeun masihan. 

Susan Campbell nyaéta panulis seni visual, seni sajarah, jeung seniman.

susancampbellartwork.com

Catetan:

1 Sakumaha anu disebatkeun dina pernyataan paméran seniman (tingali patmacallister.com)

2 Judul ogé dibikeun ka karya unggulan, Ngintip (2021), média campuran dina kartu.

3 Kutipan tina sajak Seamus Heaney, Tulisan tulisan, munggaran diterbitkeun dina koleksi na, Tingkat Roh: Sajak (Farrar, Straus jeung Giroux, 1996).