Propil Pameran | Hideung Heart di hiber

Clare Scott Reflects on 'gadis katresna katresna' di Lismore Castle Arts.

Pamasangan pamasangan, 'katresna katresna katresna' [LR]: Petra Collins, Untitled, 2016, dua poto dipiguraan, 87x87 cms; Dorothy Cross, Stiletos, 1994, sapatu, sumputkeun sapi, teats sapi, Kumpulan J & M Donnelly; photograph ku Jed Niezgoda, kahadean tina seniman jeung Lismore Castle Arts. Pamasangan pamasangan, 'katresna katresna katresna' [LR]: Petra Collins, Untitled, 2016, dua poto dipiguraan, 87x87 cms; Dorothy Cross, Stiletos, 1994, sapatu, sumputkeun sapi, teats sapi, Kumpulan J & M Donnelly; photograph ku Jed Niezgoda, kahadean tina seniman jeung Lismore Castle Arts.

Padahal sababaraha urang ulah sagala tapi fashions paling mangpaat - sieun triggering flashbacks keur boneka, lolong, kana Minggu pangalusna kami pikeun poto kulawarga - nu mekar tina dresses puffy luhureun suku bulak nu bertunas tina sapatu chunky diantara panas-panted, palsu-samak katresna fashion panganyarna, hese malire. Seueur kembangan anu anéh ieu kusabab pangaruh burgeoning desainer Irlandia, Simone Rocha, anu kreasi ngagambarkeun sareng ngarobih feminitas, saolah-olah ngalangkungan kaca spion anu retak. Maksudna, tegangan dina desain Rocha, ditarik sabagian tina karya seni anu anjeunna pilih pikeun 'gadis katresna katresna', bakal relatable malah ka jalma anu teu boga minat 'barang girly'.

Rocha geus dikumpulkeun geng ieu seniman awéwé - ngora jeung heubeul, kawentar tur munculna, hirup jeung maot - pikeun nyieun rohangan pikeun paguneman anyar timbul. Acara anu utamina ngalukis sareng fotografi, sababaraha patung sareng hiji karya pidéo, henteu aya pamitan anu saé tina formal. Gantina, pameran rests on kualitas karya seni jeung presentasi suci beresih nu ngandung sagala poténsi dialog. 

Lukisan - figurative, naif, naluri - foil kana potongan fotografik, loba nu hideung bodas, mimitina karya paling keuna. Sophie Barber urang Lagu Pangageungna Manuk Lagu Anu Pernah Nyanyi (2019-20) ngagambarkeun kembar, leggy, pink, tenda-imah dina kandel, impasto hideung, kanvas sagging lapping lantai bersinar. Éta mangrupikeun karya anu paling ageung dina acara sareng, anu henteu dipanjangkeun, anu paling jelas nguji wates. Hal ieu dilaksanakeun di pariksa ku link ka Sharna Osborne urang Untitled penari, photograph of a kabur, gyrating awak, labuh squiggles lampu pink nu bulak echoes tenda-suku wobbly di tungtung séjén aula vaulted. Séjén guy-garis ngalir ti Barber urang Kim jeung Kanye ku Juergen deui (2021), minyak leutik dina kanvas boneka nunjukkeun béntang cium - saprak ditelan ku liang hideung tina stalking creepy West - ka Francesca's Woodman's Potret diri ngobrol sareng Vince, Providence, Rhode Island (1977), nu nembongkeun artis satengah cowering, sungut nya macet kabuka kalayan hiji obyék, hiji brace Isro gélo atawa hiasan, kecap plastik - jenis anjeun bisa manggihan dina jajan.

Sababaraha karya anu langkung alit diidinan usaha tina témbok, sanaos sacara teratur. Dua kasus presentasi ngandung karya seniman Georgian, Elene Chantladze - dalapan lukisan dina kertas motong unevenly, kardus atawa batu, sababaraha judulna di biro. Melankolis naék tina impianna, raray kabur sareng lebar, panon anu sieun, ningkat ku kasus anu teu aya hawa. Dina témbok saluareun, Iris Häussler urang Tochter der Schwester Der Mutter (Kaponakan awewe) (1999) ngambang, blus kembang kajebak dina blok lilin kotor, sorangan kajebak dina Perspex. Seueur obrolan, langkung seueur sesak napas. 

Lukisan dina pangrojong langkung tradisional diidinan ngobrol sacara bébas. Dina macabre Genieve Figgis urang, hilarious Luhureun Turun (2021), sakelompok inohong kalayan panon goreng-endog nyengir meatily sakuliah di Cassi Namoda urang Kembar siam dina ganti baju biru lemes (2020), anu olahraga samar-samar, monobrows poék sareng sapatu hideung saeutik - jinis anu tiasa dianggo ku hamba. Di kénca maranéhna, nyaeta Petra Collins urang Untitled (2016), sapasang poto dipiguraan. Gambar kahiji maksakeun panon pikeun nyaluyukeun kana set séjén kembar - katresna? boneka séks? Aranjeunna awkwardly sendok dina korsi ruang tamu, suku Petite di kaos kaki ankle bodas hovering luhureun cai nu laps sabudeureun eta. Dina celah antara ieu jeung bagian kadua tina Untitled, saurang nyieun zig gancang ka sapasang Dorothy Cross urang buluan, teated, Stilettos (1994), dibungkus dina Perspex basis plinth, sateuacan ngajajapkeun deui kana sapasang suku Collin anu teu aya awakna macét, sacara pasti sareng teu lengkep, kana sapatu anu linggih dina méja graffitied. 

Dina galeri luhur tanpa jandela, barisan potret diri Cindy Sherman, Untitled (1976/2000), ngagantung catty-corner kalawan jajar Roni Horn fotografi close-up, Tanpa Judul (Cuaca) (2010-11). Dimana Sherman ngajaga jarakna (sapertos biasa), raray bodas anonim Horn dipencet kana pigura. Hijina warna di kamar asalna tina salah sahiji Alina Szapocznikow urang triffid-kawas Patung Lampe X (1970), sungut dina gagang kersa, cahayana ti jero. 

Sian Costello urang Potret Diri Kahayang III (2020) nampilkeun dua budak awéwé anu kabur, hiji nganggo baju bodas, anu sanés teu aya sirah. Dicét dina kertas kanvas, aranjeunna rada robek sareng kotor - versi waktos sare pikeun budak awéwé Costello anu sanés, Potret Diri Kahayang II (2020), dina galeri utama anu langkung terang. 

Dina munara, Louise waits; Janus dina Jaket Kulit (1968) dangles hideung, bari Teu Judul (No.7) (1993) disusun rapih dina plinth chunky nu rame spasi. Panungtungan diwangun ku dua pasang leungeun parunggu lemes, disembodied, hiji imah Monopoli-kawas nonjol tina hiji. Hiji sapasang leungeun nutupan pasangan séjén protectively. Upami ditingali salaku rujukan pikeun perkawinan tradisional, dimana budak awéwé ngan ukur ngagentos hiji 'bapa' pikeun anu sanés, éta ngagariskeun kahadean tina palanggaran anu diwakilan ku usaha anu teu sopan jantung hideung anu jagged dina penerbangan.

Kurasi sampurna Rocha ngalegaan kana judul - 'gadis budak awéwé awéwé' nyaéta ngagoda, legenda berlapis. Ngahindarkeun anu ngahaja tina deskriptor awéwé spésiés séjén, pameran ogé tiasa dianggap salaku rujukan pikeun transformasi rumaja, sajarah infantilisasi awéwé, atanapi unggeuk ironis kana peranna salaku kaulinan lalaki.

Deui ka galeri utama, ceking Luo Yang Jian San (2017), neuteup ka urang, panon sipit bari nyarandé kana lapak pasar jeung nyedot roko. Bra nya katingali tina bahan ipis tina top oranyeu. Di sabudeureun dirina, carcasses butchered pink, beureum jeung konéng ngagantung, headless, disemboweled atanapi di sakumpulan, impaled on hook. Reflected dina gaze nu tangtangan urang ti lapak festooned kalawan bagian awak, perenahna a subversion of objectification industri fashion ngeunaan awak bikangna. Sanajan viscerality ieu, paméran urang persis orchestrated interaksi jeung unyielding sophistication gema, dihaja atanapi henteu, sajarah panjang prohibitions dirasakeun deeply dina writhing, haté awéwé.

Clare Scott mangrupikeun seniman sareng panulis dumasar di County Waterford. 

clarescott.ie

Dikurasi ku Simone Rocha, 'gadis budak awéwé', diteruskeun di Lismore Castle Arts dugi ka 30 Oktober 2022. A katalog bakal diterbitkeun panas kieu ka ngiringan paméran.

lismorecastlearts.ie