Propil Pameran | Laut Hideung, Haseup Biru

Manuela Pacella nawiskeun wawasan paméran tina kunjungan pangahirna ka Irlandia Kalér.

Claire Barclay, 'Thrum', panempoan pamasangan, April 2022, kanvas, baja, kawat baja, karat dina lawon linen, benang linen, aluminium mesin, gajih; photograph ku Simon Mills, kahadean artis jeung The MAC, Belfast. Claire Barclay, 'Thrum', panempoan pamasangan, April 2022, kanvas, baja, kawat baja, karat dina lawon linen, benang linen, aluminium mesin, gajih; photograph ku Simon Mills, kahadean artis jeung The MAC, Belfast.

Ti puncak Gua Hill, puncak nyanghareup Belfast, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nyekel glimpses basisir kulon Skotlandia urang. Kuring jadi impressed nalika kuring mimiti nempo pintonan ieu, éta kuring langsung ngartos alesan pikeun bursa produktif antara Skotlandia jeung Irlandia Kalér. Abdi hoyong gancang-gancang dugi ka éta basisir, nyebrang Selat Kalér ku ferry.

Laut kuring asalna nyaéta Laut Tengah. Laut ieu ngabawa kuring balik deui ka Irlandia Kalér sareng Derry, hatur nuhun kana proyék sora, 'Black Med', ku Invernomuto - duo artistik anu diadegkeun ku Simone Bertuzzi sareng Simone Trabucchi di Milan di 2003. 

'Black Med', singgetan tina 'Black Mediterranean', mangrupikeun ekspresi anu diciptakeun dina 2012 ku Alessandra Di Maio, saurang sarjana studi postkolonial, anu nyandak cue tina buku, Atlantik Hideung (Verso, 1993) ku Paul Gilroy. 'Black Med' ngajelaskeun laut salaku tempat hibridisasi budaya - salaku cairan sapertos sora sareng wadah mnemonik tina nyebrang barang, individu, budaya, sareng agama. 

'Black Med' parantos janten proyék anu terus-terusan ti saprak mimiti di 2018 pikeun Manifesta 12 di Palermo. Proyék éta bentuk sesi ngadangukeun, sareng halaman wéb dimana algoritma milih lagu musik anu aya hubunganana sareng téks sareng gambar tina arsip anu terus-terusan ngembang.

Duo éta nampilkeun paméran solo, 'BLACK MED SECCO', di Void Gallery di Derry (9 April - 4 Juni). A soundscape diturunkeun tina ramatloka ieu dikirimkeun dina galeri, bari proyéksi nempatan salah sahiji kamar. Nu datang diondang ngadangukeun ku diuk dina batu kapur badag, saolah-olah keur nangtung dina halangan breakwater, ningali bentang laut.

Nalika rujukan ka Mediterania akar kuring ka tempat lahir kuring, Belfast (anu janten bumi kadua salami mangtaun-taun) ngabagéakeun kuring kalayan patarosan langsung: "Naha anjeun nyauran tempat ieu bumi?" Kalimah ieu dicitak dina salah sahiji kartu pos di Ruang Proses di Golden Thread Gallery. Éta mangrupikeun bagian tina paméran, 'How Did We Get To: We Are Here' (19 Maret - 30 April), proyék kolaborasi sareng Galeri Highlanes di Drogheda, nampilkeun pilihan film seniman ti British Council Collection sareng LUX. . 

Pilem-pilem anu dipidangkeun ku Ayo Akingbade, John Akomfrah, Duncan Campbell, Susan Hiller, sareng Rehana Zaman, masing-masing sacara tematik ngajalajah perwakilan komunitas marginal. Diantara film anu paling kuring resep nyaéta: Susan Hiller Pilem Jempé Panungtungan (2007), hiji montase audio tina basa punah atawa kaancam punah; jeung John Akomfrah urang Tiiseun (2014), anu ngahijikeun pilem, Atikan Tuna Rungu (1946), sareng cuplikan sanésna ti British Council Film Collective. 

Salaku tuluyan tina paméran ieu, Peter Richards ogé curated 'Kumaha Naha Urang Meunang Pikeun: Nyaho Jadi saeutik?' migawé bareng kalayan Docs Irlandia, Festival Poto Belfast, sarta Festival Kuartal Katedral, nu terus nepi ka 9 Juli. Karya sentral nyaéta dokumenter 1953, Patung ogé maot, ku Chris Marker, Alain Resnais na Ghislain Cloquet, interrogating hiji sided, metodologi kolonial kana nu koleksi museum Kulon anu sakitu legana dumasar. Karya pidéo sareng program saringan silih ganti dina dialog sareng pilem karangan Perancis.

Hubungan sareng bentang dijalajah dina 'Blue Smoke' di Galeri Naughton, sareng karya Hannah Casey-Brogan, Faith Couch, Aidan Koch sareng Poot Mendes (7 April dugi ka 29 Mei). Kurator, Ben Crothers, diideuan ku panyanyi nagara Dolly Parton sareng hubungan nostalgiana sareng tempat lahirna, wilayah Great Smoky Mountains di wétan Tennesse. Haseup Biru nyaéta judul lagu 2014 jeung albeum patali ku Parton nu datang bisa maénkeun dina turntable dina pameran, diantara dalapan albeum séjén ditampilkeun. Potret panyanyi ku Laura Callaghan muka paméran, dihias ku téks témbok vinyl anu nampilkeun petikan lirik tina lagu Parton. 

Sajauhna budaya musik nagara sareng sensitipitas kuring sorangan, aya hal ngeunaan pameran - dipasang dina kecap panyanyi sareng diantara detil karya seni - anu ngagerakeun kuring. Ieu meureun aya hubunganana jeung rasa milik, naha nostalgia keur budak leutik atawa hubungan urang jeung bentang langsung urang. Ieu tiasa janten impian sapertos dina gambar, kolase, sareng lukisan Hannah Casey-Brogan, atanapi raos pisan-realistis tina tempat karuhun, sapertos tanah Serrano pribumi, dimana Aidan Koch pindah sakedap sateuacan pandémik, ngan ukur janten kajebak dina pangalaman gabungan claustrophobic tina lockdown sareng El Dorado Fire. 

Foto-foto Faith Couch tenang sareng ngurilingan hubungan awak, khususna awak hideung, sareng bentang, sering ningali awak sorangan salaku bentang. Aranjeunna dialog saé pisan sareng kolase Poot Mendes dimana konsép seksualitas sareng maskulinitas dianalisis dina konteks Irlandia, dicampur sareng elemen ikon Amérika.

Hubungan kuno antara Skotlandia sareng Irlandia Kalér, bursa pangaweruh, sareng mémori karuhun, sadayana ditalungtik dina 'Thrum', paméran solo seniman Skotlandia Claire Barclay, anu ngeusian sadaya tilu rohangan The MAC (15 April dugi ka 3 Juli). . Dipikawanoh pikeun pamasangan lingkunganana, dimana rohangan paméran mangrupikeun sumber inspirasi sareng tempat réalisasi, Barclay nunjukkeun séri patung khusus situs dina lawon kalayan sisipan logam anu komunikasi sareng karya citak anu dipidangkeun dina témbok. 

Wangun domestik anu ngulang - kalebet sisir, kaca spion sareng mangkok - muncul sapanjang paméran salaku sisipan anu nyababkeun hubungan anu caket sareng awak urang. Aranjeunna bentuk akrab nu salawasna aya tur teu robah fungsi maranéhanana loba; pangakuan saharita maranéhanana connotes mundanity dina hubungan jeung panempo, sanajan magnificence tina sababaraha patung. Contona, dina Galeri Sunken, lambar linen badag kasampak saolah-olah maranéhna geus ditarik kaluar tina taneuh, bari motong atawa crevices di jero aranjeunna ngajurung urang pikeun nganapigasi rusiah tina intimasi urang. 

interior ieu ogé hadir dina Galeri Jangkung dimana sababaraha karya seni, utamana maranéhanana anu ngagunakeun quilts atanapi fabrics ngeusi bulu, ngamungkinkeun pikeun interaksi fisik haneut tur aktif antara spasi jeung patung. Sabalikna, potongan skala ageung di Galeri Upper ngémutan jinis arkeologi industri dina warna, ukuran sareng bentukna, kalayan motif sisir logam anu didamel monumental.

Teu bisa dihindari, kuring balik deui ka patarosan dina kartu pos di Golden Thread: "Naha anjeun nyauran tempat ieu bumi?" Tanggapan kuring enya, nalika hiji tempat pinuh ku kahaneutan jeung hormat, anjeun bisa disebut imah. 

Manuela Pacella nyaéta panulis seni, dosén sareng kurator anu berbasis di Roma, Italia.