Propil Pameran | Carita Nyokot Wangun

Darren Caffrey nganggap paméran ayeuna di VISUAL Carlow.

Tom dePaor, 'kuring ningali Bumi', 2022, view instalasi, VISUAL; poto ku Ros Kavanagh, kahadean artis, Yayasan Arsitéktur Irlandia, sareng VISUAL. Tom dePaor, 'kuring ningali Bumi', 2022, view instalasi, VISUAL; poto ku Ros Kavanagh, kahadean artis, Yayasan Arsitéktur Irlandia, sareng VISUAL.

Tilu pamasangan dinamis terus di VISUAL, Carlow, nepi ka 22 Méi. 'Kuring ningali Bumi' mangrupikeun pameran kumulatif karya ku arsiték Irlandia anu kasohor, Tom dePaor. Ningali deui sababaraha proyék sohor dePaor salami tilu dasawarsa katukang, urang tiasa ningali cara na solusi kreatif sareng apresiasi anu pasti pikeun detil. Kalayan katalog anu kalebet Bioskop Pálás anu bergaya sareng fungsional di Galway, sareng komisi anu langkung samentawis, sapertos struktur briket gambut na pikeun Paviliun Irlandia di Biennale Arsitéktur Internasional ka-12 di Venice, pilem anu ngiringan ku seniman sareng kolaborator jangka panjang, Peter Maybury , mangrupakeun sumberdaya euyeub. Dina Aya (2022) ngeunteung deui dina buku catetan, poto sareng cuplikan dePaor dina aksi, sedengkeun opat batu batu, disayogikeun salaku tempat duduk, nyarankeun batu léngkah. Duanana pilem sareng tempat dudukna karasa alami, kalayan eusi sareng kontéks masing-masing direngsekeun pikeun nyocogkeun sareng bentuk sareng karakter karya dePaor.

Pamasangan multimédia epik sareng immersive nempatan aula ageung, sareng Nathalie Weadick tina Yayasan Arsitéktur Irlandia ngonfigurasi ulang pilihan karya dePaor. Dua proyéksi pidéo skala ageung maén dina témbok lawan salaku diorama tina struktur kawat-pigura ngagantung atanapi nangtung tegak, motong kana gambar anu diproyeksikan sareng ngajantenkeun bentuk sakedik ieu ngan katingali sawaréh. Masing-masing nyarios dimodelkeun kana motif Pola Willow biru sareng bodas tradisional pikeun keramik, sanaos rujukan ieu sigana langkung ti titik awal. Selesai anu dicét ku tangan sampurna kapendak tapi dina setting atmosfir anu parobihan ieu, ilustrasi oriental anu biasa tiasa henteu narjamahkeun sapinuhna. Jandéla anu diblokir hartosna hiji-hijina cahaya anu konsisten asalna tina dua balok salib biru neon anu ngagantung di tengah rohangan. Hal ieu ngajadikeun karya cat cai dePaor hese diapresiasi sedengkeun sajak prosa anu disematkeun kana témbok sareng ngalacak sapanjang rohangan ieu ditingkatkeun ku pementasan. Digambar tina bursa radio hiji kosmonot Soviét asup deui ka atmosfir bumi, saméméhna, salajengna (2022) ngirimkeun narasi jalma kahiji anu berdenyut. Nalika ditaroskeun naon anu anjeunna tingali tina pesawat ruang angkasa na, Yuri Gagarin ngawaler, "Kuring ningali Bumi" - kecap-kecapna dijelaskeun di dieu pikeun ngabentuk carita preternatural tapi henteu kurang manusa ngeunaan interaksi sareng rohangan.

Dina galeri padeukeut, dirojong ku fitur cai outdoor permanén, karya Christopher Steenson dibere dina judul 'Hujan Lemes Bakal Datang' - a forecasting météorologi anu dirojong ku foto tina marshlands jeung rupa-rupa bentang banjir. Masing-masing cetakan dipiguraan ieu ngagantung nyanghareupan susunan dua belas radio transistor, nyiptakeun pamasangan sora spasial anu ngagabungkeun radio gelombang pondok langsung sareng rekaman lapangan pikeun ngirimkeun siaran langsung dina rohangan galeri. 

Patarosan ngeunaan kumaha urang sapatemon bentang jeung téhnologi nu keuna di dieu - sakumaha ogé hubungan urang pikeun narima jeung ngabedakeun kecerdasan sakuliah jaringan aktip. Nalika sora awéwé datang kana racikanana, spekulasi ngeunaan panyabab musibah, sorana sigana langkung sadar diri tibatan anu disangka fiksi. Aspék anu ditawarkeun ku oracle ieu béda ti obrolan tina rékaman anu kapanggih sareng nyorot karyana salaku wangun dongéng. Ku ngalibatkeun insidental salaku fitur tina momentous, siaran radio éféktif komunikasi apocalypse tina jarak relatif aman, saolah-olah eta geus lumangsung. Ngarujuk éntropi sareng komunikasi digital anu gagal, Steenson naroskeun naon hartosna obsolescence dina kontéks parobahan anu ngulang. Pamakéan na kaméra pikeun babagi hiji gaze contemplative ogé instructs kami ningali afresh sakumaha urang heran kana gambar Lovecraftian ieu boglands Irlandia. 

Aya deui fantasi sareng mitos Saratus Léngkah (2020), pamasangan pilem ku Bárbara Wagner sareng Benjamin de Burca, ditugaskeun ku VISUAL sareng Manifesta 13. Pilem saluran tunggal sareng karpét dicitak munggaran dipidangkeun di Marseille taun 2020. Saatos perdana Irlandia na di VISUAL, Saratus Léngkah bakal tour ka tempat nasional salila 18 bulan ka hareup. Dieksekusi di sakuliah dua lokasi, sarta dibere salaku dua bab béda tapi pakait, film 30-menit dibagi antara wangunan sajarah di Irlandia jeung Perancis - a abad seventeenth, Manor kolonial Anglo-Irlandia, sarta agam abad-XIX di Marseilles - duanana. dibuka pikeun umum salaku museum seni dekoratif.

Pilem dimimitian ku mobil tarik kaluar. Hiji lalaki jeung awéwé ngora asup ka imah pikeun tur dipandu, saméméh mojang, loosening dirina tina cekelan lalaki urang, slips kaluar pikeun ngumbara. Moal lami deui manehna manggihan imah boneka miniatur sarta ranjang dimana manehna saré ngimpi, kaméra ngagambar urang ngaliwatan string of kacapi nangtung. Sakuliah kamar duanana imah, datang nembongkeun diri salaku performers. Di Marseille, dimana lalaki diuk dina méja maén leungeun kartu saméméh nyokot drum maranéhanana, aya allusion kana lukisan kawentar Paul Cézanne ngeunaan pamaén kartu, tapi aya ogé hiji warisan musik husus nu traverses sagala framing Eurocentric. Nalika di lorong, urang nepungan penari tunggal anu ngaléngkah kalayan wirahma sareng tujuan, janten jelas yén interpretasi rohangan ieu ngeunaan mémori hirup, sanaos narasi sateuacana tetep aya.

Di jero tembok unggal setting museological ornately dilestarikan, tradisi budaya strum na jig jalan sabudeureun realties kolonial dibagikeun, nawarkeun akar nu, sanajan transitory, anu sarua lamun teu leuwih ngadegkeun. Dipidangkeun sareng séri dokumenter Bob Quinn, Atlantéan - siaran munggaran di Irlandia di 1984 sarta positing link antara Afrika Kalér jeung budaya Celtic ngaliwatan prakték rahayat kawas lagu jeung tari - Saratus Léngkah ukur nambahan carita.

Darren Caffrey nyaéta seniman, hirup sareng damel di Kilkenny.