Kathryn Elkin / Tatangkalan Makmur & Len Graham

Kathryn Elkin sareng Seamus Harahan, CCA, Derry,
10 Oktober – 28 Nopémber 2015

Acara panganyarna CCA ngajajah sipat samentawis paméran sareng prosés budaya sésa. Éta ngaktifkeun pangwangunan kana pagelaran bubuka, atanapi pasca-prosés metode kréatip, sareng warisan anu ditingalkeun ku tindakan éta. Kolaborasi anu munggaran diadegkeun dina musik masarakat Irlandia. Artis Seamus Harahan ngawangun grup 'Trees Prosper' sareng Patrick Morgan, Christina Anna Morgan sareng Sara J. Barry, anu, dina usaha ieu, kolaborasi sareng penyanyi tradisional Len Graham. Para musisi damel nuju pagelaran bubuka-wengi Sapanjang Sisi Faughan, sareng korsi na tetep dina busur di rohangan salaku bagian tina prosés latihan anu direkam sareng dipamerkeun.

Pidéo lengkep tina penampilanna maénkeun dina tipi 4: 3 retak, kalayan unggal lagu ngagambarkeun carita romantis sareng nostalgia tina adegan lokal. Pilem éta sorangan ditémbak di luar, nunjukkeun musisi salaku siluét condong ngalawan sinar panonpoé anu caang. Kaméra genggam anu ajeg, gerak kadang-kadang sareng akhirna nyandak detail anu cekap sareng cahaya pikeun nunjukkeun musisi dina tembok kota.

Dina pilem-pilem anu handap ieu, rasana siga latihanana katangkep ampir-ampiran. Dina karya sanésna, lagu na The Rollicking Boys of Tandragee dituturkeun ku anu siga solo anu teu langsung Kebat Kale. Waktos ieu musisi latihan di jero, linggih dina korsi galéri lipatan, anu ngagorowok nalika aranjeunna sway kana wirahma. Dina karya ieu, prosés musisi 'payuneun; unsur pagelaran, pilem sareng carita anu dibagikeun dina lagu nyaéta sékundér. Komunikasi liris janten efek samping, sareng struktur sareng kakuatan teu resmi na tetep sanaos presentasi ulang jelas dina galéri.

Mikropon langsung nunjuk ka korsi kosong, néwak audio pilem sekitarna. Éta dipasang kana dek kasét anu lami, janten anu datang tiasa maénkeun lagu anu sanésna, The Newry Highwayman, di luhur sora ambient ieu. Lapisan musik ieu sareng kualitas sora kasét ngahasilkeun rékaman latihan anu paling épokatif; ampir aya sési sintétik di tukang. Alat-alat anu kadaluarsana, anu dianggo dina padamelan ieu sareng ditingalikeun sapanjang koleksi, henteu nunjukkeun indéks waktos damelna, nanging rékaman sakitar didamel langsung di rohangan nalika dirobih janten sora ambien. Resep ieu sareng halus pisan dina status musik antara payun sareng latar, lami sareng kontémporer, maénkeun kalayan sifat aktif / pasif dina peran reseptif urang sorangan: urang nganggo hasil na, tapi henteu ningali performa anu saleresna, sahingga urang tinggaleun saran na dikaluarkeun. Palaku parantos ngahasilkeun mitos anu sanés ngeunaan karya pambuka-wengi, anu ngan ukur tiasa disebatkeun dina dokuméntasi latihan ieu.

Dina karyana, Kathryn Elkin nyaritakeun purwakarta kolaborasi dina ranah budaya anu bénten-bénten sanésna: khususna, tina wawancara talk-show selebritis, dimana transaksi resmi pangaruh sareng ngawangun gambar diasah salaku diskusi kasual. Karyana ngayakeun réplika sareng distorsi formatna, ngembang sareng nginjeum tina dua wawancara sareng Dustin Hoffman; dina hiji, palaku ngora ngabahas cara na, dina wawancara anu langkung anyar, anjeunna nyarioskeun kumaha anjeunna maénkeun lagu La Bamba pikeun "tetep leupas" dina set.

Padamelan John Shuffling Na Tarot Dek & Maén Guitar nyusun deui wawancara sétér retro, kumplit sareng latar hideung, korsi kulit anu ngagésér sareng vas kembang bulak. Sedengkeun solo gitar tinny sareng tentatif tina La Bamba maén, sitter lalaunan ngalakukeun sakumaha judulna nunjukkeun, masihan seuri kagok. Mangrupikeun kombinasi anu ampir komérsial. Gerakan John dina sekuen judulna tetep teu dijelaskeun, sareng anu nonton teu tiasa ningali kartu naon waé. Éta beroperasi sapertos trailer kanggo karya salajengna, Kunaon La Bamba?

Dina padamelan ieu, dipidangkeun dina skala sinematik di rohangan salajengna, John linggih dina set anu sami, ngulang garis anu dipilih tina wawancara lami anu dipasihkeun ku Hoffman saatos anjeunna damel nu Pascasarjana. Elkin ngadorong garis na ka-kaméra, sareng aranjeunna nyarios sareng guyonan di antawisna, dina hiji waktos ngabahas kaikhlasan Hoffman nalika aranjeunna niron anjeunna. John ngulang cariosan ngeunaan akting metode - "Kuring sanés pelaut, abdi kaptén" - anu kadang-kadang ditutupan ku tarjamahan Spanyol sareng janten beuki abstrak. Kami ngiringan titik-titik di antara pernyataan siga anu rumor, ditulungan ku John, anu nyelip dina atanapi kaluar tina watekna. Campuran humor sareng kaikhlasan sajalan sareng wawancara asli sareng Hoffman, anu dina acara di rohangan perpustakaan CCA, mangrupikeun tampilan anu teu raoseun sareng komédi anu ngumbara. Dina cara anu sami sareng karya Harahan, mitos performative diwangun, waktos ieu museurkeun ka lalaki tibatan dongéngna.

'Kathryn Elkin / Trees Prosper & Len Graham' mangrupikeun acara anu ngahasilkeun kaluaran budaya dina dua tingkat temporal: pangaruh waktos kana komunikasi budaya, sareng penggabungan dua poin anu nyebar dina karir kreatif. Nalika digabungkeun sareng sipat ringkes tina paméran ieu sareng metodologi hiji-léngkah dihapus tina seniman, poin anu teu sami ieu dina waktosna henteu konsolidasi tapi malah ngawangun legenda kinerja sareng palaku fiksi kontemporer, sareng paradigma anyar didinya.

Dorothy Hunter mangrupikeun seniman sareng panulis anu berbasis di Belfast.

Gambar: Tatangkalan Prosper sareng Len Graham, Budak Tandragee / Kebat Kale, 2015. Poto kahadean tina CCA Derry-Londonderry.

Ninggalkeun comment hiji