Profil Anggota | Kawas emas ka airy thinness ngéléhkeun

Gillian Fitzpatrick sareng Justin Donnelly ngabahas partisipasina dina 'Moon Gallery: Test Flight', anu ngirim seni ka Stasion Angkasa Internasional.

'Galeri Bulan: Uji Penerbangan', panempoan pamasangan, 2022, kubah Stasion Angkasa Internasional; Poto ku NASA Space Place & Nanoracks, kahadean Stichting Moon Gallery Foundation sareng para seniman. 'Galeri Bulan: Uji Penerbangan', panempoan pamasangan, 2022, kubah Stasion Angkasa Internasional; Poto ku NASA Space Place & Nanoracks, kahadean Stichting Moon Gallery Foundation sareng para seniman.

Ieu téh hiji hal langka tur humbling kasampak nepi di langit peuting, ningali titik dazzling lampu cicingeun wandering sakuliah eta, sarta nyaho yen Anjeun gaduh seni aya.

Dina 19 Pébruari rokét Antares dua tahap diluncurkeun ti Pulo Wallops, Virginia, AS. Misi ieu ngirim pesawat ruang angkasa ka orbit Bumi handap pikeun pendak sareng Stasion Angkasa Internasional (ISS). Éta mawa suplai awak, percobaan, hardware kendaraan sareng galeri seni. 

'Moon Gallery: Test hiber' nampilkeun karya 64 seniman internasional, sarta sakabéh paméran pas kana grid leutik 8 cm x 8 cm. Ieu curated ku Stichting Moon Galeri Yayasan di Amsterdam. Sumbangan urang ka galeri téh Kawas emas ka airy thinness ngéléhkeun (2021) - patung leutik kapal emas anu pas di jero kubus 1 cm.

Taun 2021 kami ngabales telepon kabuka ti Moon Gallery Foundation, milarian kiriman pikeun paméran anu bakal dikirim ka ISS anu bakal: "mawa nilai-nilai penting pikeun umat manusa henteu ngan ukur dina waktos ieu di Bumi tapi ogé pikeun multi-planét ka hareup. masarakat”. 

Yayasan ngamajukeun gawé babarengan internasional antara disiplin kreatif / artistik sareng spasi / téknologi. Pamustunganana, tujuanana nyaéta ngirim 100 artefak ka Bulan ti mimiti 2025. Ieu bakal janten musium permanén munggaran di Bulan. 

Panggilan-kaluar resonated kuat kalawan kami. Urang duanana boga sajarah panjang aktivitas kreatif di wewengkon mana seni tur spasi tumpang tindihna. Pameran ringkes nawiskeun kontras anu pikaresepeun: duanana kabébasan anu luar biasa (tina gravitasi sareng planét Bumi sorangan) sareng larangan anu luar biasa (unggal karya seni kedah pas kana kubus leutik 1 cm). 

Salah sahiji touchstones pikeun sapotong éta pamanggih téhnologi sail surya. Sails surya ngamungkinkeun pesawat ruang angkasa bisa propelled teu ku mesin rokét, tapi ku lampu sorangan. Sakali bébas tina Bumi, ieu sails vast (tapi pisan ipis) bisa unfurl. Foton tiasa masihan moméntum kana hiji obyék, ku kituna sails surya tiasa nangkep tekanan cahaya panonpoe anu lembut sareng ngangkut kapal énggal nyebrang rohangan ka dunya sanés. Ieu ngahubungkeun téknologi paling canggih urang ka salah sahiji bentuk angkutan pangheubeulna urang. 

Téknologi ieu ngusulkeun judul sapotong urang, diturunkeun tina sajak A Valediction: Ngalarang Duka Ditulis ku John Donne kira-kira taun 1612. Manéhna nulis sajak cinta ieu ka pamajikanana di Inggris saméméh ngumbara ka Éropa. Anjeunna assures dirina yén sambungan maranéhanana moal breach tapi dilegakeun "Siga emas pikeun airy thinness ngéléhkeun". Tetep nyambung bari dipisahkeun ku jarak jauh mangrupa salah sahiji gagasan sentral sajak; urang panginten ieu bakal resonate kuat kalawan panongton primér pikeun paméran - astronot on ISS.

Nyiptakeun padamelan éta mimitina pikasieuneun sabab éta buatan tangan sareng kami henteu gaduh pangalaman damel dina skala miniatur ieu. Tapi sapotong laun mekar pikeun nyocogkeun lingkungan dimaksudkeun na. Kai, kertas, daun emas, cangkang emas jeung résin digabungkeun pikeun nunjukkeun wangun kapal abad pertengahan-rigged pasagi katelah 'cog'.

Pertimbangan anu penting pikeun urang nyaéta nyiptakeun padamelan pikeun lingkungan mikrogravity. Ngidinan patung ngambang dina cara anu teu pernah aya di Bumi dina tegangan kreatif kalayan mastikeun potongan hipu bakal dilaksanakeun dina posisi anu stabil, supados salamet peluncuran rokét. Antukna urang sapuk pikeun ngidinan sapotong pikeun mindahkeun sarta nampa resiko eta keur ruksak, sakumaha urang ngarasa yen kerentanan bakal salajengna enrich konteks karya.

Tungtungna ningali peluncuran galeri kana spasi éta salah sahiji loba acara rongkah nu terus ulang kontekstualisasi karya. Dina Maret, Galeri Bulan dipintonkeun ngambang dina cupola stasiun luar angkasa. Di dinya, di wewengkon observasi kalawan jandéla nu nyadiakeun tempoan panorama Bumi, seni ieu recontextualised deui ngalawan latar tukang gurun jeung sagara teal, hiji spasi paméran nu mangrupa sakabéh planét.  

ISS téh rutin katempo overhead jeung sababaraha soré urang kaluar pikeun nempo eta - béntang caang pindah meuntas langit peuting, panginget naon mungkin.

Gillian Fitzpatrick mangrupikeun seniman multi-média anu berbasis di Irlandia. 

gillfitzart.com

Justin Donnelly nyaéta akademisi di TU Dublin, kalayan latar dina astrofisika sareng kapentingan dina seni visual, tulisan sareng pembuatan film.