Profil Anggota | Ngupas Batu

Orla O'Byrne ngalaporkeun ti karésidénan ukiran batu di Italia Kalér.

Orla O'Byrne, Leungeun dina batu, 2021; gambar kahadean artis. Orla O'Byrne, Leungeun dina batu, 2021; gambar kahadean artis.

Ieu panungtungan Senén Juli 2021. Abdi sareng tujuh batur di taman cerah Campo dell'Altissimo Summer School di désa leutik Azzano di Italia Kalér. Urang ngadengekeun intently kana parentah sculptor sarta ngalaman batu-carver, Sven Rünger. Kami ditingali dina ampir unggal sisi ku Apuan Alps - pagunungan kapur anu, ngan kamari, kuring nyobian motret tina korsi kapal terbang kuring dina pendekatan ka Pisa. 

Batu marmer urang (teu acan kacekel) asalna nepi di eta gunung wae. Parantos dijelaskeun ka urang yén batu-batu ieu mangrupikeun limbah, dikumbah tina tambang anu aktip di daérah ieu ti saprak pamaréntahan Augustus, langkung ti 2,000 taun ka pengker. Saméméhna, urang dibawa ka walungan Serra pisan garing-kaluar, salajengna Turun gunung, jeung tasked manggihan batu pikeun ukiran. Éta a  pangalaman aneh mun nyokot jalan ngaliwatan tumpukan batu bodas geulis, pilari hiji nu bakal nangtung kaluar pikeun kuring dina sababaraha cara. 

Sakabéh batu walungan ieu geus ngembangkeun hiji nurun kulit luar; lapisan porous-pilari nu ngabentuk kulit pelindung antara elemen exterior jeung hipu, struktur kristalin tina marmer dina. Nyadangkeun di Campo, parentah munggaran geus dibikeun tur kami siap nyokot parabot urang jeung tackle tahap awal nyoplokkeun éta kulit luar tangguh. Sven nyebatna "peeling batu".

Dina taneuh, résidu bodas, berdebu ti kelas minggu kamari ngurilingan urang sapertos éntitas hantu. Kuring katarik kana lebu éta. Prakték studio kuring sorangan sering ngabutuhkeun nyiptakeun salju salju anu sami sareng kalsium karbonat. Mangtaun-taun kuring ngagambar dina kapur tulis. Kapur jeung marmer babagi rumus kimia nu sarua: CaCO3. Dimana kapur boga pangaruh samentara dina dunya, marmer nunjukkeun permanence. Kapur murah, marmer mahal. Kapur hampang, marmer beurat.  

Kuring gancang manggihan yén mesek batu walungan teu kawas mesek jeruk. Aya kekerasan kana prosés anu bergema dina awak kuring. Baja dina baja tina palu ngalawan pahat nyaeta arrhythmic sarta jarring. Beling bahaya némbak ka arah raray kuring sareng ping off kacasoca kuring. "Ieu mangrupikeun bagian anu pikaresepeun", saur tatangga anu pangdeukeutna sareng pemahat berpengalaman: "Buangkeun sagala frustasi anjeun - éta mangrupikeun terapi!" Abdi henteu ngaraos kabungahan anjeunna. Kuring ngarasa keok, saolah-olah kuring nyerep blows ieu. Aranjeunna tetep dina sistem kuring sababaraha dinten. Nepi ka poé katilu, parasaan nu awon geus ninggalkeun kuring. Kuring manggihan yén batu téh lemes tur kirang tahan underneath kulit sarta ukiran hal mimiti sigana kawas kamungkinan pikeun kahiji kalina. 

Retakan némbongan: cacad saeutik dina batu anu kedah dilereskeun kalayan pukulan anu langkung beurat. Nalika retakan geus euweuh, batu kuring ditinggalkeun ku kerung nu persis pas dina dasar lontar kénca kuring. Nempatkeun leungeun kuring kana éta calming sarta karasaeun aneh wawuh. Kuring nyéépkeun sesa saminggu ngukir kesan tina palem sareng ramo kuring kana batu. Beuki yakin kana niat kuring, beuki marmer sigana lemes - karasaeun saolah-olah kuring bisa kerok kaluar ku séndok. 

Di jero batu kuring aya abu rada poék, anu accentuates kalangkang dina indentations Kuring keur nyieun. Saatos saminggu aya presentasi karya urang ka rapat leutik seniman lokal sareng pendukung Campo. Kuring nyarioskeun karesep kuring sareng bahan, kekerasan anu teu kaduga tina ukiran, sareng réspon kuring kana éta. Kuring ngingetkeun yén ngarampa diidinan, sareng ampir sadayana ngaléngkah pikeun nyobaan sapotong kuring, ngalaman cara anu lembut pikeun asup kana batu, ngaraos kasaluyuan kulitna sareng marmer sareng ngaraosan bédana antara bentuk leungeun kuring sareng milikna. . 

Orla O'Byrne mangrupikeun seniman anu didasarkeun di Cork anu ayeuna ngadaptarkeun MA dina Seni & Proses di MTU Crawford College of Art & Design (CCAD). Perjalanan panalungtikan O'Byrne ka daérah penggalian marmer Italia Kalér dibiayaan ku Valerie. Bursary Pangwangunan Gleeson 2020.