Propil Organisasi | Solas Nua

Miranda Driscoll outlines évolusi Solas Nua di Washington, DC.

Maud Cotter [LR]: dunya dappled, hiji nepi ka tilu, 2017, sarta tanpa stilling, 2017-2018, view instalasi, 'konsékuansi tina ~', Irlandia Arts Center, New York; photograph ku Adam Reich, kahadean tina artis jeung Irlandia Arts Center. Maud Cotter [LR]: dunya dappled, hiji nepi ka tilu, 2017, sarta tanpa stilling, 2017-2018, view instalasi, 'konsékuansi tina ~', Irlandia Arts Center, New York; photograph ku Adam Reich, kahadean tina artis jeung Irlandia Arts Center.

Solas Nua téh organisasi seni multi-disiplin anu nampilkeun seni Irlandia di Washington, DC. Diadegkeun dina 2005 ku Linda Murray, mimitina salaku perusahaan téater, produksi kahijina, Disko Babi, diwanohkeun Enda Walsh ka Washington, sarta engké remounted Pareum-Broadway di 59E59. Solas Nua henteu kaiket ku opat témbok, tapi dianggo dina seueur rohangan khusus situs, masing-masing dipilih sacara saksama pikeun nyocogkeun kana eusi karya. Gaya nomaden ieu ngamungkinkeun organisasi janten serbaguna sareng fléksibel, sareng, bari dina waktos nangtang, ngalaksanakeun padamelan ka tempat-tempat anu teu mungkin masihan kalancaran anu tangtu. 

Karya geus dibere dina pasangan téater, galeri, toko buku, bar, gereja, parkir mobil, a darmaga ngambang, ker hébat, kolam renang na tangtu spasi maya wates of realm digital. Henteu kabeungbeuratan ku beurat sareng tanggung jawab hiji tempat pasti ngagaduhan kauntungan salami pandémik anu teu kaétang.

Bari lolobana dipikawanoh pikeun programming téater situs-spésifik na - dipingpin ku Diréktur Artistik Teater, Rex Daugherty - dina taun panganyarna Solas Nua geus dimekarkeun jadi karya multidisciplinary, jadi dipikawanoh lokal pikeun commissioning, ngahasilkeun sarta presenting karya dina sagala disiplin sapanjang taun. Festival Film Irlandia Ibukota (CIFF), diproduksi ku Solas Nua, parantos ngajalankeun ampir salami organisasi. CIFF mangrupikeun acara taunan anu ngahimpun pemirsa sareng pembuat film pikeun ngagungkeun pilem Irlandia énggal. 

Program seni visual, dijalankeun mangtaun-taun ku seniman visual Irlandia sareng kurator Jackie Hoysted, parantos paméran utama dina seueur galeri, kalebet nembe di Museum Katzen di Universitas Amérika. Karya panganyarna ngawengku paméran jeung Alice Maher jeung Aideen Barry, curated ku Tina Kinsella di 2019, jeung Brian Maguire di 2020. Seniman visual di tinggal geus kaasup Nevan Lahart jeung Sean Lynch. Program literatur parantos nyangking panulis sareng penyair sapertos Jan Carson, Kevin Barry, Lucy Caldwell, Sally Rooney sareng Anne Clarke ka DC, sareng kolaborasi parantos dilakukeun sareng Stinging Fly, Tramp Press, Poetry Ireland, Holy Show, sareng Fallow Media.

Kuring ngagabung Solas Nua di 2020 salaku Diréktur Eksekutif. Abdi resep mingpin tim ngalangkungan parobihan anu ageung, anu tangtosna janten langkung nangtang ku pandémik. Organisasi ieu sacara sukarela dipingpin ku dewan anu kerja keras anu ngalakukeun sadayana tina pangumpulan dana pikeun program. Kuring dipenta pikeun nyusun ulang organisasi sareng ti saprak 2020, dewan parantos museurkeun kana pamaréntahan; kami geus dua kali budgets kami sarta geus rebranded; urang ayeuna boga 2.5 staf jeung ngan rék nyewa kontraktor pikeun ngajalankeun festival pilem; sareng urang ayeuna gaduh visi sareng strategi program jangka panjang. 

Dina saratus taun publikasi novel modernis hébat James Joyce, Ulysses, program urang nganggap pangaruh profound yén karya abad ka-XNUMX mimiti hébat terus mibanda on Irlandia kontemporer, sarta loba seniman nu nelepon Irlandia home. Program taun ieu nyentuh téma gerakan sareng tempat sapanjang. Dina karya nu anyar ditugaskeun, Enya jeung Enya (2022), koreografer Liz Roche ngajalajah téma dina Ulysses ngaliwatan tari jeung awak; isu imigrasi timbul dina retelling modern-poé ngeunaan The Playboy tina Dunya Kulon; sareng pameran 'The Space We Occupy' nganggap tempat urang sareng hubungan anu lemah sareng Bumi. 

Kuring kantos nguping langkung ti sakali ti seniman visual Irlandia anu hirup sareng damel di AS yén aranjeunna ngarasa beuki dipegatkeun tina séktor seni Irlandia sareng gaduh sababaraha hubungan formal sareng sasama Irlandia dina milarian kasempetan pikeun nunjukkeun karyana di bumi. Waragad pengiriman barang anu exorbitant jeung teu loba aliran waragad sadia pikeun mawa karya dina arah nu lalawanan - ti AS ka Irlandia. Pangaweruh jeung pamahaman sektor seni visual Irlandia di AS masih ngembang; persépsi tetep yén seni pintonan jeung sastra téh wangun seni dominan di Irlandia. Salaku kurator sareng diréktur hiji organisasi, kuring resep milarian cara pikeun ngajaga jalur komunikasi kabuka pikeun seniman di Irlandia sareng seniman Irlandia anu tinggal di AS, ngalangkungan résidencies, partnerships, bursa sareng tangtosna, kasempetan dana dina dua sisi. Atlantik. 

Ti 2020-22 kuring janten kurator seni visual-di-tempat di Irlandia Arts Center di New York, mawa dua acara anyar ka AS. 'The Space We Occupy' (nampilkeun karya seni ku Neil Carroll, Ailbhe Ní Bhriain, Colin Crotty, Katie Holten, Fiona Kelly sareng George Bolster) mangrupikeun paméran perdana di gedong Pusat Seni Irlandia énggal, ngalambangkeun jero sareng jembar seni visual kontemporer. dilakukeun di Irlandia ayeuna sareng ku seueur seniman Irlandia anu nyauran bumi AS. Dina waktos nyerat, paméran solo Maud Cotter, 'akibat tina ~' nembé dibuka. Ieu presents awak karya dimekarkeun ti 2015, ngaliwatan paméran di Limerick City Gallery of Art, The Dock, sarta Galeri Hugh Lane.

Sanaos henteu aya rohangan galeri khusus di Pusat Seni Irlandia anu énggal, kalolobaan karya Maud dipasang dina rohangan téater fleksibel anu énggal. Upami rohangan kotak hideung ageung ieu tiasa ditawarkeun taunan ka seni visual, éta janji janten kasempetan anu berharga pikeun seniman nampilkeun karyana di New York, di luar kubus bodas sareng kalayan dukungan ti organisasi seni anu parantos lami sareng pamaréntah Irlandia. Nalika acara Maud dibuka di New York, 'The Space We Occupy' nuju jalan sareng Solas Nua ka Washington, DC, pikeun ngeusian Whittle School and Studios anu spektakuler (9 - 31 Juli 2022). Baheulana dipaké salaku markas AS tina International Telecommunications Satellite Organization (Intelsat), wangunan ieu dipikawanoh pikeun arsitektur futuristik, tinggi-tech, sadar lingkungan sarta hemat energi. 

Kadé henteu ngan ukur Solas Nua nampilkeun karya dina rohangan anu rupa-rupa sareng pikaresepeun, tapi urang ogé nawiskeun kasempetan pikeun ngadamel padamelan énggal, ngalangkungan résidén sareng komisi. Baheula taun ieu kami ngaluncurkeun Proyék Norman Houston pikeun ngémutan mantan Diréktur Biro Irlandia Kalér, Norman Houston, anu maot taun ka tukang. Proyék dua cabang ieu nawiskeun panghargaan pikeun pilem pondok ti Irlandia Kalér di CIFF, ditambah karésidénan sareng komisi karya anyar pikeun artis anu dipilih tina telepon kabuka. Salaku panampi komisi 2022, seniman visual Niamh McCann, ayeuna nuju nyéépkeun genep minggu di DC, sareng kami ngarep-arep uih deui taun payun pikeun nampilkeun karya anu ditugaskeun. 

Miranda Driscoll nyaéta Diréktur Eksekutif Solas Nua.

solasnua.org