Kaluar Ayeuna! – Edisi Méi-Juni tina Lembaran Warta Artis Visual

Francesca Woodman, Potret diri ngobrol jeung Vince, Providence, Rhode Island, 1977, Gelatin pérak estate print; Poto kahadean The Woodman Family Foundation sareng Marian Goodman Gallery, © Woodman Family Foundation / DACS, London. Francesca Woodman, Potret diri ngobrol jeung Vince, Providence, Rhode Island, 1977, Gelatin pérak estate print; Poto kahadean The Woodman Family Foundation sareng Marian Goodman Gallery, © Woodman Family Foundation / DACS, London.

Edisi Mei/Juni VAN gaduh liputan sababaraha paméran utama, kalebet 'i See Earth' di VISUAL, Carlow, sareng 'gadis awéwé awéwé' di Lismore Castle Arts. Ogé diulas dina masalah ieu wawancara jeung Rónán Ó Raghallaigh, profil dina ulang 40th of Black Church Print Studio, Pokus Daerah on County Longford, sarta leuwih.

Masalah ieu ngawanohkeun runtuyan kolom anyar fokus dina 'tungtung' ti Departemen Ultimology, kitu ogé sababaraha Seni & kolom cacad, rupa outlining: Arts & Disability program Spasi Curated Irlandia urang; Strategi Pamikiran Visual pikeun jalma anu cacad visual; sareng kanyataan ngajaga prakték seni bari hirup kalayan nyeri kronis atanapi gering jangka panjang.

Dina Profil Anggota pikeun masalah ieu, Orla O'Byrne ngalaporkeun ti karésidénan ukiran batu di Italia Kalér, sedengkeun Gillian Fitzpatrick sareng Justin Donnelly ngabahas partisipasina dina 'Galeri Bulan: Uji Penerbangan', anu nembé ngirim karya seni ka Stasion Angkasa Internasional.

Dina panutup:

Francesca Woodman, Potret diri ngobrol jeung Vince, Providence, Rhode Island, 1977, Gelatin pérak estate print; Poto kahadean The Woodman Family Foundation sareng Marian Goodman Gallery, © Woodman Family Foundation / DACS, London.

kolom

8. Panonpoé Panonpoé Pelukis. Cornelius Browne nganggap mangpaat lukisan isuk-isuk pikeun seniman otodidak.

Hiji Hal Panungtungan. Ngawanohkeun runtuyan kolom ku Departemen Ultimology.

9. Bahaya Ta'at. Evan Garza ngagambarkeun seni kontemporer sareng aktivisme di Irlandia.

Giliran Sosial. Miguel Amado nganggap agenda civic seni sareng kontribusina pikeun aktivisme.

10. Laku Nyaangan. Róisín Power-Hackett nganggap kumaha VTS tiasa langkung diaksés pikeun jalma anu cacad visual.

Waktos Anticipatory. Paul Roy nganggap temporalitas ngajaga prakték seni nalika hirup sareng gering jangka panjang. 

11. Patologi énergi. Iarlaith Ni Fheorais ngeunteung kana Program Angkasa Curated Arts & Disability Irlandia 2021.

Awak Tanpa Dunya. Poé Magee ngagambarkeun nyeri kronis. 

Fokus régional: Longford

12. Kalibet Longford. Rosie O'Hara, Diréktur kalibet.

Jalan jeung Bundaran. Marian Balfe, Artis Visual.

13. Genius Loci. Ciara Tuite, Artis Visual.

Tinjauan Sosiologis. Amanda Jane Graham, Artis Visual.

14. Heartlands disumputkeun. Emily Brennan, Artis Visual.

Naha kuring di jero atanapi di luar? Gary Robinson, Artis Visual.

15. Prosés immersive. Siobhan Cox-Carlos, Artis Visual.

Mémori Mitos. Gordon Farrell, Artis Visual.

Kamajuan Karir

16. Ritual Performative. Barry McHugh ngawawancara Rónán Ó Raghallaigh ngeunaan pangaruh celtic sareng pagan na. 

Critique

19. Panutup Gambar: Angela Gilmour, Cladoxylopsida Wattieza (leuweung munggaran, 383 Ma, Gilboa, AS), 2022, akrilik dina panel Birch FSC.

20. 'Leuweung Kalangkang' di The Lord Mayor's Pavilion, Cork 

21. Gerry Blake di Galeri Municipal, dlr Lexicon

22. Aoife Shanahan di Golden Thread Gallery

23. Conor McFeely di Kuburan Old St Augustine, Derry

24. 'Kalayan Perkara lianna, Bagian Hiji' di Roscommon Arts Center

Profil Paméran

26. Hideung Haté di hiber. Clare Scott ngagambarkeun 'gadis katresna katresna' di Lismore Castle Arts.

28. Balukar Basa. Rod Stoneman ngagambarkeun 'Basa Gunung' di Galway Arts Center.

30. Carita Nyokot Wangun. Darren Caffrey nganggap paméran ayeuna di VISUAL.

32. Dina Ajeg Ground / Unsteady Ground. Jonathan Carroll ngawawancara Cora Cummins sareng Saoirse Higgins ngeunaan acarana di dlr Lexicon.

Profil Organisasi

33. Garéja Hideung Ngahurungkeun Opat Puluh. Alan Crowley ngabahas évolusi Hideung Garéja Print Studio.

Karésidénan

34. Berkah, Kutukan, atawa Inokulasi. Maria McKinney ngeunteung kana Karésidénan Bolay na di Linenhall Arts Center. 

Profil Anggota

36. Ibarat emas nepi ka airy thinness ngéléhkeun. Gillian Fitzpatrick jeung Justin Donnelly.

Mesek Batu. Orla O'Byrne.

37. Le Segrete Vite. John Keating. 

Gambaran anu saé. Maria Noonan-McDermott.