sexting

SARAH DEVEREUX DIPANGSA NGAJANGKEUN ARTWORK DIKASUK DINA TEKS JEUNG DILARIS Pikeun TINGKAT ONLINE. PAGUNEMAN INI ANTARA JAMES MERRIGAN JEUNG SENI ARTIS NGADEPKEUN KONTEKTOR Pikeun ARTWORK ieu, samentawis ogé nganjang kana topik seks sareng seni.

Devereux alit online 2James Merrigan: Saatos ngalaman acara Gelar BFA anjeun di kolong gedong di John's Lane, Dublin, kuring diserang. Anjeun ngaleungit tina radar kuring salami sababaraha taun dugi ka sababaraha waktos di 2014 kuring nyekel tungtung buntut benang tina koméntar sesat anjeun dina Facebook. Aya presisi anu teu kaukur pikeun sadayana anu kuring sasarikeun sareng seni, sanaos éta ditayangkeun dina hal anu buronan sapertos média sosial. Pikeun pipikiran kuring anjeun cross antara penyair Amérika Patricia Lockwood's Twitter 'sexts' sareng gambar hyper-dialectic Raymond Pettibon. Kuring naroskeun kunaon kuring henteu tiasa ningali deui barang-barang sapertos kieu, barang séks, di galéri Irlandia. Naha anjeun terang kunaon séks sareng seni henteu méré tag tim sakumaha ageung aranjeunna dina paméran seni Irlandia?
Sarah Devereux: Muhun James, naha "tim tag" ieu kasus seni némpélkeun séks dina panangan salaku pasanganna pikeun nandingan ngalawan dunya, atanapi éta patarosan ngeunaan seni vs. jinis? Anjeun kedah langkung spésifik nalika masihan tag ka tim. Saha anu ngalawan saha? Dupi aya idin? Naha aya katerlibatan anu sami? Naha aya leutak? Ieu mangrupikeun hal anu kedah dipenta ku sadayana sateuacan nyandak tim tag antara jinis sareng seni. Naha jinis kelamin daék janten seni atanapi éta nyobian tetep séks? Naha urang sieun teuing méré tag? Atanapi urang pikir kami langkung saé tibatan hubungan séks di galéri. Tangtosna kuring hartosna séks salaku masalah. Salaku hal anu dipikaresep, henteu?

JM: Salaku seniman kuring henteu pernah méré tag séks di galéri; sumur, sanés kuring sadar. Anu kuring hartosna ku éta, salaku kritikus seni kuring parantos perhatoskeun Devereux alit online 3yén séks aya dimana-mana di galéri Irlandia dina panolakanana sacara langsung. Janten objék dasar anu siga jago sareng heunceut sacara intelektual ditolak salaku objék séks, atanapi dibaju ku téori anu ngaluarkeun seniman tina poko séks. 'Anjeun anu ningali gambar anu kotor' mangrupikeun réspon ku seniman anu henteu katingali. Kuring ngaréspon naon anu anjeun carioskeun ngeunaan kasieun sareng sikap ka jinis - yén kami pikir kami diluhur sareng saluareun kelamin dina galéri, atanapi 'ngendalikeun' naluri primal kami. Kanggo anjeun, naha aya tekanan pikeun akur sareng status quo?
SD: Tanpa disada sapertos safir Ann, kuring otomatis sareng naluri ngalawan status quo anu lami. Nalika ngahijikeun acara gelar kuring (* ngageter * tilu taun ka pengker) salah saurang tutor kuring nyarios, "siga anjeun henteu sadar yén ieu mangrupikeun kajadian anu penting". Ieu, pikeun kuring, mangrupikeun pujian anu pangageungna. Kusabab éta pisan anu kuring nyobian pikeun nyebatkeun: 'clusterfuck' kuring tina acara anu teu sopan disurungkeun di koridor tukangeun mahasiswa anu rohangan na tetep ngembang sareng ngembang sareng tumuh (sigana acara na tentang kapitalisme).

JM: Janten anjeun sadar sareng meureun resep atanapi frustasi ku kanyataan yén cara anjeun ngadamel hal-hal sareng nganyatakeun hal-hal dumasarkeun di luar tempat anu dianggap seni?
SD: Nya, kuring nurunkeun sababaraha léngkah sisi sareng luncat tina seni galéri lami, nyiptakeun karya dina format sapertos 'zines', sareng mintonkeun sareng ngalakukeun ieu dina acara anu rada kasual. Naha urang balik kana patarosan éta, naon ari seni? SHIT… Sakumaha kuring mayar gaji per kecap, hayu urang ngalakukeun ieu! Antosan, naha kuring mayar kanggo ieu?

JM: Balik kana naon anu kuring kantos nyarioskeun ngeunaan nyaruakeun koméntar Facebook anjeun kana seni, anu sigana siga henteu sopan sareng henteu 'serius' pikeun seni kooscenti, kumaha anjeun ningali dalliances lisan anjeun online? Naha seni, panilitian atanapi ngan ukur tipikeun jempol anjeun dina kasadaran masarakat ngeunaan naon anu tiasa dikedalkeun sacara lisan?
SD: Janten dasarna anjeun Facebook anu nga-stalking kuring nyaéta naon anu anjeun badé nyarios? Dina waktos urang janten 'babaturan' Facebook (kuring mariksa: Desember 2012) anjeun henteu pernah sakali resep, mairan atanapi ngabagi naon waé dina halaman kuring. Anjeun nembé janten panitén dalliances kuring - dalliance upami anjeun hoyong! Kuring resep nyerat, naha éta rambles, rants atanapi nyaritakeun dongeng wit atanapi anggur. Meureun éta rakét dina tuangeun anjeun atanapi meureun kuring raconteur nyoco anjeun. Kuring ngalakukeun éta salaku platform, kotak sinetron digital kotor.

JM: Pernyataan seniman teras-terasan ngamajukeun sareng ngumumkeun intelektualis saluhureun naluri sareng tunduk kana. Pikeun kuring "seksualitas tekstual" anjeun (Dodie Bellamy) kalebet jalan sareng perpustakaan, kahirupan sareng teori, wengi sareng siang. Anjeun terang kumaha aranjeunna nyarios ka modél 'tong pikir teuing' ... tah, naon prosés anjeun? Naha réaksionari atanapi sacara saksama dipikir-pikir?
SD: Kuring pasti langkung répésionari-utah (kaluar tina sistem kuring sareng nyusun tumpukan empedu sareng ngan ukur nyandak éta, sareng percanten yén cahaya konéng bakal cukup pikeun ngesankeun bahkan saurang imajinasi). Ku jalan kitu, anjeun nyobian nelepon kuring modél? OMG hatur nuhun! Abdi disanjung, éta pisan manis xoxo.

JM: Upami leres yén topik séks henteu muncul di galéri Irlandia saloba kuring pikir kuduna, saha idola anjeun? Naha idola anjeun dina buku, online atanapi di luar negeri? Anjeun meureun kipas Liam Gillick, leres? Henteu nunjukkeun Liam henteu seksi atanapi henteu ngadamel seni seksi? Anjeunna nyaéta; anjeunna ngalakukeun.
SD: Janten kuring ngan ukur Googled Liam Gillick, anjeunna jago pisan dina 'smising' (istilah Tyra Bank pikeun 'seuri ku panon anjeun', diciptakeun pikeun siklus 13 tina acara kanyataanana hit na Model Top Next America.) Nanging, idola kuring jauh kurang licin tibatan Liam. Kuring ngagaduhan inspirasi ti jalma sareng hal-hal anu langkung rapi atanapi sopan, dasarna, norma-norma sadidinten (aranjeunna bakal dilebetkeun kana sabuk conveyor kuring kana noggin kuring 'sareng kaluar dirusak).

JM: Nyarios ngeunaan kuring "stalking" anjeun online, pikeun poto sampul Facebook anjeun anjeun gaduh gambar diri sareng pembuat pilem Amérika John Waters taktak-taktak sareng seuri. Kipas?
SD: Déwa dina kahirupan kuring pasti John Waters, anu kuring kantos pendakan di 2014. Kuring magang di perusahaan TV kanyataan di NYC waktos éta sareng nunjukkeun batur sapagawean sababaraha klip tina pilem John Waters, sakumaha anu anjeunna tacan lalajo salah sahiji padamelanana. Kuring asup kana lamunan anu kabur ku cahaya panonpoe sareng lollipops, sareng nyarioskeun naon anu kuring bakal nyarios sareng lakukeun upami kuring kantos pendak sareng anjeunna - kuring kedah nyarios seueur. Malah henteu sajam saatos, saatos kuring nyiapkeun kantong stan sadidinten ku seueur kadaharan gratis ti dapur sabisa-bisa, kuring nyandak majalah mingguan anu teras-teras ngambang ngeunaan kantor pikeun perjalanan subway ka bumi. Nyintreuk majalah dina karéta ku panon molotot, kuring ngancik halaman sareng aya iklan satengah halaman: "Pendakan John Waters". Anjeunna ngamajukeun buku anyarna sareng nuju maca sareng ngadaptarkeun dinten énjingna. Kuring seuri ceurik, anu HEAVING, teras histeris seuri kumaha kuring ceurik. Tungtungna, hak jalan. Kuring éta jalma gélo pikeun pulang-pergi. Kuring ngempelkeun koleksi gambar kuring anu paling jorok sareng jorok salaku tawaran sareng nyéépkeun $ 26 (tina $ 33 terakhir kuring saminggu) dina buku pikeun ngajamin pendak sareng anjeunna. Éta sapertos pangalaman kaagamaan. Anjeunna liang kamulyaan kuring. Tapi anu kuring tiasa lakukeun nyaéta nangis sareng ngacaprukkeun nanaon tentang panangan anu raheut. Hiji impian!

JM: Naha basa dialék lisan ieu anjeun ngalakukeun égo ego? Anu kuring naroskeun nyaéta, sanaos kuring henteu kantos nyarios sareng anjeun langsung, kuring parantos nyarios sareng anjeun dina telepon. Naha aya dua 'Sarah Devereuxs' anu béda?
SD: Ku teu sangka aya anu nunjukkeun sagala aspek kapribadianana ka unggal jalma anu aranjeunna pendakan / ngobrol. Abdi moal nyatakeun éta égo ego ... tapi upami nyarios sora standar kuring mantul ti aksen Derry anu melodi ka wartawan berita New York anu 1940-an.

JM: Kanggo abdi, cara anjeun ngalaksanakeun kahoyong dina nyerat sareng ngagambar saimbang antara waktos bernuansa sareng visceral. Naha humor hijina cara yén séks tiasa dikedalkeun dina seni? Atanapi humor sareng jinis sareng bahasa kotor aya dina karnaval anu sami, mangrupikeun paham yén sohor filsuf Rusia Mikhail Bakhtin.
SD: Abdi nyandak tumpak dina kabayang ferris dina karnaval éta sareng kuring ngencar jangkung hate - hurung hébat. Teu aya humor anu dihaja tapi réaksi urang kana karya seni anu ngaluarkeunana. Kaluaran. Pikirkeun saurang seniman anu badé nyiptakeun balé buluan raksasa ngagantung tina lalangit dina mékanisme indrawi anu nyelepkeun patung kana rai pemirsa. Dina pikiran aranjeunna (seniman) éta érotis pisan sareng aduh serius pisan. Tapi langsung janten seuri murah. Siga kunaon bal buluan buta henteu tiasa nyerep kana ramo anjeun dina galéri anu érotis sareng sénsual?! (Naon waé galeri di luar sana hoyong kuring ngajantenkeun ieu ngan ukur holler ka kuring.)

JM: Nalika urang pertama kali ngabahas kontribusina anjeun ka VAN, kuring nyarioskeun sababaraha hal ngeunaan jinis kelamin anu aya hubunganana sareng seni anu teras dilolongan ku politik gender sareng feminisme sareng yén séks atah henteu disebatkeun kritik atanapi di galéri. Salaku seniman awéwé anu ngadamel seni ngeunaan séks, anjeun resep kana patarosan gender sareng féminis? Kalayan kecap séjén, naha karya anjeun protés naluri atanapi akademik?
SD: Mangga tingali naon anu kuring nyerat dina karya seni online pikeun VAN, sakedik perkawis Mel Gibson mudah-mudahan ngajelaskeun waleran kuring kana ieu kusabab kuring capé sareng wawancara ieu parantos kalangkungan!

Sarah Devereux ngadamel halaman wéb anu henteu acan dileupaskeun atanapi diénggalan sakitar dua taun. Éta www.cargocollective.com/sarahdevereux upami anjeun hoyong nawiskeun kasempetan anjeunna yén anjeunna engké tiasa nambihan kana situs ieu tong ragu ngahubungi anjeunna. Teu aya telepon prank punten.

Gambar: Sarah Devereux, karya gelar gelar BFA, NCAD, 2012.

Ninggalkeun comment hiji