Anjeunna Iblis

Galéri Thread Emas, Belfast, 17 Désémber 2015–16 Pébruari 2016

Dina 'She Devil', dua layar proyéksi pidéo ngeusi rohangan gudang anu poék ageung Galéri Emas Thread's One and Two. Ieu henteu hartosna, kumaha ogé, aya sajumlah leutik karya seni dina acara. Diantawisna, dua layar ieu maénkeun loop kontinyu tina 15 karya video. Proyék 'She Devil' parantos dipidangkeun, kalayan kontén anu béda tapi dina format anu sami, di Roma sareng Bukares.

Pikeun 15 seniman anu dipidangkeun aya sababaraha kurator anu lieur - 19 kanyataanna - disusun dina hirarki kompléks. Di Galéri Hiji, Pita Emas sorangan Peter Richards parantos milih kurator Irlandia Kalér / Irlandia tina sababaraha institusi seni (Teater Film Ratu, Digital Arts Studios, Golden Thread, IMMA, Millennium Court sareng CCA Derry-Londonderry), anu masing-masing milih dianggo ku seniman pidéo awéwé. Dina Galéri Kadua, Richards parantos milih 11 karya pidéo salajengna ku seniman awéwé tina kumpulan karya anu dipilih ku kurator sanés pikeun édisi sateuacanna 'She Devil'. Kurator Italia Stefania Miscetti asalna nyetél ieu sadayana sareng formatna parantos nyababkeun panilitian multi-panulis ngeunaan idéntitas gender, boh di Irlandia ogé sacara internasional.

Ruang lingkup padamelan kalebet dokuméntasi seni pertunjukan, seni vidéo sareng sadayana anu aya di antawisna. Salajengna, seniman anu kapilih dibentang ti mimiti muncul dugi ka anu ngadegkeun, boh Irlandia boh internasional. Di sisi Irlandia hal-hal Isabel Nolan, Daphne Wright sareng Sinead O'Donnell sadaya fitur. Nolan urang Slogan, di mana seniman nyerat sareng nyetak slogan self-referencing anu lucu dina kaos péso anu anjeunna anggo sareng angkat, khususna menonjol. Sanaos didamel deui taun 2001, presentasi idéntitas awéwé na negeskeun ngalangkungan kalimat téks sigana khususna aya hubunganana sareng budaya média sosial urang ayeuna. Karya sanés anu nungtut perhatian pemirsa nyaéta Daphne Wright's Kuring Nyaho Naon Éta Siga, numana awéwé sepuh anu henteu nyambungkeun bungkusna nganteurkeun pernyataan anu caket, ngeunaan topik sapertos nyusuan anakna, langsung kana kaméra. Ekspresi raray anu henteu bénten sareng nada anu sami sareng anu datar sareng kontras anu parantos ditepikeun. Épékna lengkep narik ati sareng ngajantenkeun pagelaran naskah anu anéh.

Ku ngaleupaskeun pilihan karya seni pikeun seueur kurator, 'She Devil' ngajajah wacana kritis ayeuna ngeunaan identitas gender sakumaha anu diwakilan ku seniman awéwé anu damel dina pilem. Salaku tambahan kana ieu, terang atanapi henteu kanyahoan, acara éta ogé tanda tanya ayana sareng pentingna kurator dina hubungan paméran karya seni. Dina titik ieu, aya paguneman anu pikaresepeun antara format kuratorial 'She Devil' sareng 'GROUPSHO W', anu ngalir sakaligus dina Spasi Proyék Golden Thread. Duanana paméran ieu tiasa dibaca salaku nampilkeun fungsi karya seni salaku sekundér tina kurator, anu pamilihan sareng kaputusanana ditepikeun salaku narasi primér. Phillip McCrilly parantos nguruskeun paméran sadar diri anu naroskeun kaabsahan acara grup anu mana pilihan seniman dipidangkeun sasarengan, sering sareng sambungan anu pikaboseneun. Dina hal ieu seniman mangrupikeun lulusan Program Peningkatan Karir Golden Thread: Stuart Calvin, Christopher Campbell, Erin Hagan, Brónach McGuiness, Sinead McKeever, Paul Moore, Sharon Murphy, John Rainey sareng Michael Sheppard. Gaya kuratorial kuat McCrilly, anu dina paméran ieu kalebet karya seni anu dipajang dina unit rak logam anu bebas, tubing fluorescent, pabrik pot sareng monitor televisi retro, ngajantenkeun anjeunna katingali dina acara éta, tibatan anu nyandak kaputusan cicingeun di tukang. . Dibikeun (sareng kusabab) prak-prakan anu béda-béda tina seniman anu kalibet, touch curatorial beurat McCrilly masihan acara naratif anu percaya diri sareng tunggal, anu raoseun diperyogikeun. Kontrasna, kusabab seueur prakték anu rupa-rupa (boh seni boh kuratorial) anu ditepikeun dina 'She Devil' naratif tunggal anu disarankeun kirang ngayakinkeun.

'She Devil' nampilkeun sababaraha karya kuat, anu nganteurkeun sababaraha wacana nasional sareng internasional ngeunaan idéntitas gender anu dibentuk ku produser awéwé seni vidéo. Nanging, wacana anu dipidangkeun ku paméran éta sorangan sigana langkung fokus kana ideu-idén sakuriling peran kurator dina paméran seni visual. Ieu, tangtosna, mangrupikeun kawasan anu tiasa ditetepkeun dina fokus, sareng nyatana ngabuktoskeun pikaresepeun pisan nalika ditepikeun di gigireun 'GROUPSHO W', anu ngajalajah téma anu sami. Kadua acara nalika ditingali sacara tandem nampilkeun narasi anu pikaresepeun dina kurasi kontémporér. Tapi tina 44 kurator sareng seniman anu dipajang di galeri Golden Thread éta nyatana pertunjukan grup alit tina seniman anu anyar muncul dipimpin sacara percaya diri ku kurator muncul anu dipentaskeun dina rohangan proyek anu nyolong tongtonan.

Iain Griffin mangrupikeun seniman visual sareng panulis anu dumasarkeun di Belfast.

Gambar: Pintonan pamasangan 'She Devil', 2016. Poto ku Simon Mills.

Ninggalkeun comment hiji