garis padoman

Lambaran Berita Artis Visual

The Visual Artists 'News Sheet (VAN) mangrupikeun terbitan anu dicitak dua-bulan ti Visual Artists Irlandia - badan perwakilan nasional pikeun seniman visual profesional.

Kalayan pamiarsa seni langkung ti 5000, VAN mangrupikeun sumber inpormasi utami pikeun seni visual sapanjang Républik Irlandia sareng Irlandia Kalér.

Anggota VAI nampi langganan taunan (kalayan genep édisi VAN dipasang langsung kana panto). Isu ogé sayogi gratis di galeri sareng pusat seni di saluruh nagara.

Pedoman Kintunan

Kami nampi sajumlah ageung kiriman. Usul nyerat anu didaptarkeun pondok dibahas dina rapat éditor dua bulanan, dua bulan sateuacan dipedalkeun. Kituna nguntungkeun pikeun nampi pitches sateuacanna.

Kami henteu nampi téks anu sateuacanna diterbitkeun (dina cetak atanapi online). Kami henteu nampi téks lengkep; langkungna, urang damel sareng panulis pikeun ngawaskeun kamekaran téks, saluyu sareng ringkes anu disepakati - prosés anu ngalibatkeun koréspondén anu lengkep sareng sababaraha draf. Tulisan kedah saluyu sareng Pitunjuk Gaya Writers ', anu tiasa dipendakan Ieuh.

Bagian Kritik:

Lima paméran diulas dina bagian Kritik unggal édisi. Pameran dipilih sacara démokratis nalika rapat redaksi. Kami nyobian ngaliput sauntuyan média, tempat sareng daérah géografis, ogé masihan liputan ka seniman dina tahap karir anu béda.

Artis, kurator sareng diréktur galeri disarankan pikeun ngirimkeun detil sahenteuna dua bulan sateuacan paméran dibuka, supados gaduh kasempetan anu pangsaéna pikeun dipertimbangkeun pikeun marios. Pameran anu henteu kapilih pikeun ditinjau dina bagian Kritik sering dilebetkeun kana bagian Roundup atanapi dina buletin e-buletin VAI. Usulan kritik tiasa dikirim ka VAN Production Editor, Thomas Pool: news@visualartists.ie

Warta & Kasempetan:

Unggal édisi VAN kalebet tinjauan perkawis berita ayeuna, kasempetan sareng pamekaran di jero sektor. Eusi sapertos kitu (kalebet siaran pers atanapi tautan halaman wéb) tiasa dikirim ka news@visualartists.ie; Shelly McDonnell shelly@visualartists.ie atanapi Siobhan Mooney siobhan@visualartists.ie

Profil Daérah:

Unggal édisi nawiskeun tinjauan lengkep ngeunaan kagiatan seni sareng prasarana di daérah khusus. Dua masalah per taun nampilkeun Profil Daérah ti Irlandia Kalér, sareng sésana opat masalah nawiskeun Propil Daérah ti kabupatén di Républik Irlandia. Pilihan rédaksi dumasarkeun kana kabutuhan anu ditanggap pikeun sinyalna tepat waktos dina daérah khusus.

Ngariung:

Unggal édisi VAN kalebet tinjauan paméran régional, seni nasional sareng internasional sareng acara seni anu kajantenan salami dua bulan sateuacanna.

Usulan Roundup kedahna diwangun ku pedaran pondok tina paméran sareng / atanapi siaran pers, kalebet inpormasi ngeunaan tanggal, tempat sareng seniman anu aya.

Gambar-gambar kualitas luhur, resolusi luhur (kalayan sks gambar anu relevan) kedah dilebetkeun sareng proposal Roundup (tempo di handap pikeun Spésifikasi Gambar). Aya rohangan anu kawates pikeun gambar sareng teu tiasa dijamin. Usul Roundup tiasa dikirim ka news@visualartists.ie

Roundup Art Umum:

Bagéan Publik Art Roundup nyertakeun komisi seni umum anyar-anyar, prakték anu dilakukeun sacara sosial, karya khusus situs sareng bentuk seni anu sanés anu lumangsung di luar setting galéri tradisional.

Profil pikeun Roundup Art Umum kedah nyandak format ieu:

  • Ngaran seniman
  • Judul pagawéan
  • Awak komisaris
  • Tanggal diémbarkeun
  • Tanggal ditempatan / dilaksanakeun
  • perhitungan balanja
  • tipe komisi
  • Mitra Proyék
  • Pedaran ringkes ngeunaan karya (300 kecap)
  • Gambar-gambar kualitas luhur, resolusi luhur (tingali Spésifikasi Gambar pikeun detil).

Karya seni atanapi proyek kedahna dilakukeun dina genep bulan ka pengker, pikeun kalebetkeun kana bagian ieu. Kami ngan ukur gaduh rohangan dugi ka opat barang seni umum per masalah, janten henteu sadaya usulan tiasa dilebetkeun. Dimana tiasa, usulan anu henteu ngajantenkeun hiji masalah bakal dilebetkeun kana masalah anu salajengna. Usul Roundup Art Umum tiasa dikirim ka news@visualartists.ie

Kolom:

Kolumnis VAN umumna aya panulis anu seueur diterbitkeun atanapi sacara lega-lega anu nyumbang kana potongan opini topikal. Tulisan sapertos kitu nawiskeun réfléksi kritis sareng analisis dina sababaraha masalah artworld anu aya hubunganana sareng bidang kaparigelan kolomis (sapertos kapentingan panilitian anu lumangsung, publikasi / seminar / acara anu anyar, atanapi masalah anu ayeuna dina pendidikan seni, pamekaran kabijakan sareng sajabana). Luyu sareng kalénder redaksi VAN (digariskeun di handap ieu), proposal kolom pikeun masalah anu bakal datang kedah dikirim ka VAN Features Editor, Joanne Laws: joanne@visualartists.ie

Artikel Fitur:

Unggal édisi VAN kalebet 10 - 12 Artikel Fitur tunggal atanapi halaman dua, dina sababaraha rupa-rupa jejer anu aya hubunganana sareng seni visual. Kaseueuran eusina ditulis ku seniman sareng ahli seni anu sanés, nampilkeun studi kasus anu ngagambarkeun pangalaman langsung tina paméran, proyék anu dipimpin ku seniman, residénsi, seminar, komisi seni publik sareng seueur aspék sanés karir karir para seniman. Pitches pikeun sadaya jinis artikel fitur kedah diarahkeun joanne@visualartists.ie Kategori pikeun Artikel Fitur kaasup:

Kamajuan Karir tulisan ngagambarkeun kana lintasan prakték seniman pikeun dipertimbangkeun:

  • Latar tukang sareng latihan resmi seniman (mis. Bimbingan, beasiswa, pendidikan sarjana / pascasarjana sareng sajabana)
  • Kegiatan samemehna dianggap penting pikeun ngembangkeun karir seniman (sapertos paméran konci / proyék / komisi / residénsi dugi ka ayeuna)
  • Sawala ngeunaan metode reoccurring panalungtikan sareng téma dina karya seniman
  • Pedaran téhnik fabrikasi sareng stratégi presentasi
  • Detil ngeunaan lintasan kahareup atanapi proyek anu bakal datang

 

Penerbitan Artis ngagambarkeun kabeungharan publikasi sareng literatur eksperimen anu dikembangkeun ku seniman visual di Irlandia. Kitu ogé pendekatan alesan sareng tematik anu ngadukung prakték penerbitan ayeuna, bagian ieu ogé ngabahas sababaraha pertimbangan téknis, ti mimiti desain sareng tata ruang, nepi ka nyetak kualitas sareng objéksi buku.

Laporan Karésidénan saenyana kalebet sababaraha detil ieu:

  • Inpormasi kontekstual ngeunaan karésidénan (kontéks / setting; fasilitas / akomodasi; iraha / naha / kumaha karésidénan didirikeun; kumaha jalanna sareng saha)
  • Akses (penghargaan / uleman / telepon terbuka / pembiayaan; Pamiarsa panginten hoyong terang naha tiasa dilarapkeun)
  • Detil karya seni dikembangkeun (ngalegaan diskusi ngeunaan karya seniman anu sateuacanna atanapi lumangsung)
  • Hasil (paméran / terbitan jst)
  • Dokuméntasi kualitas saé (karya anyar / pasang témbal sareng sajabana)

 

Laporan Konperénsi ditulis ku ahli seni anu ngiringan kana konperénsi, seminar atanapi bengkel Irlandia atanapi internasional. Laporan umumna kalebet sababaraha inpormasi ieu:

  • Téma konperénsi, tanggal / durasi, tempat sareng organisasi mitra
  • Detil ngeunaan panyatur masing-masing, kalebet rangkuman kontribusi aranjeunna
  • Tinjauan sareng analisa topik utama anu ditujukeun, atanapi patarosan anu dikedalkeun, kalebet pesen naon waé anu tiasa dipikaresep ku pamiarsa VAN

 

Kumaha cara Didamelna? tulisan biasana ditulis ku seniman ngeunaan pagawéan anu anyar atanapi ayeuna. Umumna gunana pikeun nulis ngeunaan proyék ayeuna dina hal:

  • Dorong / rasional seniman, téma anu teras-terasan, metode pabrikan sareng pendekatan kana presentasi / pamasangan / paméran-paméran.
  • Paméran sateuacanna atanapi badan padamelan sareng kumaha hubunganana sareng padamelan ayeuna.
  • Detil ngeunaan acara, proyék, residén, komisi atanapi acara anu bakal datang.

 

Profil Organisasi umumna kalebet sababaraha inpormasi ieu:

  • Rasional - iraha / kumaha / naha galéri diadegkeun
  • Manajemén - kumaha éta dijalankeun / dibiayaan / staffed
  • Program - paméran, pameran seni, proyék / kolaborasi / komisi sareng situs sanés sareng sajabana…
  • Artis anu saacanna damel sareng nunjukkeun di galéri
  • Lintasan hareup atanapi aspirasi organisasi

 

Spésifikasi Gambar:

Kami biasana nyertakeun dugi ka tilu gambar sareng tulisan fitur. Sababaraha tulisan per édisi kapilih pikeun nyebarkeun dua halaman, nawiskeun rohangan pikeun gambar kualitas cetak tambihan.

Spesifikasi tech pikeun jpegs: 2MB; 300 dpi; minimum 2000 piksel dina lébar sareng jangkungna.

sks gambar: Sadaya gambar anu dikintunkeun kanggo dilebetkeun kana VAN kedah ngalebetkeun detail kiridit lengkep. Kiridit kanggo gambar karya seni kedah nyandak format ieu: nami seniman, judul karya (dina miring), tanggal, sedeng, ukuran (upami aya) sareng kiridit poto. Upami aya hubunganana, tempat / lokasi, titimangsa sareng judul paméran tiasa dilebetkeun (contona dina kasus dokuméntasi acara atanapi pasang témbakan). 

Biaya Wordcount sareng Kontributor:

Kolom - 850 kecap (€ 80 kontributor)
Profil Daérah - 650 kecap (€ 40 kontributor)
Ulasan kritik - 700 kecap (€ 80 sumbaran kontributor)
Artikel Fitur - 1200–1300 kecap (€ 80 kontributor)

Kalender Redaksi pikeun masalah VAN:

Edisi Jan / Feb: Tenggat waktos nyerat: pertengahan Nov (Tenggat waktos kanggo pitches pertengahan Oktober)
Terbitan Maret / April: Tenggat waktos nyerat: pertengahan Jan (Tenggat waktos kanggo pitches pertengahan Des)
Terbitan Mei / Juni: Nulis deadline pertengahan Maret (Tenggat waktu pikeun pitches pertengahan feb)
Terbitan Juli / Agustus: Nulis deadline pertengahan Méi (Tenggat waktos kanggo pitches pertengahan April)
Edisi Sept / Okt: Nulis deadline pertengahan Juli (Tenggat waktos kanggo pitches pertengahan Juni)
Terbitan Nov / Des: Nulis deadline pertengahan Séptémber (Tenggat waktos kanggo pitches pertengahan Agustus)

Staf VAN - Rincian Kontak:

Fitur Editor: Hukum Joanne joanne@visualartists.ie

Éditor Produksi / Desain: Thomas Pool news@visualartists.ie

Berita / Kasempetan:
Shelly McDonnell shelly@visualartists.ie
Siobhan Mooney siobhan@visualartists.ie

Kantor Républik Irlandia
Artis Visual Irlandia
The Masonry
151-156 Thomas Street
Pulo Usher
Dublin, D08 PY5E
T: + 353 (0) 1 672 9488
E: info@visualartists.ie
W: visualaritts.ie

Kantor Irlandia Kalér
Artis Visual Irlandia
109 Royal Avenue
Belfast
BT1 1FF
T: + 44 (0) 28 958 70361
E: info@visualartists-ni.org
W: visualartists-ni.org