Status Sosial, Ékonomi, sareng Fiskal Artis Visual di Irlandia 2016 [ROI]

Status Ékonomi Sosial sareng Fiskal Artis Visual di Irlandia 2016

Status Ékonomi Sosial sareng Fiskal Artis Visual di Irlandia 2016

Status Sosial, Ékonomi sareng Fiskal 2016 Artis Visual di Irlandia survey dilakukeun dina Januari 2016. Hasil survey disayogikeun data komparatif ti taun 2011 sareng 2013. Laporan taun ieu bakal janten taun munggaran anu diperhatoskeun khusus pikeun gender sareng ogé sababaraha taun yén réspondén parantos janten seniman visual profesional. Kami parantos mendakan yén daérah anu dimungkinkeun ieu langkung bermakna pikeun seniman visual tibatan nyandak profil umur, sanaos dimungkinkeun pikeun nganggo ngarecahna kanggo analisa sanés di luar daptar ieu.

Irlandia

PDB Irlandia[2] rata-rata pertumbuhan 6% antara 1995 sareng 2007. Angka ieu sacara nyata ngirangan salaku akibat tina runtuhna pasar properti domestik sareng industri konstruksi. Salaku akibat tina runtuhna ieu sareng kusabab defisit anggaran anu dialaman dina waktos éta, pamaréntah ngenalkeun serangkaian anggaran drakonia anu mimiti taun 2009.

Nalika turunna neraskeun defisit anggaran taun 2010 katempona defisit pangageungna di dunya salaku perséntase PDB. Dina akhir taun 2010 pamaréntahan waktos éta ngayakeun perjanjian pinjaman sareng UÉ sareng IMF pikeun ngarékopitalisasi séktor perbankan Irlandia sareng ngahindaran gagal tina hutang daulat na. Pamaréntah saterasna nguatkeun langkah-langkah penghematan dina Maret 2011 ku tujuan pikeun ngahontal target bailout EU-IMF Irlandia.

Nuju akhir 2013 Irlandia kaluar tina program talangan EU-IMF sareng di 2014 - 2015 statistik ékonomi nunjukkeun yén aya kenaikan gancang sareng PDB tumbuh sakitar 5% per taun. "Dina akhir 2014, pamaréntah ngenalkeun anggaran nétral fiskal, nyirian akhir tina program penghematan. Tumuwuhna kuitansi pajak anu mayeng ngamungkinkeun pamaréntah nurunkeun sababaraha pajak sareng ningkatkeun pengeluaran publik bari tetep nepi ka target pangurangan defisitna. "[3]

1.2 Pembiayaan Kasenian

Salami periode ieu waragad pamaréntah pikeun séktor kasenian sacara signifikan dikirangan sabab anggaran Departemen sadayana parantos ningkat.

Screen shot 2016-04-21 di 10.13.07

Gambar 1: Anggaran Tahunan - DAHG & The Arts Council

Ieu mangrupikeun paningkatan 27% dina waragad umum pikeun Departemen Seni, Warisan sareng Gaeltacht[4], sareng sacara efektif panurunan 28% dina waragad pikeun inti karya Déwan Kesenian[5]. Salila période anu sami VAI parantos ningali lungsur 37% dina dana publik, sami sareng turunna 15% sacara umum nalika ngémutan dana tina sumber sanésna sareng penghasilan mandiri ngalangkungan kaanggotaan, iklan, konsultasi, sareng pamekaran propésional.

Statistik di luhur gaduh pangaruh langsung kana kasempetan artistik pikeun seniman. Aranjeunna ngagabung sareng turunna signifikan dina daérah padamelan sanés anu dilakukeun seniman pikeun nyubsidi penghasilan artistikna sapertos akademi, industri perhotelan, sareng daérah padamelan umum sareng jelas nunjukkeun yén salami periode ieu aya penurunan anu lungkawing dina mata pencaharian individu. seniman. Analisis salajengna nunjukkeun yén ciri "make do" seniman visual parantos ningal aranjeunna nyaluyukeun kana kanyataan kauangan, sareng di 2016 nalika urang ningali kanaékan alit di daerah penghasilan sapertos Pendidikan sareng Teureuh, urang tingali yén penghasilan umumna tetep handap, tapi jumlah seniman anu tunggakan parantos nunjukkeun penurunan.

Screen shot 2016-04-21 di 10.20.16

Gambar 2: Pangaruh kana Penghasilan Artis Individu

1.3 Gawé & Kahirupan

Artis parantos ngutarakeun aspirasi saderhana. Aranjeunna hoyong damel, ngagaduhan padamelan ditingali di Irlandia sareng luar negeri, supados tiasa nempatkeun roti dina méja, sareng karaos siga Irlandia ngahargaan aranjeunna pikeun kreativitasna.

Bentrok langsung sareng aspirasi ieu, laporan ieu jelas nunjukkeun yén aya tekanan ka sadaya seniman pikeun nyobaan sareng ngajaga praktékna bari sakaligus ngala pendapatan ti daérah sanés boh di jero boh di luar sektor. Waktos, dana, sareng kasempetan teraskeun janten masalah utami.

Artis anu ngaidentipikasi salaku pangangguran teuleum dina 2013 tapi urang ayeuna tiasa ningali naékna 10% antara 2013 sareng 2016. Kami nganggap yén potongan terus di masarakat boh padamelan boh kasempetan pikeun milarian hirup ngagaduhan pangaruh anu jelas. Sanaos 98% seniman visual damel di daérah prakték utami, ngan 32% gaduh kamampuan ngajantenkeun ieu padamelan sadidinten. Alesan anu ditetepkeun nunjukkeun yén aranjeunna moal tiasa ngahasilkeun pendapatan anu cekap tina sektor éta.

Urang tiasa ningali yén aya paningkatan jumlah seniman anu ngasilkeun panghasilan Pendidikan & Teureuh program kalayan naékna rata-rata 7% sareng rata-rata (tanda 50%) tina 0 dugi ka € 60 antara 2013 sareng 2016.

Dina hal panghasilan umum (karya kréatip sareng non-kréatip) kami parantos ningali kanaékan rata-rata taunan kalayan naékna ti € 16,767 di 2013 janten € 17,848 di 2016. Nanging, median nunjukkeun yén paningkatan ieu aya di tungtung luhur skala salaku median pikeun 2016 nyaéta € 9,000, turunna € 2,000 ti 2013.

Dina hal patokan kami € 10,000 urang tiasa ningali paningkatan total jumlah seniman anu ngasilkeun kirang tina jumlah ieu tina 64% dina 2013 janten 76% dina 2016. Nyandak definisi 2014 tina ambang kemiskinan € 10,926, urang tingali éta 76% seniman visual ragrag dina jumlah éta.

Karaharjaan Sosial terus janten masalah. Urang tiasa tingali dina laporan ieu yén aya paningkatan anu tetep dina seniman diperyogikeun pikeun latihan deui pikeun padamelan anu sanés sareng kurangna pamahaman seniman visual profesional. Sanaos sumebar ka sagala rupa tingkatan pangalaman, urang janten prihatin pisan yén 60% seniman anu langkung ti 30 taun pangalaman anu ngalamar karaharjaan sosial pikeun bantosan ditempatkeun dina posisi éta. Aya ogé bukti anu jelas dina laporan ieu yén seniman anu gaduh cacad dina kakurangan dua kali sabab sieun sangu cacatna upami nyatakeun yén dirina seniman.

Dinas Kesejahteraan Sosial parantos ngajelaskeun yén seniman mangrupikeun perhatian ku Dinas Seni, Warisan sareng Gaeltacht sareng mustahil pikeun ngatur rapat kanggo ngabahas kaayaan ayeuna anu disanghareupan ku seniman. Bébas tina laporan ieu kiriman Visual Artis Irlandia kana konsultasi 2025 ngeunaan urusan ieu sacara rinci, sareng nyatakeun yén kabutuhan utami nyaéta pikeun panerapan primér anu ngakuan status seniman di Irlandia. Tina ieu seueur masalah anu disanghareupan seniman tiasa direngsekeun ku serangkaian inisiatif anu diaku, kalebet nganggo Dinas Seni, Warisan sareng Gaeltacht salaku jembatan ka departemén pamaréntah sanés anu mikir dina cara anu sami.

1.4 Jenis Kelamin

Beda antara seniman awéwé sareng lalaki terus nimbulkeun masalah. Nembongan tina hasil kami yén dina hal panghasilan tina karya kréatif médiana sami pikeun duanana jenis kelamin dina € 3,000. Urang tiasa ningali bédana timbul dina tingkat panghasilan luhur nalika penghasilan rata-rata € 6,867 pikeun seniman awéwé sareng € 8,327 pikeun seniman lalaki. Bédana ieu teras-teras di daérah pembuatan pameran. Hijina daérah anu nunjukkeun tibalik seniman awéwé anu ngahontal langkung ti lalaki anu aya Teureuh & Atikan jeung padamelan anu sanés.

1.5 Taun salaku Artis

Salah sahiji hasil anu paling héran tina survey taun ayeuna nyaéta tingkat panghasilan dumasar kana sababaraha taun anu dianggo salaku seniman propésional. Struktur pendukung utamina ditujukeun pikeun seniman 'generasi muda' sareng dipikaterang yén jumlah kasempetan ngaleutikan nalika seniman janten langkung sepuh.

Screen shot 2016-04-21 di 10.21.55

Gambar 3: Panghasilan dumasar kana Pangalaman

Urang tiasa ningali yén aya pasualan pikeun panilitian salajengna ngeunaan kumaha ngadukung seniman anu dina tahap salajengna tina karirna tapi gagal pikeun nyéépkeun artos sareng anu henteu ngagaduhan kasempetan anu sami pikeun nambihan penghasilanana.

1.6 Pembiayaan

Urang tiasa ningali pergeseran penting dina struktur pembiayaan. Sanaos laporan ieu henteu sacara rinci ngeunaan tingkat pembiayaan, organisasi primér anu ditilik ku seniman tetep Déwan Kesenian sareng aparat satempat. Aya turunna dramatis dina jumlah seniman anu parantos suksés kéngingkeun dana ti Déwan Kesenian, anu boro-boro héran upami ngirangan potongan anggaran. Aya cicirén leutik inohong aparat satempat. Tempat anu katilu pikeun jalma tetep pribadi. Pamasaran daérah lokal sok janten sumber anu konsisten pikeun seni visual, tapi urang tiasa ningali penurunan 7% di daérah Per Cent pikeun Seni sareng penurunan 6% dina Perusahaan Swasta. Dinas pamaréntahan sanés tetep statis sareng aya perséntase leutik turun di paling sumber sanés.

1.7 Pedoman Pembayaran Artis

Urang tiasa ningali bubuka Pedoman Pembayaran Artis salaku kajadian anu penting anu parantos dugi ka taun kauangan 2015 pangaruhna. Di 2006 Visual Artists Irlandia, dina kerja sama sareng Playwrights and Screenwriters Guild (IPSG) Irlandia sareng Asosiasi Komposisi Irlandia (AIC), ngembangkeun program anu nyorot kabutuhan Pedoman Pembayaran. Hanjakal éta proyék gagal kéngingkeun daya tarik.

Dina 2011/2012, VAI nyiptakeun proyék anyar pikeun ningali kanyataan ngeunaan seniman anu dibayar sacara profesional pikeun paméran karyana sareng sagala bidang padamelan anu aranjeunna laksanakeun. Ieu digabungkeun sareng survey 2008 sareng 2011 dina Status Sosial, Ékonomi, & Fiskal Artis Visual di Irlandia disadiakeun data anu diperyogikeun pikeun nyetél proyék anu bakal pinuh nalungtik kumaha tungtunan sapertos kitu bakal tiasa dianggo dina séktor anu ngagaduhan rupa-rupa tingkatan pembiayaan umum sareng ogé sajumlah ageung padamelan anu bakal langsung kapangaruhan.

Nyandak panilitian ti badan wawakil sanés sapertos CARFAC, NAVA, sareng Union Artis Skotlandia, sareng ningali kanyataan organisasi kasenian visual di Irlandia, draf tungtunan dirancang pikeun tumut kana dana masarakat umum sareng omzet organisasi, acara, sareng festival. Pitunjuk akhir ditepikeun ka sababaraha organisasi pikeun ngesahkeun teras diterbitkeun. Presentasi dilakukeun ka Déwan Kesenian sareng saatos sababaraha sasih klausa dilebetkeun kana hurup pembiayaan pikeun mastikeun yén anu dibiayaan ku Dewan Seni mayar seniman dina cara anu sami. Ti saprak éta janten bagian tina Objektif Tilu dokumén stratégi Dewan Seni anu énggal.

Kalayan sajarah anu panjang ieu, urang ngarasa yén 2016 mangrupikeun taun munggaran anu urang tiasa leres-leres ningali pangaruh tina garis padoman sareng ogé tingali kumaha pembayaran anu sami pikeun seniman parantos dilaksanakeun ku organisasi. Ngalangkungan latar tukang yén aya kasempetan anu ngirangan pikeun seniman visual pikeun paméran, sareng ogé sababaraha organisasi sareng acara parantos ngalih tina gaduh program paméran lengkep kana sajumlah paméran pinuh anu dirojong ku kaluman terbuka atanapi pasanggiri, urang tiasa ningali masih aya kénéh tantangan payun pikeun ngabantosan organisasi pikeun anggaran pikeun program anu saimbang. Perhatoskeun yén dina hal acara pengajuan terbuka utama sapertos EVA sareng Claremorris Open, kami parantos ningali komitmen pikeun mastikeun yén seniman profesional anu digarap ku aranjeunna dibayar kalayan cara anu adil. Dina kasus Claremorris aya komitmen pikeun ngaleungitkeun biaya kintunan anu dina seueur kaayaan sanésna ditingali ku seniman salaku biaya sanés anu aranjeunna kedah mayar ku mayoritas anu gagal nunjukkeun padamelanna. Biaya administrasi ieu akumulasi dina hal jumlah aplikasi dina sataun éta sareng tiasa jelas katingali, kalayan penghasilan anu murah, seniman mendakan yén teu tiasa ngadamel seueur aplikasi.

1.8 Lianna

Sanaos sanés cara anu tipis pikeun nampilkeun laporan sapertos kitu, urang ngaraos yén tinimbang sacara lengkep nyimpulkeun réspon anu mangrupakeun sora langsung sareng kabutuhan seniman masing-masing, kami nampilkeun aranjeunna dina laporan ieu ku sababaraha rédaksi anu tiasa ngabahayakeun anonimitas artis atanapi panginten sebatkeun conto atanapi organisasi khusus anu tiasa ngajantenkeun aranjeunna dikenalkeun.

Laporan ieu ditawarkeun salaku teras-terasan karya urang dina ngadukung nami seniman visual propésional masing-masing sareng kami ngarepkeun yén kami tiasa ngawangun ieu peran salaku anggota sareng panengah sektor seni visual.

[1] 126, Galway; Galeri Crawford, Cork; EVA, Limerick; Highlanes, Drogheda; IMMA, Dublin; Solstice, Navan; Galeri Bar Temple & Studios, Dublin; sareng Kantor Seni Kota Limerick

[2] Produk doméstik kotor: Nilai moneter sadaya barang sareng jasa réngsé anu dihasilkeun di Irlandia. Ieu dianggo pikeun ngahartikeun tingkat kamekaran hiji nagara, tapi henteu kaasup kalestarian tina kamekaran kumargi henteu nutupan saham sabab fokus kana aliran. Nanging, éta masih janten indikator ékonomi konci dina kasehatan hiji nagara. Dina sisi pengeluaran, konsumsi rumah tangga mangrupikeun komponén utama PDB sareng nyumbang 44 persén, dituturkeun ku pembentukan modal tetep kotor (19 persén) sareng pengeluaran pamaréntah (17 persén).

[3] World Factbook - diropéa tanggal 25 Pébruari 2016

[4] Dumasar kana inohong anu dicandak tina Laporan Taunan dina Halaman Wéb DAHG

[5] Dumasar kana inohong anu dicandak tina Laporan Tahunan sareng Laporan Pendanaan dina Halaman Wéb The Arts Council

Laporan lengkep sayogi kanggo Survey 2016 - ROI. Anjeun tiasa mésér salinan cetak anu kabeungkeut lulu.com

Ninggalkeun comment hiji