Hal Didamel pikeun Gambar

David Lunney, Dalapan Galeri, Dublin, 29 Januari – 7 Pébruari 2016

Dalapan Galeri disimpen dina rohangan ageung di lantai hiji agam Georgia di Dawson Street. Cahya alam asup ngalangkungan kaca-kaca anu surem tina tilu jandéla sash jangkung ningali jalan. Lampu gantung kaleungitan bersinar lemah tina siling naék. Hal Didamel pikeun Gambar mangrupikeun acara anu leutik, sacara kohesif sacara resmi, dalapan karya na disimpen jarang di sakitar rohangan anu jaded tapi elegan. Aya genep karya témbok dina dua sét tilu, judulna, Tilu Batu jeung Kilmashogue, ngarujuk ka lokasi terkenal di Pagunungan Dublin. Masing-masing set ieu ngagaduhan sambungan anu nyababkeun salah sahiji tina dua padamelan sésana, sapasang jongkok, struktur jerrybuilt nangtung nyalira dina lantai dicét abu.

Lunney online alit 2Grup anu dijudulan Tilu Batu dibagi kana Milarian Turun, Milarian Kaluar jeung Milarian. Karya-karya masing-masing sami dina konfigurasi matérial sareng formal tapi bénten, sabab judulna nunjukkeun, dina sudut pandang anu digambarkeun unsur representasionalna. Grids of taut, sagala rupa warna string ngabungkus bagian luhur sareng handap tina panels leutik. Ditetepkeun di antara matriks anyaman ieu, panél anu langkung alit ngandung pemandangan anu dicét ipis tina lanskap leuweung. Wates strung mangrupikeun bingkai rupa sareng, sakaligus, semacam kode, kelirna sareng konfigurasi dina koréspondénan visual sareng elemen anu dicét. Struktur anu nangtung caket kana set ieu disebat Eunteung Lalu Lintas. Kerangka anu katingali saheulaanan tina pamotong kai (screw-head sareng clamp seueur) ngadukung armature laths kai ipis sareng kaca-kaca anu béda-béda. Anu bunder dina sirah struktur nyaéta eunteung tina judulna. Armature ieu ogé némbongan dina bagian anu dicét tina témbok témbok, digambar salaku aparat nempoan, pakakas ékséntrik anu ngalangkungan aspék lansekap parantos dibingkai sareng dibiasan deui.

Golongan namina Kilmashogue nampilkeun susunan hubungan anu sami. Tilu panél témbok masing-masing ngandung aspek lokasi anu namina. Unggal panel ngagaduhan wates anu sami tina tali anu manteng pageuh. Bagian dua, Geser Eunteung, langkung ageung tibatan anu tiheula tapi sami-sami diwangun tina kayu, kalayan permukaan anu lawan tina bahan anu ngagambarkeun. Éta ogé némbongan dina elemen anu dicét tina témbok anu aya hubunganana. Puteran obyék sareng gambar anu rumit ieu rumit ku alam bentang anu digambarkeun nyalira, Tilu Batu jeung Kilmashogue janten daérah kaindahan 'alami' anu sinonim sareng manajemén ati sareng ngokolakeun program réboisasi Irlandia. Bentangna mangrupikeun konstruksi sapertos gambaran urang. Artis nyalira ogé nembongan dina karyana, kagambar dina alat paningal anu terpadu di jero sareng ngaganggu seting cét na. Artefis aya dimana-mana, tabrakan dina maén réferén anu teu aya tungtungna.

Pesawat anu déngdék, palét anu disamarkeun, tabrakan objék anu digambarkeun sareng objék éta nyalira; pikeun sadaya kagumaan paska modéren dina karya Lunney nyaéta modérnisme Picasso sareng Braque, khususna puncak kembar kubisme analitik sareng sintétik, anu karyana paling kuat ngiringan. Pikirkeun Picasso urang Masih Hirup sareng Korsi sareng Kaléng (1912), karya alit épéktip yoking babarengan dicét ngagambarkeun, kolase sareng pigura dirina kana oval saeutik kompléks. Komprési rohangan bergambar anu dihontal ku Cubism kaduana ditiru sareng dibantah dina skala ékologis Lunney anu mash-up skala, tékstur sareng sudut pandang anu seukeut.

Sirah urang panginten tiasa muter tapi ékspérimén sareng komposisi sareng bentukna henteu kabawa pancegahan anu pernah dilakukeun. Gagasan kamajuan, alamiah dina roped babarengan naékna pasangan cubist, boro-boro sayogi pikeun seniman kontémporér, sanaos unorthodox aranjeunna. Dinten-dinten ieu karya seni langkung kamungkinan nangtung atanapi murag numutkeun akidahna nyalira, kapercayaan nyalira; dina jaman tanpa aturan teu aya deui 'isme' anu bakal diwangun atanapi ditolak. Lukisan Lunney - panggunaan cet na anu asli - cekap pikeun ngawangun komposisi prismatikna, tapi teu aya anu palsu, teu aya tambahan pikeun nahan pandangan anjeun. Mangpaatna senar, rasa visual sareng tactility anu ngahijina langkung nyugemakeun, sareng panginten kahutangan ku tukang seniman dina nyetak.

Cetak seniman tiasa dianggo dina hiji sisi ngan saukur salin tina hiji hal (cerminan tina matriksna nyalira) sareng anu sanésna salaku sistem pembuatan tandana beunghar. Dina padamelan samemehna Lunney parantos ngamanfaatkeun medium eupan nepi ka pangaruh anu hadé, nyarang gambar hideung bodas anu jelas dina kerangka kai anu rumit. Hasilna nganggo pensil warna sareng akrilik kirang nekenkeun. Aranjeunna kakurangan gigit tina garis cetak, otoritas na jelas timbul. Asak ku réfléksi, distorsi sareng sajenis intertékstualitas basis obyék, dina ngagoda perhatian anjeun karya-karya ieu tetep tetep dina modeu perhatian éta sorangan. Ieu ngagaduhan jasa tapi kuring mendakan éta frustasi. Kuring ngarepkeun anu pasti - tegangan pikeun cocog sareng tali éta - tapi definisi mangrupikeun kualitas karya ieu sigana ditangtukeun pikeun nyingkir.

John Graham mangrupikeun seniman, dosen sareng panulis anu dumasarkeun di Dublin.

johnraham.ie

Gambar kénca ka katuhu: David Lunney, tampilan instalasi; David Lunney, Kilmashogue # 1, 2016. Gambar kahadean ku seniman.

Ninggalkeun comment hiji