Nuju arus utama

Hatur nuhun pikeun ngalayang ku komodifikasi transnasional

urang bakal lami sumping di mayhem

upami aya sasaha dina kapal anu tiasa nyonto pilot

éta bakal janten nyaman pikeun panumpang anu sanés ...

Pernah gaduh garis ieu ti Nick Land's 1992 teoritis-fiksi Sirkuit kaciri langkung akut. Saatos 2011, éta bakal salah pikeun saha waé pikeun nyarioskeun akhir sejarah deui. Éta saolah-olah, saatos waktos émisiasi anu berkepanjangan, sajarah parantos lami. Kapadetan kajadian bersejarah dunya di 2011 sapertos anu sigana ampir teu mungkin pikeun ngalacak aranjeunna, atanapi percanten yén aranjeunna sadayana parantos kajantenan dina sataun: Spring Arab, pupusna bin Laden, kekejeman Breivik, anu Tsunami Jepang, karusuhan di Inggris, krisis Euro, munculna gerakan Penjajahan. Kami aya di tengah-tengah kakawasaan, sareng sigana teu aya anu pernah terjadi, huru-hara. Dunya henteu kantos langkung saling hubungan, tapi politik parlemén henteu kantos katingalina langkung impoten. Sistem globalisasi anu ngahubungkeun planét mangrupikeun vektor pikeun katépaan kauangan, sanés saluran pikeun nyatakeun agénsi koléktif. Teu aya ahli anu dipercaya. Ekonom mainstream parantos didiskriminasi sacara radikal, sanés ngan ukur ku kagagalanna pikeun ngaduga runtuhna kauangan taun 2008, tapi ogé kasuburanana dina éta. Politikus propésional anu dirancang pikeun jaman administrasi anu disangka pasca-politik, anu mana anu nurut kana bisnis éta sadayana anu diperyogikeun, henteu tiasa adaptasi sareng kaayaan anu énggal, anu panginten imajinatif, panentu sareng campur karismatik anu premium. Dina upaya orientasi diri, urang milari paralel sajarah. Anu paling parah nyaéta, tangtosna, taun 1930-an, kalayan prospek Éropa turun tina konsensus neoliberal nuju internecine sareng sigana konflik etnokid. Sedengkeun politikus ngagurubug na bluster di tengah bumi anu rubuh, belah katuhu katuhu siap 'niru-niru pilot' pikeun populasi anu bingung sareng cangkang-kaget ku sagala kajadian anu kajantenan ti 2008, sareng cemas pisan ngeunaan naon anu bakal datang.

Upami aya anu jelas tina sadayana ieu, éta nyaéta dua urutan anu ayeuna diputer. Anu kahiji nyaéta intensifikasi program neoliberal. Kami ayeuna ningali neoliberalisme fase akhir anu ganas, nyandak bentuk panyabutan aset telenges tina lembaga sareng infrastruktur anu dibiayaan masarakat awam ku kapitalisme finansial anu, sakumaha Franco 'Bifo' Berardi nempatkeun kana buku pang anyarna dina basa Inggris, Saatos Masa Depan, "Parantos ngahontal otonomi tina kahirupan sosial". 2008 panginten parantos ningali diskriminasi neoliberalisme, tapi budaya neoliberal parantos hasil nguraikeun kasadaran kelas padamelan, sareng - sigana - ngancurkeun kaayaan pikeun komposisi ulang. "Kuring pikir yén aturan neoliberal anu tahan lami parantos ngikis basa budaya sareng bahan peradaban sosial, anu mangrupikeun inti kamajuan modérenitas", nyerat Berardi. "Sareng ieu teu tiasa dibalikkeun. Urang kedah nyanghareupan éta. Mutasi anu dihasilkeun ku ibukota global dicampur sareng téknologi rekombinan moal tiasa dibatalkeun. ”

Urutan anu kadua nyaéta goyah tapi tapi pasti munculna alternatif. Sataun katukang, gerakan di Amérika Serikat dina skala Occupy Wall Street pasti moal kabayangkeun. Tapi naon anu bakal dilakukeun gerakan ieu, ayeuna sasarengan inci tina jalma anu henteu puas, pamustunganana nyandak? Berardi ngingetkeun yén ngadu'a sareng petisi sia-sia; dana publik bakal ditegor, sareng aranjeunna moal balik deui dina waktos anu payun.

"Ngan ditarikna, pasipitas, ninggali pasar tenaga kerja, ilusi padamelan pinuh sareng hubungan anu adil antara tenaga kerja sareng modal, anu tiasa muka jalan anyar. Ngan komunitas mandiri anu ninggalkeun bidang persaingan sosial anu tiasa muka jalan pikeun harepan anu anyar. "

Pastina, patarosan penting anu ayeuna keur disanghareupan jalma anu milarian kabur ti bencana kapitalis ngeunaan kasaimbangan anu bakal dilakukeun antara ditarikna sareng partisipasi. Dimana waé mungkin, penting pisan urang nolak paréntah kapitalisme pikeun ilubiung dina istilahna. Kami parantos ningali gerakan anu muncul nganggo budaya jaringan pikeun ngahasilkeun bentuk solidaritas énggal - patarosan na kumaha cara ieu tiasa dijalankeun. Tapi, sanaos panginten dimungkinkeun, total ditarikna urang tina 'mainstream' tiasa nyababkeun musibah bahkan langkung parah tibatan anu ayeuna urang ayana. Upami urang mundur tina politik sareng média mainstream, anu katuhu pisan pasti moal. Dina waktos anu sasarengan, upami jaman neoliberal parantos ngajarkeun urang naon-naon, éta aya saeutik anu tiasa diala tina bersaing dina medan anu didamel ku bisnis sareng para na. A mundur strategis ti jenis rohangan sapertos anu bijaksana, tapi urang kedah ngalakukeun naon anu dilakukeun neoliberal, sareng mikirkeun jangka menengah sareng jangka panjang. Ku dipikir payun, neoliberals siap maksakeun naon anu saacanna sigana teu mungkin sacara politis. Janten daripada ningali kalulusan anu teu bisa dihindari sababaraha urang dina gerakan Pendudukan ti luar radikal ka politikus propésional, urang kedah ngarencanakeun payun kumaha transisi ieu dikokolakeun. Tugas urang nyaéta ngawangun média mainstream sareng politik anyar, sareng sacara paradoks, ieu tiasa janten warisan pamungkas tina ditarikna urang ayeuna.

Tandaan mancing

Ninggalkeun comment hiji