Kritik | Joe Caslin, Counterpart

Museum Ulster, Belfast, 6 September - Terus

Joe Caslin, Counterpart, tampilan instalasi, 2021; foto dening Museum Ulster, duweni artis, Museum Ulster lan Pusat Saraf. Joe Caslin, Counterpart, tampilan instalasi, 2021; foto dening Museum Ulster, duweni artis, Museum Ulster lan Pusat Saraf.

Ing sewulan sing wis katon Christo lan Jeanne-Claude mbungkus apik banget saka L'Arc de Triomphe ing Paris, fasad salah siji bangunan paling apik ing Belfast uga wis subyek saka intervensi seni. Spanning liwat 25 meter ing njaba cantilevered saka Museum Ulster, pasangan dening seniman jalanan basis Dublin, Joe Caslin, punika eksplorasi anyar visual striking lan panginten-provoking gesang, budaya, lan masyarakat ing Irlandia Lor.

Karya kasebut ditugasake liwat program 'Making the Future' Pusat Saraf, dikirim kanthi kemitraan karo Museum Nasional NI, PRONI, lan Perpustakaan Linen Hall, lan didhukung dening Program PEACE IV Uni Eropa. Liwat proyek iki, Caslin makarya karo anggota masarakat kanggo njelajah alam, tujuan, lan pengaruh seni jalanan, lan uga nimbang karya seniman sing ngrampungake bagean politik ing karyane. pasangan minangka puncak visual saka lokakarya lan obrolan sing madhangi karo warga kutha.

Keterlibatan politik minangka inti saka praktik Caslin, kanthi karya sadurunge njelajah masalah sosial sing penting kayata bunuh diri, kecanduan narkoba, kesetaraan perkawinan, kesehatan mental, lan efek pandemi COVID-19 marang wong enom. Kanggo warga Belfast, dheweke bisa uga misuwur amarga mural limang lantai saka pasangan lesbian sing nikah, dipasang ing Cathedral Quarter ing kutha kasebut minangka bagéan saka perayaan Pride 2016. Kriya kasebut minangka pernyataan sing kuat babagan undang-undang kesetaraan perkawinan ing negara kasebut, lan bali Caslin menyang Belfast mesthi disambut.

Digawe ing estetika sketsa pensil teken artis, pasangan nggambarake wong enom madhep ngarep; tangan siji ing ajiné clenched ing puteran, liyane cradling manuk, lan lengen katelu inexplicable outstretched kanggo sisih. A lengen papat - mung siji katon ora dadi kagungane wong - grip lan narik ing sudhut t-shirt kang.

Dipasang ing foyer kaca museum minangka versi gambar sing luwih cilik, sing bisa mbantu akeh simbolisme ing karya kasebut. Lengen tugging sing kasebut ing ndhuwur nggambarake masa lalu, nuduhake kepiye carane bisa rumangsa diwatesi dening tekanan eksternal lan warisane dhewe, dene ajiné sing kenceng nuduhake kekuwatan kanggo nantang pasukan kasebut. Manuk loro sing ana ing karya kasebut, digawe kanthi apik banget, nyatane roseate terns - manuk laut langka lan kaancam sing pindhah menyang Irlandia Lor saben taun. Sing siji lagi mabur, dene sing liyane nemplek ing telapak tangane wong enom, kanthi bebarengan ngrujuk marang ketahanan manuk cilik iki lan lingkungan kontemporer Irlandia Lor sing nurturing.

Yen wong nom-noman nolak tekanan ing jaman kepungkur lan katon ngrawat saiki, siji bisa nemtokake manawa lengen sing digedhekake minangka wakil saka masa depan, palem kosong ing rangkulan optimis sing ora dingerteni, nggambarake masa depan sing bakal ditindakake dening sapa wae. bisa manggonake dhewe ing.

Kanthi tema kasebut ing pikirane, Museum Ulster ing pirang-pirang cara minangka situs sing cocog kanggo mural, kanthi arsitektur (lan pancen koleksi ing njero) nggabungake sejarah lan kontemporer. Unsur arsitektur gaya brutalis kasebut ora beda karo Neoclassicism saka bangunan asli, nanging padha ngandelake struktur sing ana kanggo dhukungan. Siji ora bisa ana tanpa sing liyane, lan sanajan ora mulus, ana harmoni kanggo desain sakabèhé.

Gravitas saka pasangan's setelan institusi uga menarik kanggo nimbang. Seni jalanan nduweni werna ing cara gerilya saka artmaking, asring diinstal tanpa kabar sadurunge utawa ijin, lan siji bisa nimbang carane agensi karya kuwi ilang nalika seniman diundang dening institusi kanggo nggawe intervensi iki ing tembok dhewe. Kosok baline, duwe karya ing bangunan penting kasebut ora bisa dipungkiri menehi platform sing ora ana tandhingane kanggo nyebar pesen antargenerasi penting kanggo warga kutha sing bisa uga ana risiko ora digatekake. 

Saiki luwih saka sadurunge, lan kanthi watesan COVID-19 nolak akses menyang ruang seni sing paling disenengi ing kutha sajrone 18 wulan kepungkur, proyek kaya iki minangka cara sing penting kanggo nggawa seni - lan masalah penting sing ditliti - menyang umum. obrolan. Nanging, kaya mayoritas seni jalanan Caslin, pasangan mung sauntara, digawe karo bahan biodegradable sing bakal ngumbah ing udan. Impermanence iki bagéan saka kaendahan karya, lan siji bisa manteb ing ati sing pesen saka pasangan bakal duwe impact langgeng ngluwihi ngarsane fisik ing njaba Museum Ulster kang.

Ben Crothers minangka Kurator / Manajer Koleksi ing Galeri Naughton, Universitas Queen Belfast.