Kumpul dening Niamh O'Malley | Irlandia ing Venice 2022 Resmi Dibukak

Irlandia ing Venice 2022, perwakilan nasional Irlandia ing Pameran Seni Internasional kaping 59 La Biennale di Venezia nampilake Kumpul dening artis Niamh O'Malley. Kumpul dikurasi dening Galeri Temple Bar + Tim Curatorial Studios, Clíodhna Shaffrey & Michael Hill

Karya patung lan gambar obah Niamh O'Malley nahan kita ing papan sing digawe. Nggunakake baja, watu gamping, kayu, lan kaca, dheweke mbentuk lan ngrakit obyek kanggo nggawe lanskap kanthi tujuan. Patung-patung dhuwur lan bebas-ngadeg, lemah lan cantilevered, kanthi gambar obah lan puteran, manggon lan urip.

Pameran iki minangka panggilan kanggo kumpul. Iku ngajak gerakan lan komunal. Iku loro nggodho lan dikarepake, kanggo tutul, ketemu, lan manggoni. Iku ndudohke manungsa waé menyang lokasi menyang mburi dawa Arsenale; panggonan ambang, jendhela, kaca, bolongan, saluran, ventilasi, lan glimmer banyu lan awan. Patung-patung O'Malley ngarahake nyediakake, menehi proteksi, menehi sensasi tutul, lan liya-liyane-saka nyekel, nyekeli, ngelus-elus permukaan, nyediakake momen tether lan poise sing ora stabil.

Publikasi sing dirancang dening Alex Synge bakal ngiringi pameran kasebut kalebu teks sing ditugasake dening Brian Dillon, Lizzie Lloyd, lan Eimear McBride.

Kanggo informasi luwih lengkap ndeleng: templebargallery.com/…/ireland-at-venice-2022-gather

Irlandia ing Venice 2022 mbukak kanggo umum wiwit 23 April nganti 27 November 2022.

Irlandia ing Venice minangka inisiatif Budaya Irlandia lan Dewan Kesenian Irlandia.

Gambar: tampilan Niamh O'Malley: Kumpul, Paviliun Irlandia, 59th International Venice Biennale, 2022. Foto: Ros Kavanagh.

Cathetan Advokasi:
Irlandia ing Venice 2022 dibantu dening tim saka Mediator Pameran sing ngatur invigilation saka Irish Pavillion. Minangka bagéan saka karya advokasi kita, VAI wis ngonfirmasi manawa Mediator Pameran ing Irlandia ing Venice 2022 minangka posisi sing dibayar lan staf nampa dhukungan lengkap, kalebu upah lan saben diem. Sayange, informasi sing salah wis disebar yen iki minangka posisi sing ora dibayar saiki utawa nalika ngiklanake posisi kasebut, amarga ora kaya ngono. Irlandia ing Venice 2022 duwe kabijakan mbayar seniman sing wis ditindakake wiwit tahap awal perencanaan.

Sumber: Visual Artists News Irlandia