Menteri Catherine Martin ngluncurake Konsultasi Online babagan Penghasilan Dasar Pilot kanggo Seni

Pilot Penghasilan Dasar kanggo Seni disetel kanggo mbukak aplikasi ing awal taun iki lan bakal kasedhiya kanggo seniman lan buruh seni kreatif kanggo ndhukung praktik kasebut. Konsultasi online iki menehi kesempatan kanggo masarakat kanggo ngembangake kabijakan sing ndhukung skema percontohan.

Catherine Martin TD, Menteri Pariwisata, Budaya, Kesenian, Gaeltacht, Olahraga lan Media ngluncurake konsultasi online babagan skema pilot Penghasilan Dasar kanggo Seni (BIA) kanggo narik pandangan para seniman, sing kerja ing sektor seni lan budaya lan umum.

Konsultasi online dibukak dina iki lan kasedhiya kanggo nanggepi ing kene: ec.europa.eu/eusurvey/runner/BIA2022 nganti konsultasi ditutup tanggal 27 Januari 2022.

Konsultasi online iki nemtokake posisi saiki babagan:

  • Tujuan saka skema;
  • Kriteria eligibility kanggo skema;
  • Pemilihan peserta skema;
  • Tanggung jawab peserta skema;
  • Pengumpulan data.

Rincian sing disedhiyakake kanggo konsultasi ing survey kasebut yaiku pamikiran Departemen babagan carane Penghasilan Dasar kanggo Seni. Sawise kesimpulan konsultasi online, Departemen bakal nggunakake umpan balik sing ditampa kanggo nuntun pangembangan kebijakan luwih lanjut saka Pilot sadurunge ngrampungake kertas posisi babagan skema kasebut.

Tujuan konsultasi online yaiku kanggo mesthekake yen masyarakat umum, seniman lan sing kerja ing sektor seni lan budaya duwe kesempatan kanggo nyumbangake pangembangan kebijakan kanggo skema pilot lan menehi saran saka pengalaman minangka seniman, buruh seni lan anggota organisasi sumber daya babagan masalah utama kayata tujuan skema, kritéria kelayakan, ndhukung seniman sing berkembang lan tanggung jawab peserta.

Konsultasi online iki nderek forum pemangku kepentingan tanggal 15 Desember sing ndeleng luwih saka 150 peserta saka 50 seniman lan tenaga kerja seni lan badan perwakilan teka bebarengan kanggo ngrembug proposal kasebut lan menehi panemu lan tanggapan marang Menteri lan Departemen.

Skema pilot Penghasilan Dasar kanggo Seni bakal diluncurake ing wulan-wulan sing bakal teka. Rincian liyane bakal diterbitake ing situs web Departemen sawise umpan balik lan input saka konsultasi online ditaksir lan dirampungake.

Minangka Menteri sing tanggung jawab kanggo seni lan budaya, Catherine Martin TD ujar:

"Aku ngajak kabeh sing kepengin melu konsultasi online kanggo pilot Penghasilan Dasar kanggo Seni. Pandangan sampeyan bakal mbantu nggawe desain akhir pilot nalika diluncurake ing sasi sing bakal teka. Iki minangka intervensi kabijakan sapisan-ing-generasi, langkah sing aku yakin bakal nggambar maneh lanskap seni kanggo muga-muga pirang-pirang taun kepungkur. Budaya lan kesenian kita minangka ekspresi dhasar saka kita minangka bangsa. Warisan budaya sing sugih minangka salah sawijining aset sing paling gedhe, lan para seniman nggawe rasa identitas, kreatifitas lan duweke ing komunitas kita. Nilai sosial budaya lan seni intrinsik utamane katon nalika pandemi, sing menehi warna, cahya lan pangarep-arep ing wektu sing durung mesthi.

Menteri Martin netepake Pasukan Pemulihan Seni lan Budaya ing taun 2020 minangka tanggapan marang pandemi, lan menehi platform kanggo rekomendasi sing fokus ing solusi kanggo pemulihan sektor seni lan budaya. Rekomendasi nomer siji saka gugus tugas yaiku introduksi penghasilan dhasar kanggo skema pilot seni.

Menteri Martin nambahake:

"Aku wis nyedhiyakake € 25m ing 2022 kanggo skema penghasilan dhasar pilot kanggo seni. Iki minangka prioritas utama kanggo aku lan Departemenku. Aku mutusake kanggo mesthekake yen karusakan permanen ora ditindakake ing sektor seni saka pandemi lan skema pilot penghasilan dhasar mbantu mesthekake yen seni ing Irlandia bali luwih kuat tinimbang sadurunge.

Sumber: Visual Artists News Irlandia