pedoman

Lembar Warta Artis Visual

Lembar Berita Artis Visual (VAN) minangka publikasi dicetak saben wulan saka Visual Artists Ireland - badan perwakilan nasional kanggo seniman visual profesional.

Kanthi pamaca seni luwih saka 5000, VAN minangka sumber informasi utama seni visual ing saindenging Republik Irlandia lan Irlandia Lor.

Anggota VAI nampa langganan tahunan (kanthi enem masalah VAN dipasang langsung ing lawange). Masalah uga kasedhiya gratis ing galeri lan pusat seni ing saindenging negara.

Pedoman Pengajuan:

Kita nampa akeh pengajuan. Proposal nyerat dhaptar cendhak dibahas nalika rapat editorial saben wulan, rong wulan sadurunge diterbitake. Mula mupangate entuk nada sadurunge.

Kita ora nampa teks sing sadurunge wis diterbitake (dicithak utawa online). Kita ora nampa teks rampung; luwih becik, kita kerja bareng para panulis kanggo ngawasi pangembangan teks, salaras karo ringkes sing wis disarujuki - proses sing kalebu korespondensi rinci lan sawetara rancangan. Artikel kudu sesuai karo Pandhuan Gaya Penulis, sing bisa ditemokake kene.

Bagian Kritik:

Lima pameran ditinjau ing bagean Kritik saben terbitan. Pameran dipilih kanthi demokratis sajrone rapat editorial. Kita nyoba nutupi macem-macem media, papan lan wilayah geografis, uga menehi liputan kanggo para seniman ing tahap karir sing beda.

Artis, kurator lan direktur galeri disaranake ngirim rincian paling ora rong wulan sadurunge pameran dibukak, supaya bisa duwe kesempatan paling apik kanggo ditinjau. Pameran sing ora dipilih kanggo ditinjau ing bagean Kritik asring dilebokake ing bagean Roundup utawa ing buletin e-buletin VAI. Usulan kritik bisa dikirim menyang Editor Produksi VAN, Thomas Pool: news@visualartists.ie

Warta & Kesempatan:

Saben edisi VAN kalebu ringkesan warta, kesempatan lan pembangunan ing sektor kasebut. Konten kaya ngono (kalebu siaran pers utawa tautan situs web) bisa dikirim menyang news@visualartists.ie; Shelly McDonnell shelly@visualartists.ie utawa Siobhan Mooney siobhan@visualartists.ie

Profil Daerah:

Saben masalah nyedhiyakake ringkesan rinci babagan kegiatan seni lan prasarana ing wilayah tartamtu. Rong masalah saben taun nampilake Profil Daerah saka Irlandia Lor, lan isih ana papat masalah sing nawakake Profil Daerah saka kabupaten ing Republik Irlandia. Pilihan editorial adhedhasar kabutuhan sing dianggep jangkoan tepat waktu ing wilayah tartamtu.

Babak:

Saben edhisi VAN kalebu ringkesan pameran seni, nasional lan internasional lan acara seni sing ana sajrone rong wulan sadurunge.

Proposal Roundup kudu kalebu gambaran singkat pameran lan / utawa siaran pers, kalebu informasi babagan tanggal, papan lan seniman sing ana gandhengane.

Gambar kanthi resolusi dhuwur, kualitas cetak (kanthi kredit gambar sing relevan) kudu disertakake karo proposal Roundup (pirsani ing ngisor iki kanggo Spesifikasi Gambar). Ana ruangan winates kanggo gambar lan kalebu ora bisa dijamin. Proposal Roundup bisa dikirim menyang news@visualartists.ie

Babak Seni Publik:

Babagan Pambukaan Seni Publik nyakup komisi seni umum anyar, praktik sing ditindakake sosial, karya khusus situs lan bentuk seni liyane sing ana ing njaba lingkungan galeri tradisional.

Profil kanggo Round Art Public kudu njupuk format ing ngisor iki:

  • Jeneng artis
  • Judhul karya
  • Badan Komisi
  • Tanggal diiklanake
  • Tanggal dirampungake / ditindakake
  • budget
  • Tipe Komisi
  • Mitra Proyek
  • Katrangan ringkes babagan karya (300 tembung)
  • Gambar bermutu tinggi kanthi kualitas cetak (deleng Spesifikasi Gambar kanggo rincian).

Karya seni utawa proyek kudu ditindakake ing nem wulan kepungkur, kanggo kalebu ing bagean iki. Kita mung duwe ruang nganti patang barang seni umum saben masalah, mula ora kabeh proposal bisa dilebokake. Yen bisa, proposal sing ora dadi siji masalah bakal dilebokake ing sabanjure. Proposal Roundup Art Umum bisa dikirim menyang news@visualartists.ie

Columns:

Kolumnis VAN umume dadi panulis sing wis diterbitake utawa akeh-akehe sing nyumbang babagan opini topikal. Artikel kaya kasebut nyedhiyakake refleksi lan analisis kritis ing pirang-pirang masalah artworld sing ana gandhengane karo bidang keahliane dhewe-dhewe kolumnis (kayata minat riset, publikasi / seminar / acara anyar, utawa masalah saiki babagan pendhidhikan seni, pangembangan kabijakan dll. Selaras karo tanggalan editorial VAN (sing digarisake ing ngisor iki), proposal kolom kanggo masalah sing bakal teka kudu dikirim menyang Editor Fitur VAN, Joanne Laws: joanne@visualartists.ie

Artikel Fitur:

Saben edhisi VAN ngemot 10 - 12 Artikel Fitur siji utawa dobel, ing macem-macem topik sing gegandhengan karo seni visual. Umume konten ditulis dening para seniman lan profesional seni liyane, nampilake studi kasus sing nuduhake pengalaman langsung nggawe pameran, proyek sing dipimpin artis, residensi, seminar, komisi seni publik lan akeh aspek karier seniman liyane. Jarak kanggo kabeh jinis artikel fitur kudu diarahake joanne@visualartists.ie Kategori kanggo Artikel Fitur kalebu:

Pengembangan Karir artikel nggambarake lintasan praktik seniman sing kudu dipikirake:

  • Latar mburi lan latihan resmi seniman (kayata bimbingan, beasiswa, pendidikan sarjana / pascasarjana lsp)
  • Kagiyatan sadurunge dianggep penting kanggo pangembangan karir seniman (kayata pameran / proyek / komisi / residensi utama nganti saiki)
  • Diskusi babagan metode riset ulang lan tema ing karya seniman
  • Deskripsi teknik pabrikan lan strategi presentasi
  • Rincian lintasan mbesuk utawa proyek sing bakal teka

 

Penerbitan Artis nggambarake kekayaan publikasi lan literatur eksperimen sing dikembangake dening seniman visual ing saindenging Irlandia. Uga pendekatan rasional lan tematik sing ndasari praktik nerbitake saiki, bagean iki uga mbahas sawetara pertimbangan teknis, wiwit desain lan tata letak, nganti nyithak kualitas lan tujuane buku.

Laporan Karesidenan cukup kalebu sawetara rincian ing ngisor iki:

  • Informasi kontekstual babagan residensi (konteks / setting; fasilitas / akomodasi; nalika / kenapa / kepiye pendhudhukan digawe; kepiye cara mbukak lan sapa)
  • Akses (penghargaan / undhangan / telpon mbukak / pendanaan; Maca bisa uga pengin ngerti manawa bisa aplikasi)
  • Rincian karya seni sing dikembangake (nyedhiyakake diskusi babagan karya para seniman sadurunge utawa saiki)
  • Asil (pameran / publikasi lsp)
  • Dokumentasi kualitas apik (karya anyar / instal gambar lan liya-liyane)

 

Laporan Konferensi ditulis dening para profesional seni sing melu konferensi, seminar utawa lokakarya Irlandia utawa internasional. Laporan umume kalebu sawetara informasi ing ngisor iki:

  • Tema konferensi, tanggal / durasi, ajang lan organisasi mitra
  • Rincian pamicara individu, kalebu ringkesan sumbangan
  • Ringkesan lan analisis topik utama sing ditrapake, utawa pitakon sing dikepungake, kalebu pesen apa wae sing bisa narik kawigaten para pamaca VAN

 

Kepiye carane digawe? artikel biasane ditulis dening seniman babagan karya sing anyar utawa saiki. Umume migunani kanggo nulis babagan proyek saiki ing babagan:

  • Dorongan / rasional artis, tema ambalan, metode pabrikan lan pendekatan kanggo presentasi / instalasi / nggawe pameran.
  • Pameran sadurunge utawa badan kerja lan kepiye hubungane karo karya saiki.
  • Rincian acara, proyek, residensi, komisi utawa acara sing bakal teka.

 

Profil Organisasi umume nyakup sawetara informasi ing ngisor iki:

  • Rasional - kapan / kepiye / kenapa galeri didegake
  • Manajemen - cara mbukak / dibiayai / dikelola
  • Program - pameran, pameran seni, proyek / kolaborasi / komisi lsp)
  • Artis sing sadurunge wis kerja bareng karo utawa nampilake galeri
  • Lintasan utawa aspirasi organisasi mbesuk

 

Spesifikasi Gambar:

Biasane kalebu nganti telung gambar ing jejere artikel fitur. Sawetara artikel saben terbitan dipilih kanggo nyebarake kaca dobel, nyedhiyakake papan kanggo gambar kualitas cetak tambahan.

Spesifikasi teknologi kanggo jpeg: 2MB; 300 dpi; jembaré lan dhuwure 2000 piksel.

Kridit gambar: Kabeh gambar sing dikirimake kanggo dilebokake ing VAN kudu kalebu rincian kredit lengkap. Kredit kanggo gambar karya seni kudu nganggo format ing ngisor iki: jeneng artis, judhul karya (miring), tanggal, medium, dimensi (yen ditrapake) lan kredit foto. Yen relevan, judhul papan / lokasi, tanggal lan pameran bisa disertakake (kayata ing dokumentasi acara utawa instal gambar). 

Biaya Wordcount lan Kontributor:

Kolom - 850 tembung (€ 80 biaya kontributor)
Profil Daerah - 650 tembung (€ 40 ragad kontributor)
Ulasan kritik - 700 tembung (€ 80 biaya kontributor)
Artikel Fitur - 1200–1300 tembung (€ 80 biaya kontributor)

Kalender Editorial kanggo masalah VAN:

Terbitan Jan / Feb: Tenggat wektu nulis: pertengahan Nov (Tenggat wektu kanggo lapangan pertengahan Oktober)
Terbitan Maret / April: Tenggat wektu nulis: pertengahan Jan (Tenggat wektu kanggo lapangan pertengahan Desember)
Terbitan Mei / Juni: Tenggat wektu nulis pertengahan Maret (Tenggat wektu kanggo lapangan pertengahan Februari)
Edisi Juli / Agustus: Tenggat wektu nulis pertengahan Mei (Deadline kanggo lapangan pertengahan April)
Edisi Sept / Okt: Tenggat wektu nulis pertengahan Juli (Tenggat wektu kanggo lapangan pertengahan Juni)
Terbitan Nov / Des: Tenggat waktu nulis pertengahan September (Tenggat wektu kanggo lapangan pertengahan Agustus)

Staff VAN - Rincian Kontak:

Fitur Editor: Joanne Laws joanne@visualartists.ie

Editor Produksi / Desain: Kolam renang Thomas news@visualartists.ie

Warta / Kesempatan:
Shelly McDonnell shelly@visualartists.ie
Siobhan Mooney siobhan@visualartists.ie

Kantor Republik Irlandia
Artis Visual Irlandia
Masonry
151-156 Thomas Street
Pulo Usher
Dublin, D08 PY5E
T: + 353 (0) 1 672 9488
E: info@visualartists.ie
W: visualaritts.ie

Kantor Irlandia Lor
Artis Visual Irlandia
109 Royal Avenue
Belfast
BT1 1FF
T: + 44 (0) 28 958 70361
E: info@visualartists-ni.org
W: visualartists-ni.org