Pandhuan Gaya Penulis

Teks sing dikirim kanggo diterbitake ing Lembar Warta Artis Visual kudu tundhuk karo pandhuan gaya ing ngisor iki. Teks uga sub-diowahi lan bukti babagan pandhuan gaya.

  • Ejaan Irlandia-Inggris kudu ditrapake kanggo kabeh teks. Referensi pandhuan ejaan lan gaya utama yaiku Kamus Inggris Oxford.
  • Akronim ora mbutuhake tandha wacan - kayata pilihan kanggo Amerika Serikat, dudu USA; Inggris dudu UK; IMMA dudu IMMA
  • Judhul kaurmatan ora mbutuhake tandha wacan - contone Pak Smith dudu Pak Smith; Dr Smith dudu Dr. Smith; St Patrick dudu St. Patrick.
  • Dhisikan jeneng wong mbutuhake tandha wacan - kayata JK Simmons dudu JK Simmons.
  • Katrangan kudu digunakake kanggo nuduhake judhul karya seni individu. Iki uga kalebu judhul buku, lagu, film, program televisi lan radio, produksi teater, lsp.
  • Tandha kutipan tunggal / koma kuwalik kudu digunakake kanggo nuduhake judhul pameran lan proyek.
  • Pidato lan kutipan sing dilaporake kudu dituduhake nganggo tandha petik dobel.
  • Tanda kutip utawa miring tunggal bisa uga digunakake kanggo nandheske. Binding ora digunakake ing teks kanggo ditekan.
  • Institusi, proyek sing wis suwe utawa jeneng koran lan jurnal ora kudu miring utawa ora ditampilake ing siji kutipan, kayata EVA EVA; Ireland Times ora Irlandia Times.
  • Hyphens lan dash - tulung dicathet bedane. Hyphen sing luwih cendhak mung digunakake ing tembung majemuk (kayata pra-milenial). Mung dashboard en jarak sing luwih dawa kudu digunakake kanggo nambah kalimat - dash sing luwih dawa iki bisa diakses kanthi nahan 'alt' lan tombol hyphen / dash.
  • Kapitalisasi - Judhul pameran, karya seni lan proyek, minangka aturan, kudu ngetutake aturan kapitalisasi lan non-kapitalisasi konvensional, sanajan wujud kapitalisasi eksentrik utawa idiotik minangka bagean saka identitas grafis acara, karya seni utawa proyek kasebut.
  • tanggal pameran lan proyek kudu ditulis: dina (mung angka), wulan, taun (mung kalebu yen dudu taun saiki) kanthi durasi sing dituduhake nalika tanggal 11 Maret - 15 Juli 2017.
  • Kredit gambar kanggo gambar karya seni kudu nganggo format ing ngisor iki: Jeneng Artis, Judhul Karya Seni (kanthi miring), tanggal, medium, dimensi (yen ditrapake) lan kredit foto. Yen relevan, judhul ajang / lokasi, tanggal lan pameran bisa disertakake (kayata dokumentasi acara utawa instal foto).
  • Endnote kudu ditulis mung ora kanggo aturan teks akademik kayata Christopher Steenson, Pandhuan Gaya VAN, VAI Publishing, Dublin, hal. 30.
  • abad –Ora angka, kapitalisasi utawa singkatan - kayata abad kaping pitulas. Hyphenated yen digunakake minangka adjektiva - kayata busana abad pitulas lsp.
  • nomer nganti lan kalebu sepuluh kudu ditulis nganggo tembung (kayata siji, loro, telu lsp). Nomer luwih saka sepuluh kudu ditulis nganggo angka (kayata 26, 89, 100 lsp).
  • Angka angka kanthi limang utawa luwih digit kudu koma - kayata 10,000; 23,944; 100,000.
  • Plurals duwe dipungkasi nganggo huruf s kudu ditulis nganggo apostrof tunggal sawise pungkasan s - eg pematung '.
  • kanggo tembung barang sing pas, pluralitas sing duwe kudu ditulis nganggo apostrof tunggal lan tambahan s - Contone, kucinge Mrs Jones. Pangecualian minangka jeneng klasik utawa alkitabiah (kayata Socrates utawa Yesus).
  • Kapan homonim digunakake, aja ninggalake papan sadurunge elipsis lan siji ruangan sawise - kayata "Dheweke mandheg sawetara wektu ... banjur terus".