Profil Pameran | Antarane Putri: Offsets Splling Forth

JENNIE GUY KONTEKSTUALISES PAMERAN SOLO CECILIA BULLO ing HILLSBORO FINE ART.

Cecilia Bullo, Aku tau dadi Putri Liminal, 2021; foto dening Aoife Herrity, duweni saka artis lan Hillsboro Fine Art. Cecilia Bullo, Aku tau dadi Putri Liminal, 2021; foto dening Aoife Herrity, duweni saka artis lan Hillsboro Fine Art.

Ing papan iki ora ana sing nyingkiri. Ana konfrontasi, murni lan disaring. Feminin disintesis liwat pikiran sing kuwatir, oppressions sing adoh lan kamenangan gynocentric. Subyek iki seluler lan furtive - ana protagonis, nanging dheweke mung dirasakake liwat mitologi sing dilapisi kristal ing pirang-pirang wujud. Bullo nyebabake kita mlebu manifesto sing berkembang, lan melu karo masa lalu lan masa depane. Arang banget bisa urip bebarengan karo sistem obyek lan gagasan sing bisa digunakake kanthi lancar, komunikasi ing pirang-pirang tingkatan, verging ing psilocin. 

We navigasi antarane cast prau AMBEGAN, twisting tubing, entitas kurban, mripat protèktif kepala Medusa, sadurunge nyeret tangan beku, reconfigured Belarmine jugs lan simbol feminis liyane championing pejuang wanita sing crouch siap kanggo perang, poised jero ing psyche kolektif kita. Senadyan dystopia conjured liwat judhul pameran kang, iku tamba sing Bullo nawakake, potensial rhizomatic materialized liwat agregasi formulir sing katon loro menowo lan manca, kadhangkala spektral nalika asring mbukak autobiographic. Gumantung saka kepriye hubungane karo anekdot sing didhelikake iki, kita bisa nemokake manawa pameran kasebut nawakake medan kekuatan sing positif, minuman penyihir apotropaic sing narik kita nyedhaki penyalahgunaan lan trauma supaya bisa bali menyang kabeh sing nyenengake saben dina.

Radikalisme Bullo terus-terusan. Iki ditegesake liwat macem-macem bentuk owah-owahan sing dumadi liwat eksperimen jero sing dibentuk dening naluri sing kuwat. Yen porselen lan pengecoran sing rumit minangka jinis lemah, katalog bahan liyane sing akeh banget bakal ngganggu lintasan pahatan 'Bleach That Tongues', lan ngajak menyang kumpulan media sing luwih ora stabil. Saben unsur ngaku individualitas nanging bebarengan ngiyanati kepinginan kanggo nggabungake prosesi akeh sing wis ngumpulake momentum liwat lingkungan diinstal luwih akeh. 

Ana kepinginan fisik aduk liwat obyek iki, nanging kita lulled dening tactile narik materi, kita ditampani dening whispers saka crita alternatif. Luchadores wanita sing nganggo topeng ngganti wong bigot agama ing pirang-pirang kapal sing digantung, nuntut perspektif revisionis sing bisa ditindakake. Bullo tanpa tembung nyritakake gerakan liwat sejarah kasebut, asring ngubungake pitakonan babagan ritual lan kurban. Apa artis dhewe sing dadi terwelu, putri liminal sing dadi pusat ing pameran kasebut? Utawa kita kabeh putri-offsets iki, spilling kasebut saka wulu kaku kanggo reconfigured liwat castings aloe vera dilacak bali menyang Taman mbah Bullo ing Roma liwat Circeo?

Unsur kasebut minangka potongan pendamping, indeks riset lan pengalaman seumur hidup seniman. Padha ambegan bebarengan, warding mati ala lan njupuk sikap kanggo wanita ing masyarakat loro kuna lan emergent. Bullo nampilake pameran iki minangka cara kanggo terus-terusan ngadhepi konfrontasi iki, kanthi maju lan mundur, maju lan mundur. Pasang surut gerakan kasebut visceral lan kuwat nanging ora tau banget, utamane amarga vektor kasebut didorong dening produktivitas sing ora mungkin. Dheweke ora bakal mandheg nggawe. 

Nalika kita ngrasakake urgensi iki, mula kita nyedhaki keprihatinan Bullo babagan ancaman lan penyalahgunaan sing dialami wanita. Medan sing angel nantang psikologi babagan apa sing dadi feminin. Kanggo maju, kita ngliwati kuil kurban, lokasi femicide lan papan suci pribadi. Ana tapel wates sing dilewati, maneh, maju mundur, maju mundur. Pulsa iki nguripake pangarep-arep. Bullo nyurung kita, narik napas lan urip menyang saben celah ing jagad iki. 

Jennie Guy adhedhasar ing Dublin, ing ngendi praktike wis berkembang liwat kombinasi proyek kuratorial, seni lan riset. 

Cecilia Bullo 'Bleach That Tongues: Dystopian Assemblages' lumaku ing Hillsboro Fine Art, Dublin, wiwit 8 Juli nganti 7 Agustus.

bukitborofineart.com