Profil Festival | gotong royong

Conal McStravick nganggep sejarah aktivis lan komunitas perawatan ing Festival Seni Film & Media Berwick kaping 17.

Cat & Éiméar McClay, awak iku awak iku awak, 2021, Video; film isih duweni saka seniman lan BFMAF. Cat & Éiméar McClay, awak iku awak iku awak, 2021, Video; film isih duweni saka seniman lan BFMAF.

Film Berwick & Media Art Festival (BFMAF) diadegaké ing taun 2005 déning pembuat film Huw Davies lan artis Marcus Coates ing kutha Northumberland ing Berwick-upon-Tweed. BFMAF didanai dening Dewan Kesenian Inggris, BFI, dewan lokal lan kabupaten, lan didhukung dening akeh akademisi, proyek lan mitra program kalebu Universitas Newcastle lan St. Andrews, distributor film feminis, Cinenova lan Arsip Film Nasional India.

Lokasi unik saka Berwick - kutha garnisun kuna ing tapel wates Inggris-Skotlandia, diwatesi dening Kali Tweed lan pesisir Segara Lor - ndadekake iki setelan beneficent kanggo festival film Inggris abad rong puloh. Akeh pameran lan acara festival njupuk kauntungan saka warisan dibangun unik, lanskap, aspek seaward, lan atmosfer kutha, narik kawigaten pirsawan lan informed saka tengen UK lan internasional (online).

Saiki ing taun kaping 17, ing direktur Festival, Peter Taylor sing lair ing Belfast, BFMAF terus menang minangka acara bellwether ing resepsi lan evaluasi maneh bioskop anyar lan klasik, lan gambar eksperimen lan artis sing obah. Utamane, wiwit festival kasebut diwiwiti, Inggris wis ngalami owah-owahan seismik: krisis finansial lan ekonomi penghematan, referendum Skotlandia, krisis pengungsi sing terus-terusan, Brexit, banjur COVID. Nanging, nalika balapan sejarah nganti saiki, Berwick dipanggonke ora mung kanggo njelajah apa sing dikandhakake film, nanging apa sing bisa digayuh festival amarga film, praktik media lan pamirsa terus ngowahi, nglumpukake maneh sawise COVID, kanggo nyekseni acara anyar. lan kanggo stake pratelan ing mbentuk debat mangsa.

Taylor ujar: "Sing paling nyenengake kanggo aku yaiku nyekseni kepiye BFMAF dibentuk dening wong-wong sing melu. Utamane kepiye karya seniman lan pembuat film bisa ndemek kita kanthi jero. Obrolan lan kekancan, kawruh lan pengalaman sing nggawe karya, urip ing festival. Iki unfolds dawa ngluwihi acara siji dhewe. Iku ngganti kita. Lan ana hubungan non-linear sing ora bakal bisa daklacak. 

Ing semangat kuratorial kolaborasi, gabung karo programer kalebu Christina Demetriou, Alice Miller, Myriam Mouflih, lan Herb Shellenberger, feminis latar mburi, LGBTQ +, pribumi, POC lan pembuat film lan seniman mayoritas global. Jemma Desai, mantan BFI, gabung taun iki minangka Kepala Pemrograman. Tema 'Mutuality' taun iki nyebutake pendekatan dekolonial lan keadilan sosial kanggo nggawe festival minangka sarana kolaborasi kreatif lan kerja solidaritas. 

Strand festival kalebu Berwick New Cinema Award, Filmmakers in Focus, Propositions, Essential Cinema, Work in Progress and Young People's Programme, program pameran online, wawancara online lan acara sing makili jembare film lan praktik seni media sing kepungkur lan saiki sing nurture masa depan. bakat. 

Pemenang sadurunge Berwick New Cinema kalebu pembuat film Inggris lan internasional Onyeka Igwe, Julia Feyrer & Tamara Henderson, Callum Hill, Sky Hopinka lan Camilo Restrepo. Penghargaan anyar sing dituduhake nuduhake pembuat film Inggris lan internasional kalebu Sophia Al-Maria, Camara Taylor, Jordan Lord, Fern Silva, Salad Hilowle, Ane Hjort Guttu, Fox Maxy, Carlos Maria Romero, Adam Lewis Jacob, Suneil Sanzgiri, Abdessamad El Montassir, Tim Leyendekker, Amalia Ulman, Rehana Zaman lan duo Irlandia, Cat lan Éiméar McClay.

Format langsung bali taun iki sawise festival mung online 2020. Nomer diwatesi lan pameran seni media diwatesi kanggo komisi online. Sanajan mangkono, festival kasebut bali kanthi komitmen anyar kanggo gerakan sosial lan politik sing luwih akeh sing dikatalisis sawise pandemi: protes Black Lives Matter global lan konsolidasi maneh pirang-pirang dekade anti-rasis, keadilan iklim, hak pribumi lan aktivisme hak-hak buruh, dipalsukan maneh liwat politik pasca-COVID, katon kanthi jelas ing tanggapan para pembuat film, seniman lan programer.

Ing New Cinema Award, film sarwa Adam Lewis Jacob, Idrish (2021), minangka crita serikat pekerja, aktivisme anti-rasis lan bangunan gerakan sing fokus ing Muhammad Idrish, aktivis imigrasi berbasis Birmingham sing ngadhepi deportasi nalika Inggris Thatcher. Sumber daya alam (2021) dening Jordan Lord minangka potret teladan saka rejeki sing mbalikke ing Amerika kelas menengah putih, yaiku kulawarga pembuat film, difilmake sajrone limang taun nalika bapake Lord, mantan manajer utang bank, berjuang karo penyakit kronis, redundansi, lan bangkrut. Rehana Zaman Ekonomi Alternatif (2021) nggawa kabungahan lan wawasan kanggo nggambarake alternatif kanggo kapitalisme liwat obrolan sing ditindakake sajrone ngunci babagan mata uang kripto lan marasake awakmu liwat herbalisme, nalika nonton maneh lan dekoding kapitalisme kartun Disney karo putrane. Kanggo Yakub, protes anti-deportasi sing kepungkur lan saiki nyebabake video arsip lan swara dadi tangisan nglawan ketidakadilan rasis lan 'lingkungan musuhan' Kantor Dalam Negeri Inggris. Lord lan Raman njelajah nggawe film sing nawakake alternatif kanggo ekstraksi, eksploitasi lan panangkepan kapitalis, akumulasi, lan utang - ing proses nindakake maneh lan ngemot kawruh minangka hubungan sosial sing bebas lan bebarengan. 

Awak iku awak iku awak (2021) minangka video animasi immersive, auto-fiction-inspirasi, dening duo Irlandia, Cat lan Éiméar McClay, sing ngowahi ulang kenangan cilik dadi kembar lan aneh ing budaya Katolik Irlandia jaman Celtic Tiger. Kulit minangka lanskap lan boudoirs pasamuwan Gothic dadi teater ritual lan pyres pagan, nalika pandonga sadurunge turu pra-figure awakenings padha-jinis minangka Katulik, aneh, lan corollaries gaib. Banjir lan geni nggambarake masa depan eko-feminis, lan carane awak, kulit lan ritual nyambung utawa ngresiki, minangka mode katarsis kolektif lan pembebasan saka patriarki.

Artis penduduk BFMAF kepungkur kalebu Margaret Salmon, Charlotte Prodger lan Lucy Clout. Komisi online paling anyar wis nampilake Zinzi Minott lan artis Irlandia, Renèe Helèna Browne. Kanggo 2021, BFMAF nampilake artis arsip trans ireng, Danielle Brathwaite-Shirley Nalika Antarane Kita Dhewe lan BERWICKWORLD nuduhake karya kaadilan marasake awakmu Seema Mattu - seniman ing ngarep saka giliran interaktif anyar ing peran-pamuter inspirasi karya. 

Ing program Fokus, film kolektif India SPS Community Media, kolektif produksi Kamboja, Anti-Arsip, lan pembuat film Vietnam, Nguyen Trinh Thi, profil cara produksi kolektif ing Asia Kidul lan Kidul-Wétan. Nguyen iku Carane Ngapikake Donya (2021), nggunakake crito, ritual, lan musik kanggo nolak lensa Barat kanggo mbangun narasi liwat njupuk gambar, swara tengah lan co-presence pribumi kanggo ngomong babagan carane kita urip bebarengan. Pameran Essential Cinema Cinenova, Mbalik Nang Dhewe – diprogram kanggo nanggepi S. Pearl Sharp sing bubar dipulihake lan apik banget, Mbalik Nang Dhewe (1984) - nambah retrospektif arsip ing taun anyar ing Steve Reinke lan Peggy Ahwesh. Iki nampilake puisi lan kontribusi film saka Tako Taal, Rhiana Bonterre, Ufuoma Essi, Sarah Lasoye lan Jamila Prowse, nyambungake maneh dialog antargenerasi, transatlantik ing Feminisme Ireng, kepungkur, saiki lan mangsa ngarep.

Taylor nyimpulake yen masa depan sing dienggo bareng yaiku: "seratus persen karya sing ditindakake", nambahake: "Kita sinau sethithik, kalah sethithik, kita nggawe kesalahan, kita nyoba maneh. Aku wis ngerti banget kepiye festival bisa luwih gedhe tinimbang jumlah bagean. Jumlah kudu ditambahake luwih apik. Secara harfiah lan metaforis."

Edisi kaping 17 Berwick Film and Media Art Festival dianakake wiwit 10 nganti 12 September 2021 (lan saka 10 nganti 30 September online)

bfmaf.org

Conal McStravick minangka seniman, kurator, panulis lan peneliti adhedhasar ing London.