Profil Anggota | Augmented Auguries

BRENDA MOORE-MCCANN ngobrol karo CLAIRE HALPIN babagan PRAKTEK LUKISAN lan pameran anyar ing GALERI OLIVIER CORNET.

Claire Halpin, Menara Sing Dadi - Larne, 2022, lenga ing gesso, 30cm x 40cm; gambar duweni saka artis. Claire Halpin, Menara Sing Dadi - Larne, 2022, lenga ing gesso, 30cm x 40cm; gambar duweni saka artis.

Brenda Moore-McCann: Aku disabetake dening dinamisme lan ambisi saka laku lukisan ing dealing with angel isi sing condenses acara politik kontemporer liwat macem-macem perspektif. Kepiye lan kapan sampeyan mutusake kanggo ngatasi masalah perang lan konflik ing karya sampeyan?

Claire Halpin: Kira-kira taun 2008, aku ngowahi saka nggunakake foto kulawarga minangka bahan sumber ing lukisanku menyang foto koran, utamane situs konflik. Aku ditarik menyang gambar media sing nyuarakke komposisi lukisan Alkitab, Renaissance, lan Bizantium. Ing 2010, aku nindakake residensi ing Georgia ing ngendi latihanku minangka pelukis ikon nguatake arah anyar iki ing karyaku. Aku ngunjungi situs invasi Rusia ing Georgia ing 2008, sing wis dicet saka gambar koran, lan saiki ngunjungi ing kasunyatan - sejarah sing nyata lan saiki. Aku wis ngangap bab memori pribadi; apa sing dieling-eling utawa direkam ing foto kulawarga. Nanging, karya anyar iki ditambahi kanggo nimbang memori kolektif lan sajarah, kalebu 'ora dingerteni' lan takon: Apa bener utawa salah? Apa sing ditinggal? 

Nalika jagad dadi luwih cilik kanthi media global, pengawasan, lan upaya kanggo ngontrol narasi ing saubengé acara, keprihatinan kasebut dadi luwih penting. Aku wis sibuk karo konflik internasional utama, perang ing Irak, Suriah, Afghanistan, Yaman lan saiki Ukraina, lan impact padha duwe, ora mung ing populasi dhewe nanging uga kita, lan carane iki muter metu ing politik global. Minangka seniman, aku rumangsa tanggung jawab kanggo nyekseni apa sing kedadeyan ing jaman saiki lan takon kenapa kedadeyan kasebut. 

BMMcC: Pakaryan sampeyan misale jek prihatin babagan kahanan sing ora stabil ing sejarah lan kepiye carane iki ditampilake, babagan komunitas, warga, lan manungsa. Apa sampeyan setuju? 

CH: Ya, nanging aku sadar yen aku uga ngetutake garis pitakon. Media lan gambar sing dakwaca ngandhani isi lan wujud lukisanku. Minangka seniman, aku kanthi sadar takon babagan sejarah, narasi, liwat tumindak penting lukisan lan nggawe gambar.

BMMcC: Sejarawan gedhe EH Carr nate mirsani: "Ora ana sejarah, mung para sejarawan." Apa sumber sing sampeyan deleng ing riset sampeyan?

CH: Aku ndeleng media warta, dokumenter (Adam Curtis, Noam Chomsky…), podcast babagan pamikiran politik saiki, National Geographics lawas, peta sejarah, crita Kitab Suci, lan cara ndeleng maneh sejarah (nyata, dibayangake, utawa mitos). Kadhangkala bisa dadi acara tunggal utawa gambar ing konflik, utawa kontroversi sing menehi kula titik wiwitan kanggo lukisan. 

BMMcC: Ing pameran solo anyar sampeyan, 'Augmented Auguries' ing Galeri Olivier Cornet (8 September - 9 Oktober), sampeyan lagi ngatasi masalah sing luwih cedhak karo omah, kayata pandemi lan konflik ing Irlandia Lor. Apa iki pisanan sampeyan nindakake?

CH: Menara Sing Dadi minangka rong lukisan utama ing pameran iki. Aku pancene disabetake dening bangunan menara kanggo perayaan 12 Juli taunan ing Irlandia Lor - ukuran Alkitab, monumentalitas, teater, pageantry, lan effigies. Ing konteks patung ambruk lan perang budaya, kita nganggep ora ana gunane mbangun menara mung kanggo ngobong. Lukisan iki ngrujuk marang Bruegel Menara Babel (c. 1563) ing ngendi, miturut mitos asal-usule, bangsa manungsa bersatu sing nganggo basa siji pindhah menyang wétan menyang Babil, ing kono padha mbangun kutha sing dhuwur banget ing langit. Gusti Allah, mirsani pemukiman, bingung basane supaya ora bisa ngerti maneh, lan nyebarake ing saindenging jagad. Dadi ya, lukisan-lukisan iki nggawa kita nganti saiki. 

BMMcC: Iku menarik sing digambar utamané kanggo Renaissance Awal, adaptasi loro format diptych lan panel predella ing karya. Mungkin piranti formal iki ngluwihi narasi ngluwihi saiki langsung kanggo ngirim kerumitan sejarah, politik, lan budaya tinimbang sudut pandang tunggal?

CH: Aku nemokake lukisan Renaissance Awal menarik saka perspektif komposisi; carane unsur narasi saka wektu lan spasi beda bisa converge ing bidang gambar padha. Ing sawetara cara, iki nuduhake cara kita nggunakake media utawa feed warta ing pirang-pirang layar. Ing format modular saka diptychs, ana potensial kanggo ngatur maneh, reconfigure, utawa ngganti narasi dominan.

BMMcC: Apa kaku lan disiplin latihan sampeyan wis ditrapake ing lukisan sampeyan dhewe? Apa sampeyan bisa ngrembug babagan owah-owahan teknik kanggo pameran iki?

CH: Latihan minangka pelukis ikon mesthi nggawe aku dadi pelukis sing luwih apik kanthi detail sing apik. Aku ketemu sing kalem mudhun proses, lan laku mbangun munggah gambar lan lumahing liwat brushwork nggoleki nggunakake sikat sable cilik, mbantu kathah. Kanthi lukisan anyar, aku wis nyoba nanggapi kanthi cara sing luwih cepet liwat ngeculake penanganan cat, ngidini gerakan lan burem ing permukaan sing gessoed - owah-owahan tipis saka komposisi sing akeh banget lan rumit saka 'Jigmap' sadurunge. 'seri. Proses lukisan sing terus berkembang, nglamar sikat menyang permukaan… nggawe tandha.

Iki minangka versi singkat saka obrolan sing direkam ing Talbot Studios, Dublin, ing musim panas 2022. 'Augmented Auguries' lumaku ing Galeri Olivier Cornet wiwit 8 September nganti 9 Oktober.

oliviercornetgallery.com

Claire Halpin minangka seniman visual, kurator lan pendidik seni adhedhasar ing Dublin.

clairehalpin2011.wordpress.com

@clairehalpinartist

Dr Brenda Moore-McCann minangka sejarawan seni, penulis lan kritikus seni, adhedhasar antarane Dublin lan Tuscany.

@brendamooremcann