Profil Anggota | Hipnagogia

AIFRIC KYNE WAWANCARA ANN MARIA HEALY TENTANG PAMER SOLO BARENG ing LAB.

Ann Maria Healy, 'Hypnagogia', tampilan instalasi, 2021; foto dening Louis Haugh, duweni artis lan Galeri LAB. Ann Maria Healy, 'Hypnagogia', tampilan instalasi, 2021; foto dening Louis Haugh, duweni artis lan Galeri LAB.

Aifric Kyne: Apa pentinge video ing latihan sampeyan?

Ann Maria Healy: Kanggo kula, video lan gambar obah tumindak minangka spasi ing ngendi karya liyane bisa metu saka (utawa dirampungake ing njero). Gambar sing obah kaya patung kanggo aku, mula penting yen gambar kasebut minangka bagean saka instalasi sing luwih akeh. Aku kerep mikir babagan perasaan para penonton ing papan sing diputer video. Contone, ing beanbags kanggo Impenku Ora Bakal Dilawan yaiku game beanbags. Padha duwe bali kanggo wong-wong mau amarga aku wanted kanggo cup sitter. Nalika merak minangka motif utama ing 'Hypnagogia', aku wis tau digunakake sadurunge, mula iki minangka bagean saka karya iki nanging uga beroperasi kanthi kapisah. Ing acara iki, aku nganggep manuk merak minangka peran saka ngimpi. 

AK: Kepiye carane nggawe unsur-unsur pameran sing kapisah sesambungan?

AMH: Iki minangka perkara sing dakkarepake kanthi sengaja nanging uga nolak. Kadhangkala aku rumangsa karya-karya kasebut ambruk lan ing wektu liyane beda banget. Kanggo 'Hypnagogia', kabeh disalurake liwat patung mripat. Aku ngerti yen aku pengin dheweke tampil ing karya video sing dakgawe lan nggunakake fotogrametri kanggo nindakake iki. Aku kerjo karo perusahaan game disebut Ketik Ya kanggo nggawe video sing. Kadhangkala aku rumangsa kaya sawetara karya seniku mangan karya liyane, utawa katon ing saben liyane. Aku khusus babagan arsitektur; kanggo pameran iki, aku jenis infèksi papan karo karya reca metu saka lingkungan. Contone, skullcaps ing ndhuwur mudhun saka rongga ing langit-langit lan jendhela dicet. Aku mikir akeh babagan crita lan narasi lan aku pengin papan kasebut duwe sisa video. Patung kasebut duwe tandha pelacak gerakan lo-fi, sing menehi opacity. Ana sing mistis babagan dheweke. 

AK: Apa sampeyan bisa ngrembug babagan pentinge mistik ing karya sampeyan? Iku arang banget nuanced nanging nduweni peran integral ing 'Hypnagogia'.

AMH: Sadurunge aku nggawe Nalika Dealer sing Dukun, Aku wis nglakoni perjalanan shamanic. Aku uga kasengsem ing panelusuran manungsa kanggo kasunyatan pokok. Nalika sampeyan ngucapake tembung 'mistisisme', iku nggawe estetika tartamtu. Aku mikir panelusuran wong kanggo ngarsane gaib asring manifests ing industri beda lan carane kita operate ing lapangan, khusus ing hubungan kanggo intelijen buatan. Kelenjar pineal mrodhuksi melatonin sing nyebabake kita santai nalika turu. Cahya biru saka layar laptop utawa telpon duwe pengaruh marang produksi melatonin. 'Hypnagogia' ngoperasikake gagasan kelenjar pineal minangka mata katelu. Aku kasengsem ing spasi sing duweni potensi mistik nanging uga ana panjelasan ilmiah, lan iki kedadeyan maneh ing kabeh karyaku. Contone, karo Sumur Suci, Aku kasengsem ing sumur suci sing wong bakal pindhah menyang yen padha duwe masalah kesehatan mental. Pranyata sumur-sumur kasebut nduweni celengan litium, lan dheweke ngerti yen litium kasebut mbantu wong-wong sing lunga menyang kana supaya bisa diobati. Nanging, kapercayan ing sumur suci iki isih tetep lan aku kepengin weruh garis sing apik antarane bebener lan kapercayan, antarane kesehatan lan penyakit. Aku mikir babagan mistisisme lan bebener universal, lan alat sing digunakake kanggo nyoba lan nambah awake dhewe. Aku kasengsem ing struktur support iki, sing nyekeli daya, lan carane bakal digunakake. 

AK: Apa sampeyan bisa ngandhani babagan residensi sampeyan ing Pusat Riset Insight SFI?  Kepiye pengaruhe 'Hypnagogia'?

AMH: Aku lagi mlaku-mlaku menyang acara nalika residensi didegake. Iku biasane periode riset. Aku nindakake kabeh ing Zoom amarga pandemi nanging aku kudu ngobrol karo siji utawa loro peneliti nalika nggawe video. Aku ngarep-arep riset kasebut bakal mengaruhi karya video utawa ide anyar bisa metu. Aku ngomong karo peneliti babagan neurofeedback, ing ngendi dheweke nggunakake headset QEG lan mbandhingake sampeyan karo set data ing komputer lan nyoba mangertos apa gelombang otak sing tumindak normal, mula nuduhake apa sing sampeyan nandhang lara. Dheweke duwe sampeyan nonton monitor sing mandheg yen sampeyan kuwatir, tegese sampeyan ngasilake gelombang beta. Video kasebut ora diwiwiti maneh nganti gelombang otak sampeyan diatur, mula ide kasebut kudu dimainake kanthi lancar kanggo nglatih otak supaya luwih santai. Aku ketemu kabeh tenan narik. Ing Insight, dheweke nggunakake kabeh jinis teknologi kanggo riset babagan AI lan sinau jero. Aku pengin nggabungake informasi anyar babagan neurofeedback lan sisteme karo risetku dhewe. Aku uga nindakake sawetara sesi ing ngendi dheweke maca otakku lan menehi saran, sing digunakake kanggo karya video.

AK: Apa ana proyek mbesuk sing arep dirembug?

AMH: Aku nganakake pertunjukan ing Pusat Seni Mermaid ing Bray ing Januari 2022. Sawetara karya ing 'Hypnagogia' bakal ditampilake ing kana. Aku uga nindakake publikasi kanggo acara sing bakal kalebu esai dening Jan Verwoert lan sawetara obrolan karo peneliti.

Aifric Kyne minangka panulis, editor lan seniman digital saka Dublin.

Ann Maria Healy minangka seniman sing adhedhasar ing Dublin. 

'Hypnagogia' mlayu ing Galeri LAB wiwit 28 Juni nganti 30 September. 

annmariahealy.net