Pitunjuk Gaya Panulis

Téks anu dikintunkeun pikeun dimuat dina Lembar Warta Artis Visual kedah saluyu sareng pituduh gaya ieu. Téks ogé sub-diédit sareng dibuktikeun ngeunaan pituduh gaya.

  • Éjahan Irlandia-Inggris kedah diterapkeun pikeun sadaya téks. Rujukan éjaan sareng gaya utama kami nyaéta Kamus Inggris Oxford.
  • Akronim henteu meryogikeun tanda baca - sapertos anu dipikaresepna pikeun Amérika Serikat, sanés Amérika Serikat; Inggris sanés Inggris; IMMA sanés IMMA
  • Judul anu mulia henteu kedah tanda baca - mis. Mr Smith sanés Mr. Smith; Dr Smith sanés Dr Smith; St Patrick sanés St. Patrick.
  • Inisial tina nami hiji jalma peryogi tanda baca - sapertos JK Simmons sanés JK Simmons.
  • Italik kedah dianggo nunjukkeun anu judul karya seni individu. Ieu ogé kalebet judul buku, lagu, pilem, program televisi sareng radio, produksi téater, jst.
  • Tanda kutip tunggal / koma tibalik kedah dianggo nunjukkeun anu judul paméran sareng proyek.
  • Wawacan sareng cutatan anu dilaporkeun kedah dituduhkeun ku tanda petik ganda.
  • Tanda kutip tunggal atanapi miring tiasa ogé dianggo tipayun pikeun nekenkeun. Binding teu kedah dianggo dina téks pikeun nekenkeun.
  • Lembaga, proyék anu parantos lami atanapi nami koran sareng jurnal kedahna henteu miring atanapi teu aya dina tanda petik, misal EVA henteu EVA; Irlandia Times henteu Irlandia Times.
  • Hyphens sareng dash - punten perhatoskeun bédana. Héndsét anu langkung pondok ngan ukur kedah dianggo dina kecap majemuk (sapertos pra-millennial). Ngan ukur dasbor anu langkung lami kedah dianggo pikeun manjangkeun kalimat - dash anu langkung lami ieu tiasa diaksés ku cara nahan tombol 'alt' sareng tombol hyphen / dash.
  • Kapitalisasi - Judul paméran, karya seni sareng proyék, sakumaha aturan, kedah nuturkeun aturan konvensional kapitalisasi sareng non-kapitalisasi, bahkan upami bentuk kapitalisasi ékséntris atanapi idiosyncratic mangrupikeun bagian tina idéntitas grafis tina acara, karya seni atanapi proyek.
  • kaping paméran sareng proyek kedah diserat: dinten (ngan angka), bulan, taun (ngan ukur kalebet sanés taun ayeuna) kalayan durasi anu dituduhkeun ku dasbor sapertos 11 Maret - 15 Juli 2017.
  • Kiridit gambar pikeun gambar karya seni kedah nyandak format ieu: Nami Artis, Judul Karya Seni (dina miring), tanggal, sedeng, ukuran (upami aya) sareng kiridit poto. Upami aya hubunganana, tempat / lokasi, titimangsa sareng judul paméran tiasa dilebetkeun (misal dokuméntasi acara atanapi pasang témbakan).
  • Endnotes kedah ditulis ngan saukur tibatan aturan téks akademik sapertos Christopher Steenson, Pitunjuk Gaya VAN, VAI Publishing, Dublin, kc. 30.
  • Abad –Teu aya angka, kapitalisasi atanapi singgetan - misal abad XVII. Hyphenated upami dianggo salaku kecap sipat - misal pakean abad tujuh belas jst.
  • nomer nepi ka na kaasup sapuluh kedahna ditulis dina bentuk kecap (upamana hiji, dua, tilu jsb.). Angka anu langkung ageung ti sapuluh kedah ditulis dina bentuk angka (contona 26, 89, 100 jsb.).
  • Angka angka kalayan lima atanapi langkung digit kedah gaduh koma - sapertos 10,000; 23,944; 100,000.
  • Pluralitas anu ngagaduhan ditungtungan ku surat s kedah ditulis ku apostrophe tunggal saatos réngséna s - mis. Pemahat '.
  • keur kecap barang anu pantes, pluralitas anu gaduh kedah ditulis ku apostrof tunggal sareng tambahan s - mis. Ucing Ny Jones. Pengecualian mangrupikeun nami klasik atanapi alkitabiah (sapertos Socrates atanapi Yesus).
  • Iraha elipsis dipaké, ulah aya tempat sateuacan elipsis sareng hiji rohangan saatosna - contona "Anjeunna nyandak jeda panjang ... teras teraskeun".